Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
ik startte een dropshipping website en dit zijn mijn ervaringen

Ik startte een dropshipping website voor €52,39 euro (en ik deel mijn ervaringen met jou)

18 februari 2021
Sandra Boon

Volg je mij op Instagram, dan heb je vast al wel meegekregen dat ik een week geleden startte met het bouwen van een dropshipping website. Ik heb altijd al een webshop willen runnen en ik zie continue mooie berichten voorbijkomen over mensen die veel geld hebben verdiend met dropshopping. Voor mij een goede reden om een poging te wagen! Ik ben vooral erg benieuwd naar twee dingen: kun je hier echt geld mee verdienen? En hoe ‘passief’ zijn deze zogenaamde passieve inkomsten? 🕵️

Het leek mij bovendien een goede manier om wat extra online inkomsten te genereren. Dus ja, waarom zou ik niet een poging wagen? De website is inmiddels gebouwd en ik ben nog in afwachting van een paar verschillende dingen voordat het live kan gaan. Een mooi moment om alvast mijn eerste ervaringen met jullie te delen én om bekend te maken hoeveel geld ik tot zover heb uitgegeven. Op Instagram konden jullie gokken hoe hoog mijn investering is en ik kan alvast verklappen: de investering is lager dan jullie dachten.

Wat is een dropshipping website?

In theorie is dropshipping een heel simpel concept: het is eigenlijk ‘gewoon’ een webshop zoals elk andere webshop. Het enige verschil is dat ik geen voorraad heb, maar dat een bestelling rechtstreeks naar een leverancier of groothandel wordt gestuurd. Die partij stuurt de producten rechtstreeks naar de klant. Dit heeft voor mij verschillende voordelen:

 • Ik heb geen voorraad nodig, dus hoeft er nauwelijks geld te worden geïnvesteerd.
 • Daardoor houd ik meer geld over voor promotie en advertenties.
 • En het bespaart mij veel tijd, want ik hoef zelf niks in te pakken en te versturen.
 • Opschalen van het bedrijf wordt op deze manier véél makkelijker.

De nadelen van een dropshipping website

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het hebben van zo’n website. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om zelf producten retour te nemen, want veel leveranciers en groothandels nemen deze niet terug. Dan ‘zit’ je dus zelf met de geretourneerde producten. Ook support en klantenservice dien je zelf op te pakken. Daarnaast is het ook zo dat bij de meeste buitenlandse leveranciers (zoals China of Amerika) een lange levertijd geldt: soms wel tot enkele weken.

Negatief beeld door schimmige bedrijfjes

Bovenstaande zorgt er overigens ook voor dat veel mensen een negatief beeld hebben van dropshipping. Zo wordt vaak gedacht dat een dropshipper voornamelijk goedkope producten aanbiedt van bijvoorbeeld AliExpress. In dit filmpje vertelt Marlou Visser bijvoorbeeld over een ondernemer die voor €0,52 euro springtouwen inkoopt en deze voor €16 euro doorverkoopt in Nederland. Ook komt het vaak voor dat dit systeem wordt gebruikt door mensen die makkelijk en snel geld willen verdienen, maar die hier geen kwaliteit voor terug bieden. Ik lees veel horrorverhalen over schimmige bedrijfjes die niet bereikbaar zijn, geen producten retour nemen, lange levertijden hebben, etc. Dit is dus niet het type dropshipping dat ik wil gaan doen! Ik ga voor kwaliteitsproducten, korte levertijden en goede klantenservice.

Zo startte ik mijn dropshipping website

Laat ik vooropstellen dat ik dus niet slapend rijk wil worden over de rug van mijn klanten. Ik wil een webshop met goede kwaliteitsproducten, waar ik zelf ook echt verstand van heb en waarbij ik fatsoenlijk support kan leveren. Om te starten heb ik de volgende stappen doorlopen:

 1. Eerst koos ik een niche (een specifieke doelgroep) en bedacht ik zelf een productlijn. Daarbij heb ik ook een eigen product bedacht dat nog nergens anders te koop is. Door een niche te kiezen kan ik veel gerichter adverteren, waardoor ik meer omzet zal draaien met minder advertentiekosten.
 2. Ik liet de domeinnaam registreren en voegde het toe aan mijn huidige webhostingpakket, welke onbeperkt ruimte biedt. Dit scheelt weer in de kosten. 😉
 3. Daarna installeerde ik WordPress en voegde ik het gratis thema Astra toe. Met de plugin Starter Templates kon ik zo een webshop en pagina’s inladen. Vervolgens hoefde ik alleen nog maar zelf de teksten en afbeeldingen aan te passen.
 4. Ik ontwierp een logo (aan de hand van gratis stockmateriaal) en gebruikte ook gratis illustraties. Zo heeft de website een geheel eigen branding gekregen, zonder dat ik er ook maar een cent aan heb uitgegeven.
 5. Ik stelde een webshop in met betaalmethodes (via PayPro) en koppelde het aan mijn facturensysteem Moneybird. Het gehele bestelproces wordt daarmee geautomatiseerd. Vooral op de lange termijn is dit erg gunstig, want zo kan ik het bedrijf sneller en makkelijker opschalen.
 6. Ik vond een Nederlandse leverancier die de producten aanbiedt die ik wil verkopen in de webshop. We zijn op dit moment nog aan het overleggen en een overeenkomst aan het maken.

En dit is hoeveel het mij heeft gekost (tot zover)

Op dit moment is de website klaar en ready-to-go. Ik moet alleen nog afspraken maken met de leverancier en de producten toevoegen. Daarna kan ik van start met onder andere het draaien van advertenties op Facebook en Instagram. Wat ik in deze opstartfase precies heb uitgegeven:

Domeinnaam €9,05
Dubline telefoonnummer €0,99
Aansluitkosten leverancier €40,00
KvK uittreksel leverancier €2,35
TOTAAL €52,39

Prijzen zijn exclusief btw, aangezien ik een bedrijf heb. Dubline is een app waarmee je op je mobiele nummer gebeld kan worden via een zakelijk nummer. Dit nummer heb ik aangevraagd zodat klanten kunnen bellen zónder mijn privénummer te moeten gebruiken. Zoals ik al zei: geen schimmige praktijken, maar echte service. De aansluitkosten van Dubline staan in de tabel en na een maand betaal ik een bedrag van €4,99 incl. btw per maand. Er zijn overigens een aantal kosten die ik niet hoef te maken, omdat ik al een bedrijf heb en voor bepaalde dingen al heb betaald. Voor een goede beeldvorming zal ik ze hieronder alsnog benoemen. Hoewel ik deze kosten dus niet specifiek heb gemaakt voor de dropshipping website.

 • De hosting. Ik betaal €149,88 euro incl. btw per jaar voor onbeperkt webhosting (dit pakket wordt niet meer verkocht).
 • Administratie. Ik betaal €12 excl. btw per maand voor Moneybird.
 • Een koppeling tussen mijn website en Moneybird voor €29 euro excl. btw via ExtensionTree.
Gerelateerd:
Thuis werken en veel geld verdienen? ⚠️ Pas op met het aanbieden van online cursussen

Binnenkort gaat de webshop live

Zodra de overeenkomst is getekend kan ik producten toevoegen in de webshop en dan kan het live. Ik start dan vrijwel direct met het draaien van advertenties. Dus ja, met die €52,39 euro ben ik er nog lang niet. 😅 Straks begint het echte werk pas en komen de échte investeringen pas om de hoek kijken. Ik zal tegen die tijd een nieuw artikel schrijven over die ervaringen. Wat vind je van de lage investering die ik tot zover heb gedaan? Viel het mee of viel het tegen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel. 👇

.

Meer over dit onderwerp

Een reactie op dit artikel

 1. Arie schreef:

  Deze investering is gewoon grappig! Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat, volg t op de voet🔥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal