online extra geld verdienen met beleggen

Dit jaar wil je extra geld verdienen (en dit is waarom je juist NU zou moeten starten)

Het woord inflatie is je waarschijnlijk het afgelopen jaar niet ontgaan. Jouw dagelijkse koffie-to-go, een knipbeurt, tanken, boodschappen doen en een glas wijn in jouw favoriete restaurant zijn allemaal duurder geworden. Sparen wordt ook steeds minder aantrekkelijk door de lage spaarrente, waardoor jouw spaargeld op de bank mee daalt met de inflatie. Met hetzelfde hoeveelheid geld wat jij eerst had te besteden, kan je nu minder kopen of doen, die inflatie voelt iedereen in zijn of haar portemonnee!

Helaas hebben wij niet veel invloed op de inflatie, lage spaarrentes en de torenhoge gasprijzen, maar weet je waar we wel invloed op kunnen hebben? Juist, op jouw eigen inkomen en uitgaven. 😉 In deze periode is het creëren van extra inkomen en beheren van jouw uitgaven dus extra belangrijk. In deze blog lees jij waarom je nu verandering ‘moet’ gaan brengen in het verdienen van extra geld.

Inflatie, what?

Of we het nou willen of niet: we kunnen van ons zuurverdiende geld steeds minder kopen en ons leven is in een hoog tempo een stuk duurder geworden. Dit heeft allemaal te maken met de huidige inflatie. Zoals je merkt gaan de prijzen van jouw favoriete smaak Ben & Jerry’s in de supermarkt, die lekkere cocktail op het terras en die ene mooie broek in de kledingzaak op de hoek door het dak. Helaas stijgen onze lonen niet mee met deze prijsstijgingen. Daardoor gaat onze koopkracht achteruit en kunnen wij met hetzelfde geld steeds minder en minder kopen. All by all heb je dus meer geld nodig om in jouw behoeften te kunnen voorzien. Inflatie kan dus gezien worden als een goede reden om een extra inkomen (bijvoorbeeld een sidehustle) te creëren om vervolgens jouw koopkracht te laten stijgen.

Van luxepaardje naar…

Jouw levensstijl, inkomen en inflatie liggen allen parallel van elkaar. Heb je weleens gehoord van leefstijlinflatie? Dat betekent simpelweg dat jouw uitgaven stijgen naarmate jouw inkomen stijgt. Levensstijlinflatie sluipt er onbewust steeds meer in. Je bent er zo erg aan gewend geraakt om geld uit te geven zoals je nu doet, maar zoals we al eerder zeiden blijven de prijzen alleen maar stijgen en stijgt jouw inkomen niet mee. Heb jij door dat je dus eigenlijk onder aan de streep minder overhoudt? Wees eens bewust van jouw luxe leven (lees: eigenlijk onnodige uitgaven) die gepaard gaat met levensstijlinflatie. Wat zijn eigenlijk de gevolgen en consequenties hier van? Dit is dus dé reden om een extra inkomen te genereren, want je wil natuurlijk wél jouw luxeleven blijven leiden…

Levert geld sparen nog wat op?

Sparen klinkt zo verstandig en neemt vrijwel geen risico met zich mee. Maar is dat anno 2022 nog wel zo? We hebben vanaf kinds af aan geleerd om veel te sparen. Sparen was eerst erg aantrekkelijk door de hoge rente en zo werd het spaargeld steeds meer waard. Geloof het of niet, maar er was zelfs een tijd dat spaargeld vanzelf groeide. Tegenwoordig is dit helaas niet meer het geval en zullen we toch een oplossing moeten vinden. Ook voor de ‘verdamping’ van ons spaargeld op een spaarrekening door inflatie. Nu hoor ik je denken ‘maar wat moet ik dan wel doen?’ dat is natuurlijk aan jou, want een financiële buffer houden is altijd goed.

Denk eens out of the box met het creëren van een extra inkomen en wat je met dit extra inkomen kan doen. Er heeft de afgelopen jaren bijvoorbeeld een verschuiving plaats gevonden van spaarrekening naar een beleggersrekening; misschien is dit ook wel iets voor jou?

Sneeuwbaleffect

Beleggen in aandelen is natuurlijk nét even iets anders dan sparen. Het brengt meer risico met zich mee, koersen kunnen erg volatiel zijn en beleggen is alleen verstandig met geld dat je kan missen. Ook daarom is een extra inkomen / buffer altijd handig. Maar door bijvoorbeeld te beleggen in ETF’s die ook dividend uitkeren kan je gebruikmaken van een rente-op-rente effect; oftewel compounding genoemd. Zo creëer je een extra (passief) inkomen, laat je geld voor jou werken en doet het altijd meer dan geld op een spaarrente die ‘verdampt’ door inflatie. Dat is mooi meegenomen, toch?!

Er zijn dus genoeg redenen te verzinnen waarom een extra inkomen in deze tijd altijd welkom is. Ben je er klaar voor om extra geld te generen? Op deze website kun je genoeg inspiratie vinden over manieren om extra geld te verdienen.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.