Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
extra geld verdienen op internet zo doe je dat

Extra geld verdienen op internet: zo doe je dat (10 manieren met extra tips!)

9 oktober 2021
Sandra Boon

Extra geld verdienen op internet: het klinkt gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt het toch meestal nog best wel lastig te zijn. In de afgelopen jaren heb ik verschillende dingen uitgeprobeerd. Soms succesvol, maar vaak ook niet. Hoe je een fortuin verdient op het internet? Dat kan ik je helaas niet vertellen, want die code heb ik nog niet gekraakt. 😉 Ik kan echter wel 10 verschillende manieren delen waarop je een extra zakcentje kunt verdienen. Je vindt ze hieronder in willekeurige volgorde.

01. Extra geld verdienen met online enquĂȘtes

In oktober 2020 startte ik een experiment waarbij ik ging testen hoeveel geld je nou echt kunt verdienen met het invullen van online enquĂȘtes. Ik had eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen, maar ik had via Euroclix in de eerste week al €20 euro verdiend. 😳 Als je een aantal platformen combineert en elke dag wat tijd besteedt aan de online enquĂȘtes, kun je best een leuk extra zakcentje bij elkaar harken. Hieronder een lijstje met enkele platformen waarbij je extra geld kunt verdienen:

Gerelateerd:
EuroClix: een paar extra tips om meer geld (clix) te verdienen met online enquĂȘtes

02. Kleding verkopen via Vinted

Kleding verkopen via Vinted kan ook zeker een leuk extra zakcentje opleveren. Maak een foto van de kleding, plaats het op Vinted en wacht totdat het verkocht wordt: het is geen rocket science. Maar… De kans is natuurlijk groot dat je voor jouw kleding veel meer hebt betaald dan wat je ervoor krijgt. Eigenlijk is dat dus geen winst. Maar als je nou ergens heel goedkoop kleding op de kop kunt tikken…

03. Spullen verkopen via Marktplaats

Handelen via Marktplaats: dat gebeurt natuurlijk al jaren. En ja, daar kun je best een leuk extra zakcentje mee verdienen! Ook hier is het concept simpel: je koopt handelswaar goedkoop in en verkoopt het op Marktplaats weer door. Voor handelswaar hoef je overigens niet per sé de deur uit, want je kunt bijvoorbeeld ook online hele partijen kopen. Let op: als je echt op regelmatige basis gaat handelen via Marktplaats, kunnen er andere regels van toepassing zijn qua belastingen. Heb je al handelswaar ingekocht? Er zijn natuurlijk ook andere platformen waar je jouw producten op kunt aanbieden, zoals de Facebook Marketplace en Ebay.

04. Extra geld verdienen via Roamler

Via Roamler kun je extra geld verdienen door (kleine) taken uit te voeren. OkĂ©, de meeste taken voer je niet online uit, maar je kunt er wel echt een leuk extra zakcentje mee verdienen. Daarom vind ik dat het alsnog een plekje verdient in deze lijst. 😉 De taken die je via Roamler kunt uitvoeren hebben voornamelijk te maken met mysteryshopping, merchandising en/of consumenteninzichten. Een paar voorbeelden van taken die je via Roamler kunt uitvoeren:

  • De beschikbaarheid van een specifiek product checken op de genoemde locatie. Dit kan bijvoorbeeld een supermarkt, winkel, restaurant of tankstation zijn.
  • Een aankoopscenario uitvoeren, waarvoor je specifieke instructies ontvangt. Je dient dan bijvoorbeeld bepaalde vragen te stellen aan de medewerker en/of om informatie te vragen over specifieke producten.
  • Een productschap checken en hier foto’s van maken en insturen.

05. Geld verdienen via eigen blog of social media

Dit is zeker geen ‘quick fix’ om extra geld te verdienen, maar wel een duurzame manier. Zodra je eenmaal een publiek hebt opgebouwd, kun je op allerlei manieren geld verdienen aan je blog en/of social media. Denk aan gesponsorde posts en aan affiliate marketing. Ook aan je e-maillijst kun je een leuk extra zakcentje verdienen. Een paar mogelijkheden:

Gerelateerd:
Hoe verdien je geld met een e-maillijst? Stefanie legt het uit een deelt handige tips

06. Passieve inkomsten via Bol.com en Amazon

Als je mij al volgt op Instagram dan heb je waarschijnlijk al meegekregen dat ik via Bol.com een leuk extra zakcentje verdien. Ik heb zelf een product ontwikkeld, een product geĂŻmporteerd uit China Ă©n een aantal producten ingekocht bij Nederlandse leveranciers. Deze bied ik aan via Bol.com en sinds kort ook via Amazon. Nou vraag je je misschien af hoe ik daar PASSIEF aan verdien, want die pakketjes moeten immers wel verzonden worden… Het antwoord is heel simpel: ik zoek en test geschikte producten en zodra ze goed verkopen, laat ik de verzending doen door een fulfillment bedrijf. Hun systeem is gekoppeld met mijn webshops en mijn Bol.com account, waardoor zij alle bestellingen automatisch binnenkrijgen. Zij regelen de verzending en ik hoef alleen nog maar de administratie bij te houden. Ik zal binnenkort meer schrijven over dit onderwerp, maar ik schreef eerder al een aantal blogs over verkopen op Bol.com.

Ook verkopen op bol.com? Volg de GRATIS online cursus

Wist je dat je gratis een volledige online cursus over bol.com kunt volgen, dankzij een subsidie van de overheid? Je hoeft zelf niks te betalen, maar krijgt wel toegang tot de complete cursus. In deze online cursus leer je ĂĄlles; van het opzetten van een bedrijf tot het doen van product research en tot het uitbesteden van het voorraadbeheer en de verzending. Ik heb deze online cursus zelf ook gevolgd en ik heb hier in een paar uur tijd meer geleerd dan tijdens mijn ruim 2 jaar praktijkervaring.

Meer informatie & aanmelden

07. Extra geld verdienen via Fiverr

Fiverr is een wereldwijde marktplaats waar je (grote en kleine) klusjes kunt uitvoeren voor anderen. Dit zijn voornamelijk online werkzaamheden, zoals het schrijven van content, het maken van logo’s en het ontwerpen van tattoos. De type werkzaamheden die je kunt aanbieden zijn eindeloos en zeer gevarieerd. Ik schreef eerder al een artikel over de skills waar je een leuk extra zakcentje mee kunt verdienen.

08. Content verkopen via Etsy

Etsy is een online marktplaats voor het aanbieden (en aanschaffen) van zelfgemaakte producten. In Nederland is dit platform nog niet razend populair, maar in andere landen wel. Betekent dit dat je moet gaan knutselen? Nope! Je kunt via Etsy ook digitale content verkopen, zoals digitale planners, digitale kleurplaten en digitale affirmatie kaarten. Ik zie hier absoluut kansen en daarom lijkt dit mij een goede manier om extra geld te verdienen via het internet. Wat daarbij ook fijn is, is dat digitale content zorgt voor passieve inkomsten. Tip: heb je zelf niet de skills om digitale content te maken? Via Fiverr vind je mensen die dat wél kunnen.

09. Geld verdienen door online bijles te geven

Blonk jij vroeger uit in bepaalde vakken en lijkt het je leuk om anderen bijles te geven? Tegenwoordig kun je (volledig online) studenten helpen en daar zelf een extra zakcentje mee verdienen. Via internet kun je verschillende platforms en netwerken vinden. Google is je vriend. 😉

10.  Gastblogs schrijven voor Jan Modaal

Vind je het leuk om blogs te schrijven en wil je daar een extra zakcentje mee verdienen? Meld je dan aan als gastblogger voor Jan Modaal. We betalen per gastblog €15 euro en je kunt tot vier blogs per maand indienen. Lijkt dat je wat? Dan zien we je aanmelding graag binnenkomen.

Aanmelden als gastblogger

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal