passief inkomen manieren

Mijn 7 favoriete manieren om passief inkomen te verdienen

Het verdienen van een passief inkomen is de heilige graal onder online ondernemers. Een passief inkomen zorgt immers voor meer vrijheid en meer geld. Je snapt natuurlijk wel waarom ik al jaren een passief inkomen najaag: het past goed bij mijn leven als digital nomad. Op het moment van schrijven verdien ik de meeste maanden al ruim €2.000 euro, zónder actief te werken. Alhoewel… Ik heb natuurlijk eerst heel hard gewerkt om nu achterover te kunnen leunen. In dit blogartikel deel ik mijn favoriete manieren om passief inkomen te verdienen.

01. Bloggen en affiliate marketing

Ik verdien op meerdere manieren aan deze blog. Een van mijn favoriete manieren (die ook nog eens passief inkomen oplevert) is affiliate marketing. Bij deze vorm van marketing promoot je de producten of diensten van anderen, waarbij je een vergoeding krijgt voor elke verkoop die via jou wordt gedaan. Zo hoef ik zelf geen producten of diensten te ontwikkelen, hoef ik geen klantenservice te bieden, hoef ik geen retouren te behandelen, etc. Een hele fijne manier om extra geld te verdienen!

02. Digitale producten in mijn webshop

De afgelopen tijd heb ik allerlei digitale producten toegevoegd in mijn webshop, waaronder een e-book over passief inkomen, een Masterclass over Private Label Rights en een Masterclass over het Starten van een Sidehustle. Voor de goede orde: deze producten verkopen zich niet vanzelf. Ik moet ze regelmatig promoten op Instagram en via mijn nieuwsbrief. Maar de verkoop zelf gaat wél geheel passief. Na de aanschaf krijgen de kopers automatisch mails met informatie en automatisch toegang tot het digitale product dat ze hebben gekocht.

03. Passief inkomen met Google Adsense

Wist je dat Google een eigen advertentiesysteem heeft? Waarschijnlijk wel, want je ziet hun ads op miljoenen websites. Het is verreweg het meest bekende systeem om advertenties te plaatsen op je website. Als je een goedlopende website of blog hebt, is passief inkomen verdienen met Google Adsense echt een eitje. Je hoeft alleen jouw Google Adsense account te koppelen aan jouw website en voilà: je verdient geld voor de weergaven én kliks op jouw website. Je kunt zelfs instellen dat Google Adsense automatisch advertenties plaatst op de plekken waarvan zij schatten dat het veel gaat opleveren. Plaats je de advertenties liever handmatig, dan kan dat natuurlijk ook.

Als het eenmaal is opgezet, heb je er geen omkijken meer naar. Google Adsense houdt zelf bij hoeveel jij verdient met jouw website en dit wordt automatisch elke maand uitbetaald, mits het minstens €70 euro is.

04. Digitale producten op Etsy

Ik bied digitale producten aan in mijn eigen webshop, maar ik ben daarnaast ook druk bezig met het opstarten een Etsy webshop met PLR (Private Label Rights) producten. Met deze sidehustle verdien ik nog geen geld, omdat ik er net mee ben gestart. Als dit eenmaal gaat lopen, levert dit mij wederom een passief inkomen op. Alles gaat automatisch via Etsy: van de marketing tot het leveren van het digitale product. Ka-ching! Dat is een makkelijke manier om extra geld te verdienen, als je het mij vraagt. Meer leren over online geld verdienen met Etsy? Meld je aan voor de Etsy Academy.

05. Passief inkomen met bol.com webshop

Passief inkomen met een webshop?! Ja, dat kan! Ik startte een paar jaar geleden een bol.com webshop als sidehustle en toen het eenmaal goed liep, heb ik zoveel mogelijk werkzaamheden uitbesteed. Zo had ik een fulfillment bedrijf ingeschakeld die alle verzendingen en retouren regelt. Het administratieve gedeelte heb ik passief “gemaakt” door mijn facturatiesysteem te koppelen met mijn bol.com webshop. Ik hoef dus het verzenden niet zelf te regelen en het maken van facturen gaat ook automatisch. Ik moest alleen af en toe klantvragen beantwoorden. Uiteindelijk kwam dit neer op ongeveer een half uurtje werk per maand. Dat is leuk verdiend!

06. Passieve inkomsten dankzij dividendbeleggen

De afgelopen jaren heb ik veel gespaard en veel nieuwe inkomstenbronnen ontwikkeld. Daarnaast heb ik in februari 2023 ook mijn huis verkocht mét veel winst, om vervolgens in een camper te gaan wonen. Lang verhaal kort: er kwam een groot bedrag vrij en dit heb ik bijna helemaal belegd. Een klein deel heb ik op een spaarrekening gezet, de rest heb ik belegd in aandelen, goud, crypto en mijn pensioen. Wat die aandelen betreft mik ik vooral op dividendaandelen. Zo profiteer ik niet alleen van koerswisselingen, maar ook van het dividend. Op het moment van schrijven levert dat mij gemiddeld €864 euro per maand op.

07. Geld verdienen met e-learning

Naast het aanbieden van online producten, bied ik natuurlijk ook nog een online cursus. Of nou ja, een heel pakket aan online cursussen, want in de Sidehustle Toolkit leer ik je alles over het bouwen van een winstgevende website. Zo leer ik je niet alleen hoe je een website bouwt, maar ook hoe je daar geld mee kunt verdienen. Denk aan affiliate marketing, e-commerce en advertenties. De Sidehustle Toolkit is (voor mij) een bron van passieve inkomsten. Ook al voeg ik nog regelmatig nieuwe content toe, ik hoef niet meer uurtje-factuurtje te werken.

Meer leren over dit onderwerp?

ebook pasisef inkomen en online geld verdienen

In mijn blogs komen soms affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47