Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
artificial intelligence om online geld te verdienen

Makkelijk geld verdienen? Gebruik Artificial Intelligence voor affiliate marketing

17 maart 2023
Sandra Boon

Een extra zakcentje verdienen willen we allemaal wel. Het nadeel is alleen dat je er tijd en energie in moet stoppen. Of toch niet? Tegenwoordig kun je allerlei werk uitbesteden aan Artificial Intelligence, zoals het maken van content. Je kunt zelfs complete blogs laten schrijven door AI. Laat dat nou net reuze handig zijn als je affiliate marketing doet.

Je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf bent. Hieronder vind je een een stappenplan met tips hoe je zo min mogelijk tijd kunt besteden aan het opzetten van een succesvolle affiliate marketing website. Alvast een extra tip: in de online cursus Affiliate Marketing Revolutie leer je voor een prikkie √°lles over affiliate marketing in het algemeen.


01. Kies een niche/onderwerp voor jouw affiliate website

Laten we eerlijk zijn; dit is eigenlijk best wel een lastige stap. Want hoe kies je een niche? Hoe weet je of een niche rendabel is? En hoe weet je of er genoeg affiliate aanbod is binnen deze niche? Gelukkig kun je hier ook Artificial Intelligence voor gebruiken. ūüėČ Met Affistash vind je vast en zeker de juiste niche. En zo hebben we stap 1 al simpeler gemaakt met behulp van AI.

02. Logo design door Artificial Intelligence

Het laten maken van een logo en kleurenpalet; nog zo’n klus dat tijd, geld en energie kost. Behalve wanneer je het door Artificial Intelligence laat doen. Er zijn steeds meer website waarbij je – zelfs gratis! – een logo en kleurenpalet kunt laten ontwerpen. Binnen enkele minuten is het klaar en het kost je geen drol. Een paar websites waar je door AI een logo kunt laten ontwerpen zijn: LogoAI.com, Brandmark.io en Logo.com.

03. Bouw een website of affiliate blog

Dit klinkt wederom als een zeer tijdsintensieve taak. Dat k√°n het ook zeker zijn – zegt de webdesigner in hart en nieren. Maar je kunt het jezelf ook zo makkelijk maken als je zelf wil. Je kunt er AI voor gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook Phoenix software gebruiken. Je hoeft dan zelf niks te coderen en je website of blog staat in no time live. Liever zelf iets proberen op te zetten? Leef je uit met WordPress of gebruik AI zoals:

  • Durable.¬†Waarmee je in 30 seconden een website opzet. Kosten: $9 tot $39 dollar per maand.
  • Aida.¬†Waarmee je in 2 minuten een website opzet. Kosten: $12 tot $25 dollar per maand.
  • GetResponse. Laat AI jouw website bouwen. Kosten: gratis (met betaalde uitbreidingen).

04. Laat Artificial Intelligence jouw content maken

Zodra je een niche/onderwerp hebt gekozen en een website of blog hebt opgezet, begint het echte werk pas. Het maken van content kost enorm veel tijd en energie. Dit is waar AI jouw uit de brand gaat helpen, want er zijn allerlei manieren unieke om content te laten maken voor jouw affiliate website. Dit scheelt je niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je veel sneller doelen gaat bereiken (en dus sneller online geld zal verdienen). Mijn favoriete platformen voor het maken van content zijn ChatGPT, Writecream en Copy.ai

Belangrijke tip:¬†De meeste AI programma’s zijn (nog) niet geschikt voor de Nederlandse taal. Gelukkig heb ik er √©√©n kunnen vinden waarmee je voor een schappelijke prijs Nederlandstalige blogartikelen kunt laten maken met AI! Ik zal er binnenkort meer over delen, maar bij deze alvast de link: Auto-Artikel.ai


Experiment van Jan Modaal

In het verleden heb ik allerlei experimenten gedaan voor deze blog, zoals het opzetten van een dropshipping webshop, het verkopen van producten op bol.com en het invullen van online enquêtes. Natuurlijk ga ik bovenstaand idee voor affiliate marketing óók uitproberen. Volg mij op Instagram en blijf op de hoogte van de resultaten, ervaringen en bevindingen.

Volg mij op Instagram

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal