passief inkomen met een etsy webshop

Passief inkomen verdienen met een Etsy webshop: zo werkt dat

Deze sidehustle heb je waarschijnlijk al weleens voorbij zien komen op social media, want geld verdienen met een Etsy webshop is helemaal hot and happening. In dit artikel deel ik alle basisinformatie die je nodig hebt om te kunnen beslissen of deze sidehustle bij jou past.

Wat is een Etsy webshop?

Etsy is een Amerikaanse online marktplaats waar voornamelijk zelfgemaakte producten worden verkocht. Dit kunnen fysieke producten zijn, zoals sieraden en bedrukte mokken. Je kunt er ook digitale producten verkopen, zoals planners, e-books en Excel-spreadsheets. Vooral digitale producten vind ik interessant om te verkopen, omdat je dit eenmalig maakt en vervolgens oneindig vaak kunt verkopen.

Zo werkt het

In principe werkt het best simpel. Je maakt een paar digitale producten (bijvoorbeeld met Canva), je opent vervolgens een account bij Etsy en voilà: je bent klaar om geld te verdienen. Etsy zorgt voor het hele betaalproces, dus je hoeft hierna niks meer te regelen. Natuurlijk komt er uiteindelijk wel iets meer bij kijken, want het is belangrijk dat je de juiste porducten maakt waar mensen ook daadwerkelijk op zitten te wachten. Ook is het belangrijk dat je goed gevonden wordt. Over de details deel ik later in dit artikel meer tips.

Ps. Wil je ook een Etsy webshop starten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink, zodat wij allebei 40 gratis listings krijgen. Dat is toch mooi meegenomen, want dan kun je zónder investering een Etsy webshop starten.

De voordelen van geld verdienen met Etsy

Dat het verkopen van digitale producten ideaal is, lijkt mij logisch. Maar wat maakt Etsy nou zo interessant als verkoopplatform? Ik zal een paar voordelen noemen:

 • Voor Etsy heb je geen KvK-nummer nodig, dus ook als particulier kun je hier digitale producten aanbieden. Voor andere verkoopplatformen (zoals een eigen webshop of Plug&Pay) heb je wél een KvK-nummer nodig om online betaalmethodes te kunnen bieden.
 • Etsy heeft een grote afzetmarkt en is internationaal bekend. Maak je Engelstalige producten, dan kun je via Etsy een groot publiek bereiken. Je kunt natuurlijk ook Nederlandstalige producten maken, maar naar mijn mening maak je dan niet optimaal gebruik van wat het verkoopplatform te bieden heeft.
 • Daarnaast regelt Etsy het hele verkoopproces: van het bieden van betaalmethodes tot het automatisch versturen van digitale bestanden. Zo hoef je zelf geen webshop te bouwen, etc. Zodra jouw digitale producten eenmaal zijn gemaakt, kun je er dus een passief inkomen mee verdienen.
 • De tijdsinvestering voor deze sidehustle is relatief hoog, maar qua geld is de investering heel klein. De eerste maanden betaal je meestal niks. Daarna betaal je een piepklein bedrag per maand en een klein percentage per verkoop.

Welke producten kun je verkopen op Etsy?

Je kunt hier dus zowel fysieke als digitale producten aanbieden. Mijn voorkeur gaat (altijd) uit naar digitale producten, omdat het opbouwen van een passief inkomen mijn doel is. Die digitale producten kunnen allerlei verschillende dingen zijn. Om je een beeld te geven van wat er mogelijk is, zal ik een aantal voorbeelden noemen:

 • Logo sjablonen, waarbij men alleen de bedrijfsnaam nog hoeft aan te passen.
 • Fotofilters of Lightroom-presets (populaire sidehustle onder fotografen en influencers).
 • WordPress thema’s (niet geschikt voor starters).
 • Werkboeken.
 • Printables.
 • Social media templates.
 • En nog veel meer!

Kun je hier makkelijk geld mee verdienen?

Mensen vragen mij vaak of je met een bepaalde sidehustle makkelijk geld kunt verdienen. Die vraag vind ik lastig te beantwoorden, omdat “makkelijk” een relatief begrip is. Wat ik makkelijk vind aan geld verdienen met Etsy, is dat het hele verkoopproces al geautomatiseerd is. Hierdoor hoef je zelf geen webshop op te zetten, geen eigen bereik te creëren, etc. Je hoeft alleen digitale producten te maken (of te kopen met PLR), deze op Etsy te zetten en voilà: je kunt starten met geld verdienen. 

Maar… De verkopen zijn natuurlijk niet gegarandeerd. Het kan maar zo zijn dat jouw digitale producten helemaal niet verkopen, dat is de gok die je neemt. Het is ook niet zo dat je één product online knalt en direct start met geld verdienen. Het duurt vaak even voordat het algoritme jouw producten toont aan een groter publiek. Daarnaast worden jouw producten ook pas vaker getoond wanneer je een uitgebreider assortiment hebt. Daar zal ik hieronder meer tips over geven.

Een paar extra tips

 • Meld je aan via mijn link en dan ontvangen we allebei 40 gratis listings voor onze Etsy webshops. Nou zijn de listings doorgaans niet zo duur, maar het is toch mooi meegenomen.
 • Houd er rekening mee dat de meeste producten pas na circa xx dagen aan een groter publiek wordt getoond. Loopt jouw product in het begin helemaal niet? Geef het dan niet gelijk op, want dat is heel normaal.
 • Probeer in de eerste maanden meer producten toe te voegen. Door experts wordt vaak aangeraden om bijna elke dag een nieuw product toe te voegen.
 • Dit hoeven natuurlijk niet compleet nieuwe producten te zijn, want je kunt ook variaties maken op wat je hebt. Daarnaast kun je ook meerdere producten bundelen en daar weer een apart product van maken.
 • Je kunt ook mega veel tijd besparen en je Etsy webshop sneller vullen door gebruik te maken van PLR-producten. In mijn PLR Masterclass leer je alles over PLR en hoe je dit kunt inzetten.

De Etsy Follow-Along

Vind je deze sidehustle interessant en wil je meekijken hoe zo’n Etsy webshop word opgezet? Meld je dan aan voor de Etsy Follow-Along van mede-husselaar Tiffany. Je kunt dan het hele proces volgen en tegelijkertijd meedoen. Dan leer je niet alleen allerlei dingen over het opzetten van een Etsy webshop, maar heb je ook nog eens een goede stok achter de deur om deze sidehustle succesvol te maken. 

Lees ook: PLR-producten verkopen op Etsy: zo bespaar je veel tijd

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.