Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
makkelijk geld besparen jan modaal

Luie & drukke mensen opgelet: zo maak je geld besparen een stuk makkelijker voor jezelf

30 oktober 2020
Sandra

Vijf verschillende supermarkten afstruinen om de beste deals te scoren. Theezakjes laten drogen en hergebruiken. Je eigen zeep en douchegel maken. Online enquêtes invullen om een extra zakcentje te verdienen. Stuk voor stuk zijn dit allemaal prima opties wanneer geld besparen belangrijk voor je is. Maar laten we eerlijk zijn: de meesten van ons zijn hier te lui en/of te druk voor. 😅

Na een werkweek van meer dan 40 uur heb je waarschijnlijk geen zin om ook nog eens al die aanbiedingen van verschillende supermarkten door te nemen. En dat kan ik je niet eens kwalijk nemen. Geld besparen op deze manier is, naar mijn mening, niet voor iedereen weggelegd. Maar niet getreurd: er zijn genoeg andere manieren waarop je óók geld kunt besparen. In het artikel van vandaag deel ik een hele handige app met je, waarmee je in een handomdraai kunt besparen op al jouw vaste uitgaven.

Maak het jezelf altijd zo makkelijk mogelijk

Er zijn genoeg mensen die gek zijn op persoonlijke financiën, die er een sport van maken om zoveel mogelijk geld te besparen en die het leuk vinden om alles bij te houden in Excel-bestanden met kleurtjes en grafieken. Ik benijd die mensen, want zou zo ik ook wel willen zijn. Maar zo ben ik niet. En jij waarschijnlijk ook niet. Daarom kies ik voor manieren die bij mij passen en daarbij kijk ik vooral naar hoeveel moeite ik moet doen en wat de opbrengst daar van is. Ik vind het namelijk helemaal niet erg om eenmalig wat tijd te investeren, wanneer dat betekent dat ik vervolgens elke maand daarvan kan profiteren. Overstappen naar een goedkopere energieleverancier bijvoorbeeld: dat kost even wat tijd, maar daarna kan ik (moeiteloos) elke maand al snel een paar tientjes besparen.


Dyme app gebruiken om korting te krijgen op jouw vaste lasten/uitgaven

Dyme is een hele handige app die je kunt gebruiken om abonnementen op te zeggen en/of om kortingen te regelen op jouw maandelijkse, vaste lasten. Het werkt eigenlijk heel simpel:

  1. Je meldt je gratis aan via Dyme voor Android of Dyme voor iOS.
  2. Vervolgens koppel jij jouw bankrekening, zodat zij jouw transacties kunnen screenen. Je moet hier expliciet toestemming voor geven en Dyme krijgt dan 30 dagen toegang tot jouw transacties. Na die 30 dagen moet je opnieuw toestemming geven.
  3. Dyme gaat kijken op welke vaste lasten jij korting kunt krijgen. Zij nemen daarvoor contact op met jouw huidige leveranciers en gaan in onderhandeling.
  4. Via de app kun jij ook aangeven welke abonnementen je wilt stopzetten. Daarmee kun je natuurlijk sowieso veel geld besparen. 😜 Dit wordt dan voor jou geregeld. Let op: deze functie is niet gratis.

Kortom: met deze app kun jij in een handomdraai regelen dat (overbodige) abonnementen worden stopgezet en dat jouw huidige uitgaven omlaag gaan. Was dat eerder een flinke klus; nu hoef je er amper moeite voor te doen. Dit zal er sowieso voor zorgen dat je meer geld zal overhouden. Bijvoorbeeld om te sparen, extra af te lossen op je hypotheek, te beleggen of investeren of om simpelweg meer piña colada’s te kunnen bestellen bij de plaatselijke bar.

Kun je echt geld besparen met Dyme?

Naar eigen zeggen besparen Dyme gebruikers al snel €800 euro per jaar. Dat is zeker wel de moeite waard. Of het echt zoveel oplevert; dat hangt volledig af van de kosten die je momenteel maakt. Ik heb zelf al mijn overbodige abonnementen een tijdje geleden al opgezegd (en hier bespaarden mijn toenmalige partner en ik al snel €200-€300 euro per maand mee 😳) en ik check regelmatig of ik kan overstappen naar goedkopere leveranciers. Desondanks was ik benieuwd wat Dyme voor mij kon betekenen, dus natuurlijk heb ik mij aangemeld. Er wordt, as we speak, onderhandelt, dus ik laat het jullie zo snel mogelijk weten! Op Instagram hoorde ik wel al van enkele volgers dat sommige vaste lasten tot wel 50% zijn verlaagd. Dus ik ben heel erg benieuwd wat Dyme voor mij kan betekenen!

dyme ervaringen van gebruikers hoeveel geld besparen met dyme

Het aanmelden bij Dyme is geheel gratis. Je betaald alleen een percentage per bedrag dat daadwerkelijk bespaart wordt. Valt er niks te besparen? Dan betaal je dus ook niks. Baat het niet, dan schaadt het niet.
Let op: het onderhandelen voor betere prijzen is gratis. Het opzeggen van abonnementen is niet gratis; hier moet je Dyme Premium voor aanschaffen óf een paar euro per abonnement betalen.

Maar kan ik het dan niet beter zelf doen?

Is het niet goedkoper om het gewoon zelf allemaal te regelen? Ja. Is het een ideale optie voor mensen die dit gedeelte anders zouden overslaan? Ook ja. Voor mensen die het absoluut niet zien zitten om zelf alles te moeten regelen, is dit alsnog een betere optie, omdat ze anders wellicht helemaal niks zouden doen. Die keuze is natuurlijk geheel aan jezelf: wil je wat meer moeite doen en meer geld overhouden? Prima. Wil je het uitbesteden aan Dyme en er iets minder geld aan overhouden? Ook helemaal prima.

Dyme voor Android Dyme voor iOS

PS. Deze blog en aanpak is representatief voor hoe ik al mijn financiën regel: zonder poespas en zo makkelijk mogelijk. Money Game is daar ook op gericht. Het regelen van je financiën hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn!

.

Meer over dit onderwerp


Bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal