Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
bux zero gratis aandeel

Wat je zou moeten weten voordat je een gratis aandeel van BUX Zero aanvraagt

BUX Zero deelt al geruime tijd gratis aandelen uit aan nieuwe gebruikers. Meld jij je aan via iemand anders (via mij bijvoorbeeld 😏) dan krijg jij een gratis aandeel om mee te beginnen. De waarde van dit aandeel ligt tussen de €1 en €200 euro en het is altijd een verrassing welke je krijgt. BUX Zero doet dit ter promotie van hun platform en om meer gebruikers over de streep te trekken om het uit te proberen. Er zijn echter een paar dingen die je zou moeten weten over dit platform en daarom heb ik er een apart blogartikel over geschreven.

01. Geschikt voor beginners, niet voor gevorderden

Het platform van BUX Zero is ontzettend laagdrempelig en daarom vind ik het zeer geschikt voor beginnende beleggers. Het dashboard is veel minder ingewikkeld dan bijvoorbeeld het populaire DEGIRO. Ik kan mij voorstellen dat het dashboard van DEGIRO voor veel beginnende beleggers overweldigend is. BUX Zero is veel gebruiksvriendelijker, maar… Daar zit dan ook weer een nadeel aan: het is veel minder uitgebreid. Voor een beginnende belegger is het platform ideaal, maar zodra je meer leert over beleggen, zal je al snel meer baat hebben bij uitgebreidere platforms. Ik zie BUX Zero daarom meer als een opstapje of als pitstop naar de uitgebreide beleggingsplatforms. In een eerder artikel vertelde ik al uitgebreid waarom ik dit platform geschikt vind voor mensen die willen beginnen met beleggen in aandelen.

bux zero gratis aandeel jan modaal

02. BUX Zero is niet helemaal kosteloos

Normaal gesproken rekent een broker transactiekosten wanneer je aandelen aankoopt en/of verkoopt. Dat is hoe een broker geld verdient aan het platform. BUX Zero biedt echter verschillende typen “orders”, waarvan er één type commissievrij is. Dit houdt in dat je dus geen transactiekosten betaald voor het aankopen en verkopen van de aandelen. Marktorders en limietorders zijn niet commissievrij, maar Zero Orders zijn dat wél. Als je commissievrij wilt handelen in aandelen, kies dan dus voor Zero Orders en niet voor de andere typen. Ondanks dat je geen transactiekosten betaald is het ook niet geheel ‘kosteloos’. Het werkt namelijk als volgt:

  • Zero Orders kun je de hele dag aanvragen, maar worden pas tussen 16.00 en 17.00 uur uitgevoerd.
  • Het kan zijn dat de aandelen in de tussentijd (tussen het moment van aankoop in de app tot het moment van uitvoeren) zijn gestegen of gedaald. Daardoor kan het voorkomen dat je tot maximaal 4% méér betaald voor de aandelen dan dat je had gewild. Ter info: als de aandelen meer dan 4% stijgen annuleert BUX Zero jouw aankooporder.
  • Een onoplettende belegger kan hier dus bij aankoop al 4% van de belegging ‘mislopen’. Dat kan vervolgens in verhouding al veel duurder zijn dan het uitvoeren van een Limietorder.

Dat is absoluut iets om rekening mee te houden. Wat ik veel mensen zie doen is een wekker of alarm zetten om 15.45 uur en dat ze dan pas de aankoop indienen (mits de koersen nog steeds naar wens zijn). Toch kan het zijn dat een limietorder uiteindelijk goedkoper is, dus houd daar rekening mee en denk goed na of een Zero Order wel echt de beste optie is voor de transactie die jij wilt gaan uitvoeren.

03. Lage drempel = niet per definitie laag risico

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. Die disclaimer wordt niet voor niks overal genoemd, want het is écht waar. 😉 Het platform is misschien wel laagdrempeliger en minder overweldigend, maar dat neemt niet weg dat het beleggen van geld altijd een risico met zich meebrengt. Haal die twee dingen niet door elkaar: dat het platform er simpel uitziet, betekent natuurlijk niet dat het beleggen makkelijker is en/of minder risicovol wordt. Begin je net met beleggen in aandelen? Beleg nooit jouw buffer!

Dan maar niet beleggen via BUX Zero?

Als je bovenstaande leest, dan komt het misschien over alsof ik het platform niet zou aanraden. Het tegendeel is waar, want ik vind het een ideaal platform voor mensen die willen beginnen met beleggen. Zoals ik eerder al aangaf vind ik het een mooi opstapje naar de ‘grotere’ brokers en ik ben echt van mening dat het platform gebruiksvriendelijker is voor beginnende beleggers. Ik ben echter óók van mening dat je bewust moet zijn van eventuele nadelen en risico’s. Die heb je immers altijd bij het beleggen, ook bij Bux Zero.

Ontvang een gratis aandeel

.

Meer over dit onderwerp


Bronnen

Een reactie op dit artikel

  1. Sandra schreef:

    Plaats jouw BUX Zero linkjes hier NIET in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal