Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
boeken over persoonlijke financien en geld voor jan modaal

Boekreview: De Beleggingsillusie

4 augustus 2020
Sandra

Veel mensen vinden het concept van ‘beleggen’ eng. En laten we heel eerlijk zijn; zo gek is dat eigenlijk niet. In het verleden zijn er veel misstanden geweest omtrent financiële producten. Denk aan woekerpolissen, adviseurs die niet in jouw voordeel werkten, onduidelijke aflossingsvrije hypotheken, etc. Dus eigenlijk is het ook wel terecht dat we een beetje schuw en achterdochtig zijn. In het boek De Beleggingsillusie worden nog meer dingen besproken die je zou moeten weten vóórdat je begint met beleggen.

boek beleggingsillusie over beleggen van geldDat dit niet alleen geldt voor financiële producten in het verleden, werd ook deze week weer duidelijk. Een column in de Telegraaf kopte Column: consument op het verkeerde been gezet (premium). Volgens de schrijver van de column, Herman Bouter, zoeken aanbieders van financiële producten nog steeds de creatieve grenzen op. Voor mij was deze column een (extra) bevestiging dat je altijd op je hoede moet zijn wanneer het aankomt op geld. Vandaar dat het boek De Beleggingsillusie mijn aandacht trok.

Beschrijving van het boek

Daar waar geld te verdienen valt, kun je altijd mensen vinden die een graantje mee proberen te pikken. Zo ook in de wereld der beleggingen. In het boek De Beleggingsillusie, geschreven door Marius Kerdel en Jolmer Schukken, wordt uitgelegd hoe je als belegger continue voor de gek wordt gehouden door de beleggingsindustrie. In hun boek benoemen ze verschillende “illusies” waarmee menig belegger eigenlijk (om het grofweg te zeggen) om de tuin wordt geleid. Uiteraard ten voordele van de portemonnee van diegene die jou de illusie voorhoudt.

Gerelateerd:
Meer geld overhouden: inkomsten omhoog vs. uitgaven omlaag

Wat vind Jan Modaal van De Beleggingsillusie?

Het boek De Beleggingsillusie is een aanrader voor elke beginnende belegger die van plan is om “het beleggen” uit te besteden. En eigenlijk is het ook een goed boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het DIY-beleggen. Het boek biedt een interessant inzicht in hoe onder andere banken, beleggingsfondsen en vermogensbeheerders hun geld verdienen. Kleine spoiler: het gaat altijd ten koste van jou.

Wat kun je leren van De Beleggingsillusie?

  • Het boek beschrijft verschillende (uitgebreide) illusies die in stand worden gehouden.
  • Je leert hoe onder andere banken, beleggingsfondsen en vermogensbeheerders hun geld verdienen.
  • En je krijgt tips in hoe je hier (beter) mee om kunt gaan en in welke illusies je niet moet trappen.

De auteurs van dit boek houden tevens een blog bij, waarin ze allerlei handige informatie delen over o.a. het beleggen. Dus mocht je meer willen weten over dit onderwerp, dan kun je daar een kijkje nemen. Mocht je meer willen leren over het (zelf) beleggen, dan kan ik je het boek Blondjes Beleggen Beter aanraden.

Bestel het boek

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal