Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
ongemerkt extra geld sparen

Op deze 3 simpele manieren kun je ongemerkt een extra zakcentje bij elkaar sparen

22 februari 2023
Sandra Boon

Geld sparen zónder daar heel veel van te merken in je portemonnee? Het klinkt misschien als “te mooi om waar te zijn”, maar het is écht wel mogelijk. Je kunt op allerlei verschillende manieren ongemerkt geld sparen voor leuke dingen, zonder daar erg actief voor te moeten zijn. In dit blogartikel zal ik daarom 3 simpele manieren delen waarop je ongemerkt een zakcentje bij elkaar kunt sparen.

01. Gebruik de Woolsocks app

Met de Woolsocks app kun je automatisch cashback (geld terug) krijgen op jouw aankopen bij onder andere supermarkten, winkels en tankstations. Bij een aantal van de deelnemende winkels hoef je niet eens om cashback te vragen; het wordt automatisch in je account gestort! Zo spaar je ongemerkt bij onder andere Lidl, Thuisbezorgd.nl, ZooPlus en Zalando. Laat het geld lekker in je account staan en voilà: over een tijdje heb je een leuk bedrag bij elkaar gespaard!

02. Automatisch Pinsparen bij transacties

Bij een paar banken kun je pinsparen. Er wordt dan bij élke pintransactie die je doet geld overgeboekt naar jouw spaarrekening. Je kunt kiezen om een percentage te sparen of om bijvoorbeeld elk bedrag te laten afronden. Voorbeeld: je koopt een leuk shirtje voor €24,30 euro en dan wordt er automatisch €0,70 euro overgeboekt naar jouw spaarrekening. Extra tip: verberg deze spaarrekening in jouw bankieren app! Zo kom je minder snel in de verleiding om het geld te gebruiken en heb je aan het einde van het jaar een leuke verrassing voor jezelf.

03. Automatiseer jouw geldzaken

Je kunt natuurlijk ook je geldzaken volledig automatiseren en daarmee op de automatische piloot geld sparen. Ik gebruik daar zelf de Money Game methode voor. In slechts 5 minuten per maand houd ik alle financiën op de rit – zónder huishoudboekjes en ingewikkelde spreadsheets. Met deze methode liet ik mijn spaarrekening groeien, zonder te beknibbelen op alle leuke dingen in het leven. Nieuwsgierig? Je kunt het eerste hoofdstuk gratis downloaden.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal