creatieve sidehustles en passief inkomen genereren

4 Creatieve manieren om een passief inkomen te genereren

Een passief inkomen genereren willen we allemaal wel! Het zorgt voor vaste inkomsten en voor meer vrije tijd. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zich afvragen hoe ze dan zo’n passief inkomen kunnen opbouwen. In het blogartikel van vandaag noem ik 4 creatieve manieren, waarbij jouw creatieve skills ervoor kunnen zorgen dat jij straks minder hoeft te werken en meer vrije tijd hebt.

Pinnen op Pinterest

Van de creatieve sidehustles is pinnen op Pinterest verreweg mijn favoriet. Niet alleen is het heel erg leuk om te doen, het levert ook op korte termijn al resultaat op. Pinterest werkt namelijk héél anders dan social media kanalen als Instagram. De voordelen:

  • Je bereikt veel mensen, zónder volgers nodig te hebben.
  • De content blijft lang rondzwerven en nieuwe mensen bereiken.
  • Veel mogelijkheden qua SEO en verdienmodellen.

Moet je dan een steengoede en ervaren ontwerper zijn om mooie pins te maken? Nee hoor, in de online cursus Geld verdienen met Pinterest vind je een aparte les waarin ik je uitleg hoe je heel makkelijk mooie pins kunt maken met het gratis programma Canva.

E-books schrijven en verkopen op bol.com

Ben je niet zo van het ontwerpen, maar kun je wel een leuk woordje schrijven? Dan is het maken van e-books misschien wel een leuke sidehustle voor jou. Daar hoef je geen vakexpert en geen ervaren schrijver voor te zijn! Met behulp van artificial intelligence kom je al een heel eind wat betreft het corrigeren en redigeren van jouw e-book. Via platforms zoals bol.com en Amazon kun je jouw e-books vervolgens passief verkopen. Je maakt de e-books eenmalig, plaatst ze op online verkoopplatformen en daarna hoef je niks meer te doen. Hallo, passief inkomen! Ik zal binnenkort meer blogartikelen schrijven over deze sidehustle, waarin ik dieper in ga op wat er allemaal mogelijk is en hoe dit allemaal werkt.

Digitale producten verkopen op Etsy

Ook deze sidehustle is momenteel erg populair. Het artikel dat ik hier eerder al over schreef is ook bijzonder vaak gelezen. Dat is eigenlijk niet gek, want wie wil er nu niet een passief inkomen genereren via het internet? Het verkopen van digitale producten op Etsy is hier perfect voor. Je maakt de digitale producten eenmalig (bijvoorbeeld planners, social media posts, e-books, etc), plaatst deze op het platform van Etsy en voilà: je kunt een passief inkomen genereren. Het grote voordeel van dit platform is dat je kunt verkopen zónder eigen website en zónder KvK-nummer. Het is daarom niet alleen een ideale sidehustle voor mensen die online geld willen verdienen, maar ook vooral voor de mensen die net starten met sidehustles.

Ps. Wil je ook een Etsy webshop starten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink, zodat wij allebei 40 gratis listings krijgen. Dat is toch mooi meegenomen, want dan kun je zónder investering een Etsy webshop starten.

Online geld verdienen met fotografie

Ben je niet zo sterk met woorden, maar wel met beelden? Als fotografie jouw hobby is dan kun je daar een leuk zakcentje mee verdienen. Sterker nog: je kunt er een passief inkomen mee genereren! Bijvoorbeeld door jouw foto’s aan te bieden op stockwebsites. Of door ze aan te bieden via een website zoals werkaandemuur.nl. Mensen kunnen dan een canvas laten bedrukken met jouw foto en daar krijg jij dan een vergoeding voor. Het voordeel is dat je hier geen investering voor hoeft te doen en dat je het oneindig vaak kunt verkopen. Met andere woorden: hier kun je prima een passief inkomen uit halen.

Meer over passief inkomen genereren

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.