resultaten goud kopen bij goldrepublic

Beleggen in goud bij GoldRepublic: mijn resultaten na een jaar

Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat ik begon met beleggen in goud bij GoldRepublic, het Nederlandse platform voor het kopen en verkopen van edelmetalen. Ik heb er daarna nog een paar blogs over geschreven, maar om heel eerlijk te zijn had ik er weinig over te melden. Toen ik in maart 2023 begon, kocht ik goud t.w.v. €1.500 euro. Daarna kocht ik voor €700 euro nog een keertje bij in augustus 2023, maar verder heb ik het vooral met rust gelaten. Ik wilde nog wel een paar keer bijkopen, maar elke keer dat ik geld beschikbaar had, stonden de koersen heel hoog. Normaal is dat natuurlijk heel gunstig, maar niet als je wil bijkopen. 😂

Het hele goud-avontuur is dus lang niet zo spannend als ik had verwacht. Toch is dat geen slecht teken, want “rustig” geld verdienen met beleggen in goud: daar zeg ik ook geen nee tegen! Niet alles hoeft volatiel, spannend en avontuurlijk te zijn.

Mijn ervaring met goud kopen

Ik heb dus twee keer goud gekocht en deed dat beide keren bij GoldRepublic. Bij dit platform kun je heel makkelijk online edelmetalen kopen, zoals goud, zilver en platina. Het gekochte edelmetaal komt vervolgens in een kluis te liggen en wordt voor je bewaard. Dat vind ik persoonlijk erg handig, omdat ik fulltime in een bus woon en natuurlijk geen goudstaven ga meesleuren. 😉 Wat mij betreft is dit dus een ideale manier om in goud te kunnen investeren als diversificatie in mijn aandelen portefeuille. Het grootste gedeelte van mijn vermogen zit in aandelen (een kleine beetje in ETF’s en de rest in dividendaandelen), maar om het risico te spreiden investeer ik ook in crypto, edelmetalen en muziekrechten.

Mijn ervaring met GoldRepublic

Dat GoldRepublic een fijn platform is om mee te werken, daar maak ik geen geheim van. Voordat ik begon met investeren in goud had ik een paar vragen. De klantenservice van GoldRepublic stond mij graag te woord en nam zelfs de meest “domme” vragen serieus. Ik vind het dan ook erg fijn dat het een Nederlands bedrijf is, waar ik gewoon in het Nederlands mijn vragen kan stellen. Hoewel ik prima Engels spreek, is het soms simpelweg makkelijker communiceren als je allebei dezelfde primaire taal spreekt. Om een lang verhaal kort te maken: mijn ervaring met GoldRepublic is dus erg goed.

De resultaten na een jaar bij GoldRepublic

Ik had eerder al een blog geschreven waarin ik de resultaten deelde na 7 maanden. Destijds kwam dit uit op een rendement van 5,16%. Dat is op zich prima. Niet heel hoog, maar ook niet heel laag. Ik had toen besloten om mijn beleggingen in goud lekker te laten staan bij GoldRepublic en af te wachten wat het zou gaan opleveren. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kan ik melden dat ik momenteel een rendement heb van 21,24% wat juist erg hoog is!

Meer over beleggen goud

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.