Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
moeiteloos geld besparen goede tips

Moeiteloos geld besparen? Ik vond 3 manieren om easy peasy te besparen!

9 april 2021
Sandra Boon

Geld besparen is ook mogelijk zonder vijf verschillende supermarkten af te moeten struinen voor de beste deals. Dat heb ik met Money Game natuurlijk al bewezen, want bij mijn methode gaat het niet om het extreem beknibbelen, maar om het slim en moeiteloos besparen. Dat kun je op allerlei verschillende manieren doen. In het artikel van vandaag benoem ik 3 manieren waarmee je moeiteloos kunt geld besparen. Ideaal voor harde werkers. 💪

01. Overstappen via een overstapservice

Overstappen naar een andere leverancier kan jou veel geld besparen. Het grote voordeel hiervan is dat het dan niet gaat om eenmalige besparingen, maar om besparingen die elke maand weer terugkeren. Op jaarbasis kun je dan flink geld besparen! Maar het overstappen naar een andere dienst of leverancier verloopt niet altijd even vlekkeloos en laten we eerlijk zijn: in dat geregel hebben we meestal helemaal geen zin. Gelukkig kun je in veel gevallen ook gebruikmaken van een overstapservice. De overstap wordt dan volledig voor jou geregeld. Handig, toch? Dit kan er wel – eenmalig – voor zorgen dat de besparing wat minder groot is. De overstapservice moet immers ook betaald worden. Toch is dit een betere optie dan helemaal niks doen.

 • Overstapservice van vastelastenbond.nl. Via de website wordt automatisch elk jaar geregeld dat jij de beste deal krijgt voor onder andere het energiecontract. Je meld je aan, geeft eenmalig je wensen door en vervolgens wordt alles elk jaar voor je geregeld. Easy peasy!
 • Overstapservice van Knab. Zij regelen de overgang van jouw bankrekening naar de nieuwe en je krijgt ook nog eens een welkomstcadeau van €50 euro. Tel uit je winst! 😏 Ik heb zelf al jaren een zakelijke bankrekening bij Knab en ben daar zeer tevreden mee! Vooral omdat je voor dezelfde prijs 5 bankrekeningen kunt openen en oneindig veel spaarrekeningen.
 • Besparen op je hypotheek met Jawel.nl. Deze partij zoekt uit of het oversluiten van jouw hypotheek of lening goedkoper kan bij een andere verstrekker óf ze zoeken uit of jouw hypotheek aangepast kan worden. En aangezien de hypotheek vaak een fikse kostenpost is, is het vanzelfsprekend dat je op deze manier ook heel veel kunt besparen.
 • Overstappen via UnitedConsumers. Bij een aantal van de producten/diensten die UnitedConsumers aanbiedt, is het mogelijk om gebruik te maken van de overstapservice. Zij regelen dan bijvoorbeeld de overstap naar een andere energiemaatschappij.
 • Overstappen via Pricewise. Je krijgt dan zelfs een overstapcoach, die jou helpt bij het overstappen. Wel fijn om iemand te hebben waar je vragen aan kunt stellen.
 • Overstapservice van Overstappen.nl. Ook bij deze partij kun je bij enkele producten (niet bij allemaal!) gebruikmaken van een overstapservice. Het wordt je steeds makkelijker gemaakt. Easy peasy!

02. Betere prijzen regelen bij een leverancier

Geld besparen, maar niet willen overstappen naar een andere leverancier? Dan kun je eventueel ook proberen om betere prijzen te regelen bij de leverancier waar je al bij zit. Vooral naarmate de einddatum van het contract in zicht is, is er veel kans dat je een betere prijs kunt krijgen. Geen zin om zelf te onderhandelen over de prijzen? Gebruik dan Dyme (Dyme voor Android of Dyme voor iOS). Zij nemen jouw transacties door, vissen de abonnementen ertussenuit en proberen vervolgens een betere prijs voor je te onderhandelen. Als dit hun lukt, krijgen zij een klein percentage van de besparing die het heeft opgeleverd. Kunnen ze geen betere prijs voor je regelen? Dan betaal je niks.

03. Geld besparen met cashback deals

Ik ben gek op cashback deals! Je krijgt dan geld terug op de aankopen die je doet. Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat je extra veel gaat kopen, maar het is natuurlijk wel handig wanneer je de aankopen sowieso al zou gaan doen. Zo heb ik bijvoorbeeld meer dan €10 euro teruggekregen toen ik overstapte naar een andere energiemaatschappij via EuroClix. Dat in combinatie met de actie die de maatschappij al had lopen, heb ik €210 euro weten te besparen. Kassa! Wat extra fijn is, is dat je via EuroClix ook automatisch cashbacks krijgt wanneer je de browserextensie download. De cashback deals gaan dan volledig passief (je hoeft er zelf niks voor te doen). Handig, toch? Met EuroClix kun je bovendien best een leuk extra zakcentje verdienen. In een eerdere blog gaf ik al een aantal tips om meer geld te verdienen met EuroClix.


Wat zijn jouw beste tips voor het geld besparen?

Zoals ik al schreef: er zijn ontzettend veel manieren waarmee je geld kunt besparen. In dit artikel (en op deze hele website) deel ik natuurlijk al veel tips, maar ik ben ook erg nieuwsgierig naar de tips die jij hebt! Laat je het weten in een reactie onder dit artikel? Ik ben benieuwd! 😀

.

Meer over dit onderwerp

3 reacties op dit artikel

 1. dejongebelegger schreef:

  Goede tips! En wat is je website mooi geworden! 😍

 2. Jules schreef:

  Ik heb nog een leuke bespaar/probeer tip: Je kan nieuwe producten uitproberen via de app Scoupy! Je koopt dan de artikelen, maakt een foto van je bon en je krijgt (een deel of alles) van het uitgegeven bedrag teruggestort op je rekening! 😁

 3. Sandra schreef:

  Dat klinkt leuk! Ga ik eens uitproberen 😀 Dank voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal