Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
boeken over geldzaken en financien tips

Deze 5 boeken over geldzaken & financiën móét je echt gelezen hebben

20 december 2021
Lydia

Sta jij nog aan het begin van je reis naar financiële vrijheid? Dan zijn er heel wat boeken die jou kunnen voorzien van de juiste kennis, inspiratie en motivatie om hiermee van start te gaan. En ook als je al een tijdje op weg bent is het altijd leuk om boeken te lezen die verder inspireren en je er even aan herinneren waarom je dit ook alweer doet. Daarom volgen hieronder vijf boekentips voor de leukste en beste boeken over geld en financiële vrijheid.

01. Rich Dad Poor Dad

Met stip op 1 staat het boek Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki. Dit is zo ongeveer de bijbel voor wie zijn geld voor zich wil laten werken in plaats van andersom. En niet voor niets. Robert Kiyosaki vertelt in zijn boek over hoe hij opgroeide met als het ware twee vaders: één die een keurige baan had en van salaris naar salaris leefde en één die leefde als ondernemer en investeerder en zo zijn geld voor zich kon laten werken. Je mag drie keer raden van welke vader hij het advies heeft opgevolgd om er zelf nu warmpjes bij te zitten.

02. De weg naar financiële vrijheid

De weg naar financiële vrijheid van Scott Rieckens is een heerlijk herkenbaar boek voor iedereen die zich nu midden in de ratrace bevindt, maar hier dolgraag uit wil stappen. Het gaat over een jong stel in Amerika. Beiden hebben ze een goede baan, maar ze leven hier ook naar. Duur huis, dure auto’s, dure vrienden en dure hobby’s. Ze besluiten het roer om te gooien en hun baan op te zeggen. In dit boek nemen ze je mee tijdens hun eerste jaar zonder baan in loondienst.

03. Miljonair met een gewone baan

Oeds-Jan Postma is hét voorbeeld van FIRE (Financially Independent, Retire Early). In zijn boek Miljonair met een gewone baan beschrijft hij hoe hij zijn leven leidt en hoe hij miljonair is terwijl hij gewoon een normale baan heeft. Door zijn levensstijl kan hij eerder stoppen met werken en heeft hij geen geldzorgen. Wist je trouwens dat er heel veel miljonairs gewoon een baan hebben en het vaakst in een Toyota Prius rijden? Niks geen glitter en glamour, maar “doe maar gewoon”. Dit boek laat zien dat met lage uitgaven en slimme investeringen iedereen miljonair kan worden.

04. Hypotheekvrij!

Schuldenvrij leven is voor veel mensen een droom. Een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Het aflossen van je hypotheek vraagt echter veel discipline en doorzettingsvermogen. In zijn boek Hypotheekvrij! legt Gerhard Hormann uit hoe hij dit doet en waarom. Een erg goede motivatie voor wie zelf schuldenvrij wil leven en zijn hypotheek af wil lossen.

05. Koop je rijk

In Koop je rijk legt Myrthe de Groot op een hele toegankelijke manier uit hoe beleggen in vastgoed werkt. Dit is het perfecte boek als je hier nog niets over weet, maar je er wel in wilt verdiepen. Het is ook een handig boek om later nog eens na te slaan als je daadwerkelijk begint met beleggen in vastgoed. Alles staat er stap voor stap in uitgelegd en er worden onmisbare tips gegeven voor alles waar je aan zou moeten denken. Daarnaast leest het ook ontzettend makkelijk weg. Geen moeilijke termen of hippe praat, maar gewoon lekker gewoon en met een goede dosis humor.


PS. Wist je dat de oprichter van Ik ben Jan Modaal ook een boek heeft geschreven?

Deze blog bevat affiliate linkjes.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal