Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
bijzonder verzekeringen die ik tegenkwam op internet

5x De meest bijzondere verzekeringen die ik tegenkwam op het internet

7 oktober 2020
Sandra Boon

Verzekeringen komen voor in allerlei vormen en maten (en voor allerlei verschillende prijzen). De meest bekende verzekeringen gebruiken we bijna allemaal wel, zoals een zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een autoverzekering. Maar wist je dat je op deze gekke wereld echt allerlei verschillende dingen kunt verzekeren? In deze blog benoem ik de meest bijzondere verzekeringen die ik tegenkwam op het internet.

Dit artikel heb ik uiteraard voor de lol geschreven, hoewel deze bijzondere verzekeringen dus wél echt bestaan. Je kunt de inhoud van dit artikel niet opvatten als adviezen om juist wel of juist niet een verzekering af te sluiten. Ik ben daarom ook niet aansprakelijk voor acties die jij onderneemt na het lezen van de blogs (hoewel ik mij niet kan voorstellen dat jij nu de deur uit rent om jouw achterwerk te gaan verzekeren 😂). Bij verzekeringen geldt echter wel over het algemeen (maar dus niet in elke situatie): verzeker alleen wat je zelf niet zou kunnen betalen.

01. Bijzondere verzekeringen voor lichaamsdelen

Kun jij je nog herinneren dat de roddelbladen volstonden met het gerucht dat Jennifer Lopez haar achterwerk zou hebben verzekerd? Ik kan het mij nog heel goed herinneren, want ik vond het (als 8-jarig meisje) best wel bizar. Hoewel zij tot de dag van vandaag nog steeds zegt dat dit helemaal niet waar is, is het wél nog steeds het eerste waar ik aan denk omtrent bijzondere verzekeringen. Maar wist je dat er ook andere mensen zijn die wel écht lichaamsdelen hebben verzekerd? Zo verzekerde Hollywood pin-up icoon Betty Grable  haar mooie benen en verzekerde Dolly Parton haar ehm… ballonnen. Er zijn overigens ook atleten die zich verzekeren, onder andere voor het geval ze niet (genoeg) speeltijd krijgen wegens blessures.

02. Bijzondere verzekeringen voor je bruiloft

De tweede bijzondere verzekering die ik tegenkwam was een verzekering voor je bruiloft. Daar zou ik eerlijk gezegd nooit aan hebben gedacht. Maar de Amerikanen blijkbaar wel, want in Amerika kun je twee verschillende bijzondere verzekeringen aanschaffen:

  • Voor het geval de bruiloft geannuleerd wordt. Welke overigens niet geldt wanneer je je bedenkt, het dekt alleen annuleringen die door overmacht zijn ontstaan. Wanneer er bijvoorbeeld plotseling een wereldwijde pandemie uitbreekt.
  • Voor annuleringen van leveranciers, schade op bruiloft, diefstal van cadeautjes, etc.

03. Verzeker jezelf tegen buitenaardse ontvoeringen

Nooit gedacht dat ik die koptekst ooit zou typen. Maar het is echt waar: er zijn meerdere verzekeraars op de wereld, waaronder één in Florida en één in London (genaamd Lloyd’s of London) die verzekeringen aanbieden voor wanneer je ontvoert wordt door buitenaardse wezens. De verzekeraar in London beweert al meer dan 40.000 verzekeringen te hebben verkocht. Om een claim in te dienen moet je echter wel een leugendetectortest doen en bewijsmateriaal aanleveren. Ik snap deze verzekering echter niet zo goed (afgezien van het feit of buitenaardse wezens wel bestaan), want wat wordt er nou precies verzekert? Ik kan mij voorstellen dat je wilt dat jouw familie wordt onderhouden wanneer je op een andere planeet zit, maar je hoe moet je dan een leugendetectortest doen? 🤔 Wat overigens nóg vreemder is (alsof het nog niet bijzonder genoeg was) beweert het bedrijf in Florida dat ze al twee claims hebben uitbetaald. Wait, whut?!

04. Verzekeren voor dubbele kosten bij zwangerschap

Of met andere woorden: voor het geval je een tweeling krijgt in plaats van één baby. Want ja, twee baby’s kosten natuurlijk beduidend meer dan één baby. Ik vind het een beetje een rare verzekering, om eerlijk te zijn. Maar het schijnt een normale optie te zijn bij het kiezen van een verzekering in Engeland. Mocht je veel tweelingen in de familie hebben, dan is het wellicht niet eens zo gek om voor deze verzekering te kiezen.

05. Bijzondere verzekeringen in Nederland

Ik wilde natuurlijk ook wat bijzondere verzekeringen zoeken binnen onze landsgrenzen, dus besloot ik om even te Googelen naar bijzondere verzekeringen. Ik werd niet teleurgesteld en kwam al vrij snel uit bij een verzekering waar ik nog nooit van had gehoord: een Carnavals verzekering. I kid you not. En nee, daarmee kun je dus niet verzekeren dat carnaval niet doorgaat. Wat je wél daarmee kunt verzekeren is jouw versierde wagen, inclusief het trekkende voertuig. 🚜 Ook is het mogelijk om de deelnemers te voorzien van een ongevallenverzekering. Bij nader inzien is deze verzekering helemaal zo gek nog niet. Mits je carnaval viert, natuurlijk.

Gerelateerd:
Online ondernemen: 3 redenen waarom online innovatie zo belangrijk voor mij is
.

Meer over dit onderwerp


Bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal