boodschappen besparen zo goedkoop bijna gratis

Besparen op de boodschappen? Op deze 4 handige manieren betaal je bijna niks

We raken er niet over uitgepraat: wat zijn de boodschappen verschrikkelijk duur geworden! De inflatie raakt ons veel harder dan verwacht en je ontkomt er niet aan dat het leven zoveel duurder is geworden. Toch is het echt niet onmogelijk om je boodschappen goedkoper – of zelfs gratis! – te krijgen. In dit artikel deel ik 4 handige manieren om te besparen op de boodschappen.

01. Geld besparen met gratis maaltijdboxen

Er zijn verschillende leveranciers van maaltijdboxen waarbij je de eerste box gratis krijgt. Gratis! Goedkoper dan gratis wordt het niet. 😉 En ja, je wordt dan automatisch aangemeld voor de wekelijkse boxen, maar je kunt je na de eerste box al uitschrijven. Tip: zet dan gelijk even in je agenda wanneer je uiterlijk moet opzeggen. Ook handig om te weten: je kunt zelf de maaltijden kiezen én er zijn opties voor vegans en vegetariërs, etc. Een gratis maaltijdbox kun je aanvragen via onderstaande leveranciers.

  • Bij Green Chef kun je voor 2 personen 3 gratis maaltijden ontvangen. Voor €6 euro extra ontvang je 4 maaltijden (dus 8x avondmaal voor €6 euro). Je kunt ook voor 4 personen bestellen met een dikke korting, maar dan is het dus niet helemaal gratis meer.
  • Ook bij Hello Fresh kun je de eerste maaltijdbox gratis aanvragen (6 maaltijden voor 1 persoon, 4 maaltijden voor 2 personen OF 3 maaltijden voor 3 personen). Je kunt voor een klein bedrag ook meer maaltijden bestellen en/of voor meer personen bestellen. In verhouding ben je dan alsnog veel goedkoper uit met de boodschappen.
    UPDATE: Bij HelloFresh heb ik een maximum bereikt. Hopelijk mag ik snel weer boxen uitdelen. Via deze vriendenlink krijg je overigens nog wel dikke korting bij Hello Fresh, maar geen gratis box.
greenchef gratis boodschappen maaltijdbox
gratis goedkope boodschappen bij hellofresh

02. Goedkope boodschappen in de verspil-me-niet-bak

Ik heb vaak de tip gegeven om je maaltijden en boodschappen vooruit te plannen, zodat je niet verleid wordt door impulsaankopen. Toch kan het ook zeker lonen om juist niet vooruit te plannen. Tegenwoordig kijk ik een paar keer per week in de verspil-me-niet-bak van de lokale supermarkt. Hier vind je boodschappen voor €0,50-€2,00 waarvan de houdbaarheidsdatum die dag al is. Je moet het dus eigenlijk wel binnen 2 dagen eten, maar op deze manier kosten mijn avondmaaltijden een paar keer per week slechts €1,50 tot maximaal €2,50 euro. Daar ben ik dan echt een volwaardige maaltijd voor! Ik probeer de items uit de bak met elkaar te matchen óf ik vul het aan met andere goedkope producten uit de winkel.

goedkope boodschappen 1
goedkoper boodschappen doen
zo doe je boodschappen veel goedkoper of gratis

03. Goedkope boodschappen met Too Good To Go

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen op social media; mensen die voor een schijntje een doos/tas met boodschappen ophalen bij de lokale supermarkt of bakker. Dat gaat allemaal via Too Good To Go: een app waarmee je voedselverspilling kunt tegenaan. Lokale supermarkten en bakkers bieden hun niet-verkochte producten aan via de app. Op deze manier kun je dus goedkope boodschappen regelen.

04. Gebruik apps & websites voor cashback deals

Wist je dat je op veel producten korting kunt krijgen door gebruik te maken van cashback deals? Je dient dan het bonnetje in en dan krijg je een gedeelte van het aankoopbedrag terug. Soms krijg je zelfs het gehele aankoopbedrag terug. Er zijn hier verschillende apps & websites voor, zoals Woolsocks (aanrader!) en Scoupy. In een eerder blogartikel deelden we al meer informatie over cashback deals en hoe je daarmee kunt besparen op de boodschappen.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.