Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
geld investeren en beleggen met sidehustles

Meer geld investeren door middel van sidehustles, zó doe je dat!

30 december 2021
Lydia

Investeren is een slimme manier om vermogen op te bouwen. Op de bank brengt je geld niets op. Sterker nog, vanwege de inflatie zal jouw geld op de lange termijn juist alleen maar minder waard worden. Maar wat als je weinig overhoudt per maand om te beginnen met investeren? Met behulp van sidehustles en deze slimme tips kun je alsnog een goede start maken.

Creëer meerdere inkomstenbronnen

Als je weinig overhoudt per maand heb je misschien het idee dat beleggen of investeren niet voor jou is weggelegd. Maar probeer het eens om te draaien. Zorg eerst voor extra inkomsten en ga die vervolgens investeren. Je hebt ze nu ook niet, dus als je ze wel hebt kun je zo ook meteen missen. Er zijn veel manieren om wat extra te verdienen. Misschien kun je wat meer werken, er een bijbaantje bij nemen, of begin een leuke sidehustle.

Wie het kleine niet eert…

Begin gewoon klein en onthoud dat alle beetjes helpen. Natuurlijk zal je vermogen veel sneller groeien als je €1.000,- per maand kunt beleggen. Maar dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Ook kleinere bedragen vormen uiteindelijk een grote hoop en beleggen kan echt al vanaf een paar euro. Persoonlijk leg ik minimaal tweederde van mijn bijverdiensten in om mee te beleggen. Heb ik €15 euro verdiend met een sidehustle? Dan gaat er €10 euro naar mijn beleggingspotje. Tien euro verdiend met een opdracht als mysteryshopper? €7,50 naar mijn beleggingspotje.

Wat kun je doen met kleinere bedragen?

Ook als je kleinere bedragen inlegt is het belangrijk om goed te spreiden. Hiermee beperk je je risico’s. Maar waarin kun je investeren met kleinere bedragen? Om te beginnen ga je eerst onderzoeken waarin je zou willen investeren (doe altijd je eigen onderzoek naar de producten waarin je wilt investeren en de risico’s die daaraan verbonden zijn). Let hierbij ook op eventuele transactiekosten. Een aandeel kan maar €5 euro kosten maar als je vervolgens per transactie €0,50 moet betalen, kun je beter grotere aantallen in één keer kopen. Nu weet je in elk geval wat je spaardoel is per investering.

Zelf heb ik een verlanglijstje opgesteld wat ik gestaag afwerk. Dit kunnen bijvoorbeeld bepaalde ETF’s of aandelen zijn, of een crowdfundingproject waar ik vertrouwen in heb. Persoonlijk leg ik mijn bijverdiensten steeds in op een aparte rekening. Zodra deze gevuld is met bijvoorbeeld €100 euro voor een project of €80 euro voor bepaalde aandelen, doe ik mijn investering.

Het gaat bijna ongemerkt

Doordat je belegt met geld dat je eerder ook niet had en je steeds kleine bedragen wegsluist, merk je er weinig van. Bovendien krijg je niet de kans je extra verdiende geld uit te geven voordat je er iets mee kunt doen. Al die kleine bedragen tikken behoorlijk aan en voor je het weet heb je genoeg voor die ene investering. En als je eenmaal begonnen bent, zul je merken dat het steeds sneller gaat.

Bovendien kun je profiteren van het rente op rente effect en je gemaakte rendement weer herinvesteren, waardoor je nog sneller vermogen opbouwt. Zo ontvang je op aandelen bijvoorbeeld vaak dividend en als je doet aan crowdfunding ontvang je rente. Zo verdien je weer een beetje extra, wat je ook weer opnieuw kunt investeren.

Gerelateerd:
Extra geld verdienen op internet: zo doe je dat (10 manieren met extra tips!)
.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal