Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
ervaring investeren bij lender en spender

Ruim een jaar lang investeren bij Lender & Spender: dit is de ervaring van Jan Modaal

12 november 2021
Sandra Boon

Bijna anderhalf jaar geleden begon ik met investeren bij Lender & Spender: een platform waarbij je geld kunt verdienen door geld uit te lenen aan (andere) consumenten. P2P-lending wordt dat ook wel genoemd. Het concept is simpel: jij leent geld uit en je ontvangt dat weer terug met rente. Wat Lender & Spender echter uniek maakt, is dat jouw lening wordt verspreid over niet één lening, maar over álle leningen. Daardoor loop je veel minder risico.

01. Starten bij Lender & Spender

Lender & Spender was één van de eerste platformen waar ik geld durfde te investeren toen ik net begon met investeren en beleggen. Het platform maakt het overzichtelijk, de voorwaarden zijn transparant en op mijn mails en vragen werd uitgebreid gereageerd door de klantenservice. In mijn eerdere blogs kun je hier meer over lezen en in de tweede blog beschrijf ik ook waarom ik had besloten om Lender & Spender een kans te geven. Starten met investeren bij Lender & Spender is heel simpel. Je kunt je online aanmelden, online alle voorwaarden lezen en via iDEAL je eerste investering storten. Jouw investering wordt automatisch verspreid over alle leningen, dus je hoeft niet zelf te kiezen waar in welke leningen je investeert.

02. Geld laten groeien door P2P-lending

Nadat je hebt geïnvesteerd ontvang je elke maand een beetje van je geld terug, plus de rente. Je kunt ervoor kiezen om je niet uit te laten betalen, zodat het geld opnieuw wordt geïnvesteerd. Zo laat je jouw geld groeien. Dit gaat allemaal geheel automatisch en je hoeft hier niks voor te doen. Elke maand ontvang je van Lender & Spender een mail met een overzicht van jouw investeringen en rendement. Als je een passief inkomen wil opbouwen, dan is investeren bij Lender & Spender zeker een prima optie: alles gaat automatisch.

blog jan modaal lender en spender

03. Stoppen met investeren bij Lender & Spender

Ook dit onderdeel is niet geheel onbelangrijk: kun je makkelijk stoppen met investeren bij Lender & Spender? In de voorwaarden staat duidelijk vermeld dat je alleen je investering kunt terugtrekken wanneer dat voor hun mogelijk is (qua financiën en uitstaande leningen). Ik heb het voor je uitgeprobeerd en ondervond daar absoluut geen problemen mee. Een dag nadat ik het verzoek had ingediend stond het bedrag al op mijn bankrekening. Ik vind het zelf een heel fijn idee dat je dit zonder drempel online kunt doen. Let op: vroegtijdig geld terugvragen kost geld. Zoek goed uit of dit wel rendabel is. Een betere manier is om niet het bedrag in zijn geheel uit te laten betalen, maar door (in het dashboard) in te stellen dat je maandelijks wil worden terugbetaald in plaats van dat jouw investering wordt geherinvesteerd.

Conclusie: mijn ervaring bij dit platform

Alles aan dit platform is laagdrempelig, modern en makkelijk. Zoals hierboven beschreven vond ik alle voorwaarden transparant en had ik van te voren een goed beeld van wat ik wel of niet kon verwachten van Lender & Spender. Mijn conclusie is dat Lender & Spender een betrouwbaar en modern platform is, waar je prima een passief inkomen mee kunt opbouwen.

Meer informatie


Over Lender & Spender schreef ik ook deze blogs:


Disclaimer

Ik ben géén financieel expert en ik deel slechts mijn meningen en ervaringen met jou. Deze meningen en ervaringen kun je niet als adviezen opvatten en kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ikbenjanmodaal.nl is niet aansprakelijk voor acties die jij onderneemt na het lezen van de blogs. Investeer nooit je buffer of geld dat je nog nodig zal hebben. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het vrijwel altijd te mooi om waar te zijn! Laat je goed informeren over de mogelijkheden en neem nooit klakkeloos advies over.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal