Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten

Online geld verdienen met enquêtes? Ik probeerde een maand lang 3 platformen uit

4 november 2020
Sandra Boon

Online geld verdienen klinkt natuurlijk ideaal: lekker op de bank in je pyjama, in je eigen tijd een extra zakcentje verdienen en niet eens het huis uit te hoeven! Oké, ik denk dat we allemaal wel weten dat dit veel idealer klinkt dan dat het daadwerkelijk is. En laten we ook eerlijk zijn: online geld verdienen is ook helemaal niet zo makkelijk, vooral niet wanneer je graag véél geld wilt verdienen. 💸 Maar ik was wel benieuwd: hoeveel geld kun je eigenlijk verdienen met het invullen van online enquêtes?

Een van de opties om online geld te verdienen die ik zelf vaak voorbij zag komen, is het online invullen van enquêtes en vragenlijsten. De meningen zijn erover verdeeld; de één vind het ‘mooi meegenomen’ en de ander vind het ‘de moeite niet waard’. Ik vond het hoog tijd om zelf een poging te wagen, dus besloot ik mij aan te melden bij 3 verschillende platformen. Deze platformen heb ik een maand lang (vrij intensief) uitgeprobeerd. In een eerder artikel deelde ik alvast mijn eerste indrukken. In dit artikel deel ik graag mijn eindresultaten met je: of het leuk is om te doen, of het veel tijd kost, en natuurlijk: hoeveel geld kun je daarmee verdienen?

Gerelateerd:
Geld verdienen met enquêtes • Mijn eerste indruk en alvast een paar tips

01. Online enquêtes invullen bij OpinieLand.nl

Het eerste platform dat ik tegenkwam was OpinieLand.nl. Via dit platform kun je gemakkelijk online enquêtes en vragenlijsten invullen. Deze enquêtes kosten gemiddeld tussen de 5 en 20 minuten per onderzoek. De onderwerpen van de vragen variëren van inkomen, tot hobby’s, tot eet- en drinkgewoonten. Hoewel jouw privacy volgens het platform gewaarborgd wordt, is het wel belangrijk om te beseffen dat je privégegevens deelt (of eigenlijk: verkoopt). Dat geldt overigens voor alle platformen. Het voordeel van dit platform is dat er veel meer enquêtes op staan dan bij de andere twee platformen. Wil je het liefst elke dag wel wat doen, dan is dit wellicht een goede optie voor je; in de eerste 2 dagen had ik al 6 onderzoeken gedaan.

online geld verdienen met enquetes en vragenlijsten

De stand na één maand

Zoals ik hierboven al vermeldde: bij dit platform kun je verreweg de meeste enquêtes en vragenlijsten invullen. Qua opbrengsten is het op zich oké. Ja, een baan levert over het algemeen meer op. 😉 Onderaan dit artikel ga ik daar overigens wat verder op in. Bij dit platform kun je jouw punten vanaf 1000 punten inwisselen tegen cadeaubonnen óf je kunt het laten uitbetalen op een PayPal rekening. De 1000 punten zijn dan €10 waard.

Aantal onderzoeken: 96
Tijd aan besteed: 15 uur, 35 minuten
Wat verdien je ermee: €26,50 waarvan €20,00 al uitbetaald

Ja, dat wil proberen


02. Online enquêtes invullen bij GfK Panel

Ook bij het platform van GfK Panel is het mogelijk om online enquêtes in te vullen, in ruil voor punten. Deze punten kun je echter niet inruilen voor geld, helaas. Maar in de cadeaushop is het wel mogelijk om de punten in te ruilen voor cadeaukaarten van verschillende (welbekende) partijen. Na het aanmaken van het account krijg je overigens niet direct de mogelijkheid om online enquêtes of vragenlijsten in te vullen. Je zal dus even geduld moeten hebben en moeten afwachten totdat er iets beschikbaar is. Wel een leuke bonus: na aanmelding ontvang je direct al 100 punten. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

online geld verdienen met het invullen van enquetes online enquetes invullen en geld verdienen

De stand na één maand

Bij de andere twee platformen kon ik direct aan de slag met het invullen van mijn gegevens en van de enquêtes, maar bij dit platform werkt het net even anders. Sterker nog: de eerste dagen was er helemaal niks beschikbaar en uiteindelijk heb ik er slechts één gedaan.

Aantal onderzoeken: 1
Tijd aan besteed: 0 uur, 5 minuten
Wat verdien je ermee: €0,70 euro (niks uitbetaald)

Ja, dat wil ik proberen


03. Online enquêtes en spaarprogramma bij EuroClix

EuroClix is een online spaarprogramma, waarbij je niet alleen geld kunt verdienen door online enquêtes en vragenlijsten in te vullen, maar ook door via hun bestellingen te plaatsen bij o.a. webshops en een zeer bekende bezorgservice van eten (je weet welke ik bedoel). Mocht je sowieso al bij dat soort websites bestellen, dan is dit dus mooi meegenomen. Maar in mijn geval gaat het natuurlijk vooral om het invullen van de enquêtes, want dat is het onderwerp van dit artikel. 😉 Je kunt je gemakkelijk online aanmelden en daarna kun je direct beginnen met het sparen van punten (bij EuroClix worden dit ‘clix’ genoemd). Je kunt overigens direct al behoorlijk wat punten bij elkaar scharrelen;

 • Registreer en activeer jouw account – 150 clix.
 • Vul jouw contactgegevens in – 20 clix.
 • Installeer een browser extensie (Clix Assistent, bij eerste gebruik) – 25 clix.
 • Aanvullen van persoonlijke gegevens in jouw profiel – 110 clix.

Neem een kleine tour door het systeem en dan kom je er al redelijk snel achter hoe en waar je meer clix kunt verzamelen. Ook zónder het invullen van online enquêtes en vragenlijsten kun je met dit spaarprogramma een leuk extra zakcentje verdienen. Zo had ik de eerste dag, zónder het invullen van enquêtes, al 260 Clix gespaard, wat ongeveer €2,60 euro waard is. Bij EuroClix had ik in de eerste week al €10,00 euro verdiend.

online geld verdienen met euroclix met euroclix online geld verdienen

De stand na één maand

Er zijn niet zoveel enquêtes als ik had gehoopt, maar desondanks heb ik er toch een leuk zakcentje aan kunnen verdienen. Ik denk dat ik, ook na deze maand, ga blijven sparen met EuroClix. Qua bedragen is het namelijk net wat makkelijker verdient dan bij de andere platformen én ik kan met EuroClix ook op andere manieren verdienen (mails openen, via hun bestellen bij webshops waarbij ik sowieso al zou bestellen, etc). Dus mocht je zelf willen onderzoeken of je online een leuk zakcentje kunt verdienen; neem dan vooral eens een kijkje bij EuroClix.

Aantal onderzoeken: 31
Tijd aan besteed: 5 uur, 15 minuten
Wat verdien je ermee: €35,23 waarvan €25,00 al uitbetaald

Ja, dat wil ik proberen


De conclusie

In totaal heb ik in precies één maand tijd €62,43 euro verdiend met het invullen van online enquêtes. Daarvan is €45,00 euro inmiddels al uitbetaald (en uitgegeven 😅). Ik ga er niet om liegen: het is meer geld dan ik had verwacht, hoewel ik er ook veel tijd in heb moeten stoppen. Als je het omrekent naar een uurloon, dan is het zeker niet de moeite waard. Maar zoals ik in de eerste blog ook al zei: dit is wél mooi meegenomen wanneer je (door welke redenen dan ook) niet nog meer kunt werken. Doe je dit elke maand (en spaar je het bedrag) dan heb je tijdens de kerstdagen een extra zakcentje van circa €750 euro.

Zelf ben ik vooral actief geweest wanneer ik toch ergens op zat te wachten (het laden van software, bijvoorbeeld) of wanneer ik doelloos op de bank tv zat te kijken. Die tijd was toch al min of meer ‘weggegooid’. Of ik het ga blijven doen? Ik denk dat ik EuroClix blijf doen, Opinieland.nl twijfel ik nog over, maar GfK vind ik niet de moeite waard. Misschien ook wel handig om te vermelden: ik vond het invullen van enquêtes eigenlijk best wel leuk. Zo heb ik o.a. bij Opinieland.nl een film mogen kijken en beoordelen die nog niet uit is. Was een super leuke film en kreeg er €3 euro voor betaald! Zo wil ik wel meer films bekijken. 🤣

Ga jij beginnen met online enquêtes en vragenlijsten?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel ook een poging willen wagen, dan zou ik het heel leuk vinden om te horen waar jij je precies hebt aangesloten. Je kunt een reactie plaatsen onder dit artikel, of mij een berichtje sturen via Instagram. En alvast heel veel succes gewenst! 💪

.

Meer over dit onderwerp


Bronnen

5 reacties op dit artikel

 1. Bespaarvarken schreef:

  Wat leuk om te lezen! En inderdaad een vrij hoog bedrag! Ik vul zelf ook enquêtes in, en ik vind opiniemeters, jijbentbelangrijk, qassa, lifepoints en euroquestions ook fijne sites voor een extra zakcentje. Deze sites gaan bij mij redelijk snel, Euroclix juist wat minder, en bij opinieland krijg ik helemaal geen enquêtes. Denk dat het ook ligt aan je profiel of je veel enquêtes krijgt!

 2. Sandra schreef:

  Dat is vreemd, ik krijg bij Opinieland juist heel veel enquetes… Dan zal het inderdaad liggen aan het profiel! 🙂 Bedankt voor de tip om ook naar die andere platformen te kijken. Ik ga ze eens uitproberen, ben erg benieuwd.

  Dank!

 3. Bespaarvarken schreef:

  Ik ben benieuwd wat je ervan vind! 😉 succes!

 4. Debby schreef:

  Wordt dit opgeteld bij je inkomen? ivm belastingdienst?

 5. Sandra Boon schreef:

  Hey Debby!

  Dit soort extra verdiensten vallen bij de Belastingdienst onder “inkomsten uit overig werk”, zie https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/welke-bijverdiensten-moet-ik-aangeven

  Het is niet echt aan mij om je hier te adviseren, maar je kunt natuurlijk altijd de Belastingtelefoon even bellen. Zij kunnen je veel gerichter advies geven. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal