beginnersfouten verkopen producten op bol com

Deze beginnersfouten maakte ik toen ik begon met verkopen op bol.com (en zo voorkom jij ze)

Op dit moment verdien ik met het verkopen op bol.com circa €500-€1500 euro per maand. Dit gaat vrijwel geheel passief, omdat ik het verzenden uitbesteed aan een ander bedrijf. Zo kan ik redelijk stabiel een extra zakcentje verdienen, terwijl ik op reis ben. Dat klinkt allemaal heel makkelijk en lucratief (en dat is het ook), maar toen ik net begon met verkopen op bol.com, maakte ik ook een paar vervelende beginnersfouten. In dit artikel zal ik ze met je delen.

01. Het wiel zelf gaan uitvinden

Toen ik begon met verkopen op bol.com was er nog helemaal niet zo veel informatie beschikbaar. Er waren wel een paar online cursussen, maar die kosten al snel €1500 euro. Het is niet zo dat ik dat het geld niet waard vind (vooral als je hiermee dure fouten voorkomt – kom ik zo nog even op terug), maar ik gebruikte die €1500 euro dan liever om producten mee in te kopen. Ik heb dus alles op eigen houtje uitgeprobeerd. Ja, uiteindelijk is het mij gelukt om een succesvolle sidehustle hiermee op te zetten, maar het was mij sneller en beter gelukt als ik wél een beetje hulp had ingekocht. Dat had mij uiteindelijk zelfs geld bespaard….

02. Producten inkopen om te verkopen op bol.com

Ik had geen idee waar ik moest beginnen en hoe ik producten kon vinden om te verkopen op bol.com. Ik zal het heel eerlijk toegeven: ik deed maar wat. Daar heb ik enigszins geluk mee gehad, want met één van de producten die ik inkocht verdien ik nu die €500-€1500 euro per maand. Maar… Ik heb ook behoorlijk wat geld uitgegeven aan producten die ik nu nog steeds heb liggen en producten die ik uiteindelijk onder kostprijs heb weggedaan. Ik heb daar zeker weten een paar duizend euro mee verloren. Ik had dat geld beter in een online cursus kunnen stoppen, dan had ik in ieder geval kunnen leren hoe ik lucratieve producten kan spotten. 😉 

03. EAN nummers inkopen

Elk product dat op de markt komt heeft een EAN nummer nodig. Deze kun je online aanvragen en dat is in een handomdraai geregeld. Ik moest er een paar aanvragen voor de producten die ik ging verkopen en ik zocht daarbij naar de goedkoopste optie. Ik kwam uit bij een website dat relatief goedkoop deze EAN nummers verkocht. Wat bleek: zij kochten ze zelf in bij de officiële partij en verkochten dezelfde nummers meerdere keren. Nou ben ik geen advocaat, maar bij mij valt dit in de categorie ‘fraude’. Uiteindelijk kocht ik de nummers alsnog in bij de officiële partij, waardoor ik er twee keer geld aan kwijt was. Voorkom deze fout en koop de EAN nummers gewoon in bij de officiële partij: GS1.nl

04. Geen rekening houden met de grootte van een product

Het formaat en het gewicht van een product kunnen best veel consequenties hebben voor het verkopen op bol.com. Ten eerste omdat de verzendkosten onderdeel zijn van jouw verkoopprijs op bol.com. Dus als jij een groter product verkoopt dat €12 euro kost om te verzenden, gaat dat ten koste van jouw marge OF je moet een hogere verkoopprijs gaan rekenen. Dat kan erg ongunstig zijn. Ten tweede omdat je bij grotere producten geen gebruik kunt maken van de pakketzegels via bol.com. Dan ben je duurder uit én dan word je verantwoordelijk gehouden voor het op tijd leveren van jouw pakketten. Ik had daar geen rekening mee gehouden en ik verkoop (ook) een product dat eigenlijk te groot is. Het lukt uiteindelijk wel om ze te verzenden, maar ik zou dit in het vervolg toch echt anders aanpakken.

Zo voorkom je deze fouten bij het verkopen op bol.com

Het verkopen op bol.com is niet ingewikkeld, maar er zijn wel veel (kleine) dingen die je net even moet weten. In de online cursus van Bas Urlings leer je stap voor stap ALLES wat je moet doen en wat je moet weten om succesvol te worden op bol.com. Had ik deze stappen gevolgd voordat ik startte, dan had ik bovenstaande beginnersfouten niet gemaakt en had ik behoorlijk wat geld kunnen besparen.

Meer over verkopen op bol.com

In mijn blogs komen soms affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47