Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
boeken over persoonlijke financien en geld voor jan modaal

Boekreview: Steeds leuker van soChicken

10 mei 2020
Sandra Boon

Steeds leuker – Schrap de ellende en ontdek de kortste route naar een leuker leven. De titel en slogan van dit boek klinken al goed, dus ik kon niet wachten om dit boek in te duiken. Het boek is geschreven door Jelle Hermus, die je misschien wel kent van het populaire platform soChicken.

Steeds leuker boek van Jelle HermussoChicken is één van de populairste platformen (of eigenlijk is het een uit de hand gelopen blog) in Nederland over persoonlijke ontwikkeling. Zo schrijft Jelle onder andere veel over gelukkig zijn, gezond zijn, succesvol zijn en liefdevol zijn. Fun fact: Jelle en zijn partner Billy wonen sinds 2017 al helemaal hypotheekvrij. Billy blogt over (onder andere) persoonlijke financiën op LeukeGeit.nl

Jelle Hermus heeft inmiddels (naast weet ik veel hoeveel blogartikelen) ook meerdere boeken op zijn naam staan. In het boek “Steeds leuker” verteld Jelle je alles over hoe je je leven kunt optimaliseren, oftewel: hoe je jouw leven steeds leuker kunt maken.

Beschrijving van het boek

Jelle broedt al jaren op een leuker leven. En dat is hem, naar eigen zeggen, aardig gelukt. Hij heeft zijn leven geoptimaliseerd op vrijheid, blijheid en betekenis en hij broedt elke dag op nieuwe kleine stappen om zijn leven steeds leuker te maken. In dit boek verteld Jelle hoe hij dat heeft gedaan met behulp van de Broednestmethode. Dit is een hele simpele (en vooral concrete) methode om stappen vooruit te zetten. Dat Jelle niet alleen een expert is, maar ook absoluut een ervaringsdeskundige, komt duidelijk naar voren in dit boek. Het geeft een hele fijne persoonlijke touch. Er wordt niet zozeer verteld wat je “moet” doen, maar er wordt vooral uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en wat Jelle zelf heeft uitgeprobeerd. Daardoor komt het boek ook totaal niet belerend over, maar heb je meer het gevoel dat je met Jelle meereist op weg naar een leuker leven.

Gerelateerd:
Boekreview: How to win friends and influence people van Dale Carnegie

Wat vind Jan Modaal van dit boek?

Ik vind het boek goed geschreven, met een positieve toon die je enthousiast maakt om dingen te optimaliseren in je leven. De focus ligt niet op wat er allemaal verkeerd kan zijn in je leven, maar op wat er allemaal mogelijk is. Zoals hierboven al genoemd heeft het boek een persoonlijke touch, waardoor je het gevoel hebt dat Jelle tegenover je zit en je dit persoonlijk aan het vertellen is. Door dingen uit zijn eigen leven te delen, wordt de boodschap die Jelle probeert over te brengen heel overtuigend. Hij heeft het immers zelf ondervonden.

Bij veel boeken over persoonlijke ontwikkeling, vooral Amerikaanse boeken, geldt de boodschap: als je maar lang en hard genoeg roept dat alles geweldig is, dan geloof je dat uiteindelijk zelf. Bij dit boek is daar totaal geen sprake van, omdat je allerlei concrete tips krijgt die je kunt uitvoeren. Kleine tips, waarmee je grote veranderingen kunt doorvoeren. Dat past perfect in mijn straatje 🙏

Ik zal hieronder een paar take-aways van Steeds leuker benoemen;

  • Focus op slechts een paar gebieden in je leven en laat de rest (voorlopig) achterwege. Of zoals Jelle het zo leuk verwoordt: ga zitten op het juiste broednest.
  • Broed op de beste eieren. Focus je op de paar dingen die het meeste resultaat opleveren.
  • Je wint zo veel vrijheid wanneer je meer dingen uit je leven schrapt. Dat geldt voor zowel spullen als taken.
  • De snelste en makkelijkste manier om je direct blijer te voelen: wees dankbaar.

Met andere woorden: dit boek is absoluut een aanrader voor mensen die hun leven makkelijker, vrijer en gelukkiger willen maken.

Wat kun je leren van Steeds leuker?

  • Concrete stappen om je leven steeds leuker te maken.
  • Ander perspectief op consumeren en vrijheid.
  • Simpele manier om nieuwe gewoontes aan te leren.

Bestel het boek

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jan Modaal