financien onder controle in 2021

Dit jaar krijg jij eindelijk jouw persoonlijke financiën onder controle (en dit is waarom)

Misschien had je al besloten dat 2021 het jaar gaat zijn waarin jij jouw persoonlijke financiën onder controle gaat krijgen. Misschien heb je het afgelopen jaar ook al een poging gedaan, maar ben je daar niet in geslaagd. Of misschien had je er nog helemaal niet aan gedacht, zie je dit blogartikel voorbijkomen en lijkt het je inderdaad een goed idee om eindelijk eens wat te gaan doen aan die financiële chaos van je.

Linksom of rechtsom: het komende jaar kan het jaar zijn waarin jij eindelijk jouw financiën onder controle gaat krijgen en waarin jij jouw financiële situatie voorgoed gaat verbeteren. Natuurlijk kan elk jaar ‘het jaar’ zijn, maar ik denk dat je in 2021 wat meer kans maakt dan bij andere jaren. Dat denk ik vanwege drie verschillende redenen die ik natuurlijk graag met je deel.

01. Besef van kwetsbaarheid door coronacrisis

Vóór de coronacrisis hadden veel mensen het gevoel dat ze op financieel gebied redelijk veilig waren, ook al hadden ze geen of nauwelijks spaargeld. Je wordt niet zomaar ontslagen en bedrijven gaan niet zomaar failliet. Al zou het wel gebeuren: dan krijg je een uitkering totdat je een nieuwe baan vindt. Het heeft ons misschien ten onrechte het gevoel gegeven dat we financieel veilig zijn. Er waren ontzettend veel mensen die nauwelijks spaarden en in plaats daarvan van loonstrook tot loonstrook leefden. De coronacrisis heeft veel van ons laten inzien dat we helemaal niet zo veilig zijn en dat spaargeld wél heel belangrijk is in tijden van nood. Daarom vermoed ik dat veel meer mensen serieuzer met geldzaken om zullen gaan de komende jaren.

02. Het wordt ons steeds makkelijker gemaakt

Dat heeft een heleboel voordelen. Zo wordt het bijhouden van kasboekjes (wat ik natuurlijk niet doe) steeds makkelijker, kun je bij banken op steeds meer manieren inzicht krijgen in je financiën, kun je allerlei apps downloaden voor het bijhouden van je spaardoelen, etc. Daarnaast kun je op internet steeds meer informatie vinden, zowel gratis als betaald. Een paar klikken op de knop en je hebt allerlei tools en hulpmiddelen bij de hand. Deze digitale wereld gaat het voor veel mensen steeds makkelijker maken om de persoonlijke financiën onder controle te krijgen. Waar ik overigens ook heel benieuwd naar ben: Qlever. Met deze (nog niet uitgebrachte) app kun je overboekingen automatiseren aan de hand van IFTTT. Ik kan niet wachten!

03. Met Money Game de financiën onder controle

Ja, je voelde ‘m vast al aankomen. Volgende week komt Jan Modaal’s Money Game uit en dit spel gaat ervoor zorgen dat jij dit jaar eindelijk jouw financiën onder controle gaat krijgen. Ik heb namelijk een heel simpel financieel systeem bedacht waarmee jij financieel stabiel gaat worden én waarmee jij jouw maandelijkse financiën in slechts 5 minuten per maand kunt regelen. Het systeem is zo ontwikkeld dat het je zo min mogelijk tijd kost en dát is waarom ik denk dat het jou dit jaar eindelijk wel echt gaat lukken. Het is makkelijk en kost weinig tijd. Wat wil je nog meer? 😉

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.