Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
extra geld verdienen manieren van jan modaal

Extra geld verdienen: 7 makkelijke manieren om een paar extra tientjes te verdienen

18 december 2021
Sandra Boon

De meeste mensen willen wel extra geld verdienen. Soms omdat het steeds lastiger wordt om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms omdat we sparen voor onze grote droom. En soms omdat we gewoon wat meer geld willen hebben om te kunnen spenderen. Hoe dan ook: extra geld verdienen is altijd een goed idee. 😉 En daarom benoem ik in dit artikel 7 makkelijke manieren om een paar extra tientjes te verdienen.

01. Extra geld verdienen met online enquêtes

Mocht je mij al volgen op Instagram, dan heb je wellicht meegekregen dat ik recent een flinke uitbetaling heb gekregen van een enquête website. In iets minder dan een jaar tijd heb ik €325 euro bij elkaar gesprokkeld. Daarvoor had ik al €20 euro in één week verdiend. Het invullen van enquêtes kan je een leuk extra zakcentje opleveren, hoewel ‘echt’ werken natuurlijk veel meer oplevert in verhouding. Extra tip: meld je aan bij verschillende enquête websites, zo haal je er het meeste uit. Hieronder een lijstje met een aantal bekende websites.

02. Je spullen verhuren via Peerby

Staat jouw zolder of garage ook vol met spullen die super nuttig zijn, maar die je bijna nooit gebruikt? Zoals een ladder, boormachine of stoomreiniger? Met deze spullen kun je extra geld verdienen door ze te verhuren via een platform zoals Peerby. Gastblogger Lydia schreef daar eerder al een blogartikel over, waarin ze ook verklapte hoe ze op deze manier eigenlijk aan gratis spullen komt.

Gerelateerd:
Geld verdienen aan je spullen zónder ze te verkopen? Verhuur je spullen via Peerby

03. Extra geld verdienen als mysteryshopper

Extra geld verdienen als mysteryshopper is misschien wel één van de leukste manieren om een extra zakcentje te verdienen. Als mysteryshopper ga je naar supermarkten, winkels en/of tankstations in de buurt om kleine opdrachten uit te voeren. Bijvoorbeeld om een foto te maken van een bepaald winkelschap of om te kijken of bepaalde prijzen kloppen. Dit is voor veel mensen een makkelijke en leuke manier om een extra zakcentje te verdienen. In een eerdere blogartikel vertelden we al uitgebreid over deze leuke sidehustle als mystershopper.

04. Een extra zakcentje verdienen als pakketpunt

Als pakketpunt komen er dagelijks mensen aan jouw deur om hun pakketje op te halen of om een pakketje te versturen. Ideaal wanneer je toch veel thuis bent! Zo kun je gemakkelijk een extra zakcentje verdienen, zonder überhaupt te deur uit te moeten. Wat dat precies oplevert? Je leest het in deze blog over pakketjes aannemen voor de buren.

05. Spullen verkopen op Marktplaats, Vinted of Facebook

Eerlijk is eerlijk: hier maak je meestal geen winst mee. Je had namelijk eerst geld uitgegeven om deze items in je bezit te krijgen. 😉 Toch vermeld ik het graag in dit rijtje met 7 makkelijke manieren om extra geld te verdienen, omdat het wél echt een makkelijke manier is om een paar tientjes te verdienen. Dus struin je zolder af, spit je garage door en kijk of er spullen zijn die je echt niet meer gebruikt.

06. Extra geld verdienen door op te passen

Ben je gek op kinderen? Of vind je het leuk om af en toe op honden te passen en/of ze uit te laten? Via Google kun je allerlei platformen vinden met vraag & aanbod hiervoor. Dit is voor veel mensen een makkelijke manier om extra geld te verdienen. Nou heb ik zelf geen ervaring met kinderen, dus die sla ik even over. 😉 Maar ik heb in het verleden wel regelmatig op honden gepast. Dit levert best een leuk zakcentje op en ik hoef er zelf niet veel voor te doen.

07. Extra geld verdienen via Fiverr

Fiverr is een wereldwijde marktplaats waar je (grote en kleine) klusjes kunt uitvoeren voor anderen. Dit zijn voornamelijk online werkzaamheden, zoals het schrijven van content, het maken van logo’s en het ontwerpen van tattoos. De type werkzaamheden die je kunt aanbieden zijn eindeloos en zeer gevarieerd. Ik schreef eerder al een artikel over de skills waar je een leuk extra zakcentje mee kunt verdienen.

.

Meer over dit onderwerp

Een reactie op dit artikel

  1. Klaas Dragtstra schreef:

    Mooie en informatieve tekst. Belangrijk is het dt men inzicht en tevens overzicht heeft in zijn of haar financiën. als voormalig eigenaar van een incassobureau heb ik veel bagger op dat gebied mogen meemaken. Heb er zelfs twee boeken overgeschreven. Personen realiseren zich nog steeds niet, dat geld lenen in feite niets anders is dan geld kopen. Het bedrag dat je betaalt heet rente. Ben zeker van plan de blog van Jan Modaal te blijven lezen en plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal