affiliate marketing op pinterest tips en ideeen

Affiliate marketing op Pinterest: een paar product ideeën

Nadat ik deze sidehustle voorbij zag komen op social media, ging ik hard aan de slag met een Pinterest account voor Jan Modaal. De resultaten logen er niet om: Ik had in no time een aardig bereik opgebouwd. Zónder volgers. Ik had al snel door dat dit een ideaal kanaal is om op korte termijn bezoekers naar je website te krijgen. Na een paar weken elke dag wat posten, had ik al een bereik van minimaal duizend mensen per pin. En dat na één maand! Mijn liefde voor Pinterest is daar ontstaan, maar… Door tijdgebrek heb ik uiteindelijk verzaakt om pins te blijven plaatsen.

Nou zag ik afgelopen maand ineens veel verkeer van Pinterest naar mijn website gaan. Wat bleek nou… De pins presteren nog steeds heel goed, ook al plaats ik niets meer! Met name één specifieke pin bereikt nog steeds veel mensen en laat dat nou net een pin zijn die linkt naar een blogartikel waar ik veel affiliate inkomsten uit haal…

Online geld verdienen met Pinterest

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Pinterest. In een eerder artikel noemde ik al een paar van deze manieren. Zelf vind ik affiliate marketing nog het meest interessant, omdat je hier weinig voor hoeft te doen en niet zelf een product of dienst hoeft te creëeren. Het is dan ook niet gek dat de meeste mensen dit zijn als de ultieme manier om geld te verdienen op Pinterest. Op Instagram deel ik dit ook regelmatig, maar ik krijg dan ook vaak de opmerking: ik zou niet weten WAT ik zou kunnen promoten! Wat mij betreft zijn de mogelijkheden eindeloos en daarom deel ik in dit artikel een paar content ideeën ter inspiratie.

Mijn voorwaarden voor een goed product

  • De producten moeten het hele jaar gekocht kunnen worden. Dagdeals en dergelijken zijn eigenlijk niet interessant om te plaatsen.
  • Het liefst een laagdrempelig product waar mensen niet al te veel nachtjes over moeten slapen. Mijn voorkeur gaat uit naar producten onder de €50 euro, maar er zijn ook genoeg mensen die juist de duurdere producten promoten. Het heeft allebei zijn voordelen en nadelen.
  • Over dit onderwerp moet ik gratis stockmateriaal kunnen vinden, zodat ik zelf geen foto’s of video’s hoef te maken.

Idee #1: Pinterest account over backpacken

Reizen is een ideaal thema voor Pinterest, omdat veel mensen hun reisplannen pinnen. Zo kunnen ze bijhouden naar welke landen ze willen, welke activiteiten ze willen doen en welke artikelen ze willen aanschaffen voor deze reis. Daar kun je mooi op inspelen door relevante e-books, producten en accommodaties te delen. Zo vind je bijvoorbeeld bij PayPro verschillende e-books over backpacken in Azië en Australië. Via een affiliate programma zoals Travel Payouts kun je onder andere accommodaties, activiteiten en autoverhuur bedrijven promoten. Heel handig! Het allermooiste aan het thema “reizen” is dat er ontzettend veel stockmateriaal beschikbaar is. Je hoeft dus niet zelf helemaal naar Australië te vliegen om mooie plaatjes te schieten… (maar dat mag natuurlijk wel 😏).

Idee #2: Mancave producten

Vaak wordt het bedenken van een idee en het vinden van producten makkelijker als je een specifieke niche of doelgroep kiest. Er zijn natuurlijk al genoeg accounts die leuke spullen voor in huis delen, maar wat nou als je een Pinterest account zou maken waarbij je alleen maar originele mancave producten deelt? Zo zou je bijvoorbeeld via TradeTracker de producten van Barrelkings kunnen promoten, zoals de statafels en de prullenbakken die gemaakt zijn van oude vaten. Super leuk en ook nog eens duurzaam! Ook via bol.com en Amazon kun je leuke producten vinden om te promoten. Oh ja, en wist je dat je niet alleen je eigen pins kunt plaatsen? Je kunt ook pins van anderen delen op jouw borden. Zoek een aantal leuke mancave interieur pins op ter inspiratie en deel deze tussen de producten die je promoot.

Idee #3: De leukste Amazon vondsten

Op Instagram kwam ik al meerdere accounts tegen die de leukste Amazon vondsten delen. Als je een beetje rondneust tussen de producten op Amazon of bol.com, kom je de gekste dingen tegen. En ook allerlei mega handige producten waar je nog nooit van hebt gehoord. Veel van dit soort producten gaan viraal op social media, omdat het gewoon te leuk is. Dit soort producten kunnen evengoed lekker scoren op Pinterest. Verzamel een aantal briljante of leuke producten, gebruik affiliate links zodat mensen ze via jou kunnen aanschaffen en voilà: je hebt een Pinterest account dat geld oplevert. Naast Amazon kun je natuurlijk ook elk ander platform gebruiken, zoals bol.com.

Idee #4: Pinterest account over travel gadgets

Dat reizen een fijn onderwerp is voor Pinterest, hadden we bij het eerste idee al vastgesteld. Maar naast het delen van reizen en accommodaties, kun je ook gadgets promoten die ideaal zijn voor het reizen. Je zou bijvoorbeeld een bord kunnen maken met alle technische gadgets die je écht nodig hebt als je reist met kinderen. Of een bord met gadgets die jou veilig houden (zoals een survival pakket). Of misschien juist gadgets die ervoor zorgen dat je een koffer of backpack georganiseerd kunt houden. Zoals ik eerder ook al zei: de mogelijkheden zijn écht eindeloos.

Idee #5: Producten voor een thuiskantoor

Je hebt de boot natuurlijk wel een beetje gemist, want de hoogtijdagen waren vast en zeker tijdens de Corona-crisis, maar… Nog steeds zijn er veel mensen die hun thuiskantoor leuk willen inrichten. Maak leuke borden met inspirerende decoratie tips en deel producten (met affiliate links!) die mensen kunnen aanschaffen. Via TradeTracker kun je verschillende webshops vinden die hier leuke producten voor hebben. Er zijn zelfs webshops die gespecialiseerd zijn in producten voor kantoortjes.

Extra tips voor affiliate marketing op Pinterest

  • Bestaat er al een account met jouw onderwerp of niche? Geen probleem! Mensen denken vaak dat ze de EERSTE moeten zijn om succesvol te kunnen worden. Dat is echter helemaal niet waar, want succes hangt daar helemaal niet vanaf.
  • Heb je nog geen ervaring met affiliate marketing? Download dan deze gratis beginnersgids, zodat je in ieder geval de basis snapt.
  • Het is mogelijk om affiliate marketing toe te passen bij Pinterest, óók als je geen eigen website hebt. Toch gaan er meer deuren voor je open als je die wél hebt. Website bouwen ingewikkeld? Nee hoor, niet met de Sidehustle Toolkit!

Online cursus: Geld verdienen met Pinterest

Lijkt het je leuk om deze sidehustle te starten? Dan raad ik het je zeker aan om mijn online cursus te doen. Het kost je slechts €27 euro en dan heb je zo binnen een paar uur je Pinterest account klaarstaan. Kun je gelijk beginnen met online geld verdienen! Extra bonus: in de online cursus vind je ook een Pinterest ideeën boek, met allerlei voorbeelden – inclusief potentiële partners en potentiële producten die je kunt promoten. Zo heb je zeker weten genoeg inspiratie om jouw Pinterest sidehustle te starten.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.