5 Makkelijke manieren om een extra zakcentje te sparen voor de feestdagen

Het is inmiddels al november en dat betekent dat de feestdagen in zicht komen. 😉 Voor veel mensen zijn dit de duurste maanden van het jaar. Volgens Deloitte geven mensen circa €330 per persoon uit voor Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. De uitgaven heb je natuurlijk zelf in de hand, maar het is altijd fijn om een extra zakcentje te hebben voor deze feestdagen! Daarom benoem ik in dit blogartikel 5 makkelijke manieren om een extra zakcentje te sparen.

01. Extra sparen door meer te besparen

De snelste manier om meer geld te sparen is door juist meer geld te besparen. Neem je uitgaven eens goed onder de loep en kijk waar je meer geld kunt besparen. Kijk daarbij ook vooral naar je abonnementen. Tip: je kunt een abonnement natuurlijk ook een paar maanden stilzetten en je daarna weer aanmelden. Zo bespaar je wel een paar maanden geld, terwijl je het jezelf niet voor eeuwig ontzegt. Meer hulp nodig met het inzichtelijk maken van je financiën? Dan is de Lazy Money Manager misschien wel wat voor je.

02. Extra zakcentje door online enquêtes in te vullen

In oktober 2020 startte ik een experiment waarbij ik ging testen hoeveel geld je nou echt kunt verdienen met het invullen van online enquêtes. Ik had eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen, maar ik had via Euroclix in de eerste week al €20 euro verdiend. 😳 Als je een aantal platformen combineert en elke dag wat tijd besteedt aan de online enquêtes, kun je best een leuk extra zakcentje bij elkaar harken. In dit artikel over extra geld verdienen vind je een opsomming van platformen waar je online enquêtes kunt invullen.

03. Meer geld door spullen te verhuren

Ook het verhuren van spullen kan jou een leuk extra zakcentje opleveren. Zo kun je via Snappcar je auto verhuren en via Peerby spullen verhuren. Via Peerby kun je onder andere fietsen, tenten, ladders, keukenspullen, kinderbedden en grasmaaiers verhuren. Is toch mooi meegenomen? Vooral als het anders toch ligt te verstoffen op een zolder. 😉

04. Gratis aandelen en crypto krijgen (en verkopen)

Je kunt makkelijk gratis aandelen en crypto krijgen en verdienen. In een recent artikel noemde ik al een paar brokers waarbij dit mogelijk is. Het is de bedoeling dat je de aandelen en crypto houdt, maar je kunt het natuurlijk ook verkopen. Met een beetje geluk kan dit een leuk extra zakcentje opleveren voor de feestdagen! Zelf heb ik nooit mega veel verdiend met dit soort acties, maar ik ken genoeg mensen die bijvoorbeeld aandelen kregen van GoPro, Nike of Apple.

05. Extra zakcentje via Marktplaats en Vinted

Dit is een ideale tijd om oude spullen te verkopen, want veel mensen zoeken dit jaar manieren om minder geld uit te geven aan de feestdagen. De wintermaanden zijn door de energiecrisis al duur zat. Op deze manier kan jij een extra zakcentje verdienen en kunnen zij goedkoper de winter doorkomen. Iedereen blij!

Lees ook: Vandaag nog extra geld verdienen?

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.