online geld verdienen als tester

Geld verdienen als tester? Op deze 7 manieren doe je dat!

Er zijn wel duizend manieren om geld te verdienen en daar blog ik dan ook graag over! Eerder ging ik al dieper in op verkopen op bol.com, geld verdienen met affiliate marketing en nog heel veel andere sidehustles. In het artikel van vandaag ga ik wat dieper in op geld verdienen als tester, waarbij ik 7 verschillende manieren met je deel. Zelf vind ik manier nummer 7 het meest interessant en je snapt straks waarschijnlijk wel waarom dat zo is, haha… 😉

01. Online geld verdienen met websites testen

Hier schreef ik eerder al een apart blogartikel over en daar bleek heel veel interesse in te zijn. Je kunt namelijk heel makkelijk online geld verdienen met het testen van websites. Gewoon thuis – in jouw pyjama en vanaf de bank. De bedoeling is dan dat je specifieke opdrachten gaat uitvoeren op (test) websites. Zo kunnen de eigenaren van die websites testen of de door hun bedachte webpagina’s duidelijk zijn, geen verwarring veroorzaken en uiteindelijk meer conversie gaan opleveren. Het kan ook zijn dat ze bijvoorbeeld twee verschillende versies van een webpagina aan de groep laten zien, zodat ze kunnen testen welke versie beter is. Voor bedrijven is dit heel nuttig, omdat ze aan de hand van deze data hun websites kunnen optimaliseren. Daar betalen ze je dan ook graag voor.

02. Geld verdienen als product tester

Het testen van websites is lekker makkelijk, want dat kan allemaal online. Ditzelfde principe wordt ook toegepast bij producten. Als producttester ontvang je dan gratis producten thuis, die je mag gaan testen. Vaak wordt er dan vooral gevraagd om jouw mening, die zij kunnen verwerken in hun productontwikkeling (als het product nog niet op de markt is gezet) of in hun marketing – als een soort review. Ook kan het zijn dat je bepaalde opdrachten moet uitvoeren met het product en de resultaten daarvan moet delen. De producten mag je vervolgens houden. Dit is een leuke sidehustle waar je dus niet alleen geld mee verdient, maar ook nog eens gratis producten mee scoort! Online kun je via Google allerlei websites vinden waar jij je kunt aanmelden als producttester, zoals:

Ook zijn er verschillende enquête websites, waarbij je niet alleen geld kunt verdienen door vragenlijsten in te vullen, maar waar je ook gratis producten kunt krijgen om te testen. Dit kan bij:

03. Online geld verdienen met enquêtes invullen

Het houden van een enquête is voor onderzoekers ook een manier om te testen. Zo testen ze bijvoorbeeld of er interesse is in een bepaald product en testen ze de algemene naamsbekendheid van een bepaald bedrijf. Voor onderzoekers en voor marketeers is deze data super belangrijk en daarom betalen ze jou er graag voor. Het invullen van enquêtes zal je niet rijk maken, maar het levert wel echt een heel leuke extra zakcentje op. Zo verdien ik zelf het meest met Euroclix, waar ik inmiddels al €2.100 euro mee heb verdiend. 😲 Daarnaast zijn er nog veel meer enquête websites waar jij een leuk extra zakcentje kunt verdienen:

04. Winkels testen? Word mystershopper!

Er zijn manieren waarop je online dingen kunt testen, er zijn manieren waarop je thuis dingen kunt testen en dan is er ook nog een manier om op locatie te testen. Dat kan namelijk als mysteryshopper! Je wordt dan op pad gestuurd om bijvoorbeeld een winkelschap te fotograferen, medewerkers te beoordelen (dan moet je bijvoorbeeld een vraag stellen en beoordelen of ze je goed op weg helpen) of om een bepaalde ervaring te reviewen. Dit kan zijn in een winkel, tankstation, restaurant of zelfs bij de kapper. Dit is een ideale manier om gratis producten te krijgen én een extra zakcentje te verdienen. Je kunt je aanmelden bij verschillende websites en apps die dit soort opdrachten verstrekken. In Nederland zijn SmartSpotter en Roamler de meest bekende.

05. Geld verdienen als UGC creator

Technisch gezien ben je als UGC creator niet echt een product tester, maar het is wél juist de bedoeling dat je laat zien hoe je het product gebruikt en wat je er van vindt. Bij user-generated content gaat het er namelijk vooral om dat je video’s maakt die het bedrijf vervolgens kan inzetten bij hun eigen marketingkanalen, zoals op social media. Je hebt zelf geen volgers nodig, wat dit een ideale sidehustle maakt voor beginners. Typische UGC content is bijvoorbeeld een unboxing video, waarin je het product uitpakt en in gebruik neemt. Best leuk om te doen! In het Sidehustle Dossier over geld verdienen als UGC creator lees je er alles over.

06. Geld verdienen met medische testen

Je kunt geld verdienen door te testen, maar je kunt natuurlijk ook geld verdienen wanneer er op jou getest wordt. Als medisch proefpersoon help je niet alleen de medische wereld ENORM – je verdient er ook nog eens heel erg goed mee. Zo kun je duizenden euro’s aan vergoeding krijgen! Dit kost je wél wat tijd (zo zijn er vaak meerdere onderzoeksdagen en één of meerdere terugkomdagen) en moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om mee te kunnen doen. Mocht je je dit afvragen: de testen zijn veilig, je wordt onder controle gehouden en je bent niks verplicht te doen wat je niet wil doen. Via Google kun je allerlei websites vinden waar jij je kunt aanmelden als medisch proefpersoon.

07. Word een hotel tester

Wist je dat hotels testen ook een zeer lucratieve job of sidehustle kan zijn? En je mag er nog gratis voor op reis ook! Als echte reisliefhebber zie ik deze sidehustle natuurlijk wel zitten. Toch reken ik mijzelf nog niet rijk, want het aanbod is klein en de animo is groot. Zonder opleiding en ervaring in toerisme, zie ik het nog niet zo snel gebeuren dat hotels mij hiervoor aannemen… Maar ja, nooit geschoten is altijd mis! Als hotel tester moet je allerlei opdrachten uitvoeren en verschillende dingen beoordelen. Het is hierbij ook belangrijk dat je anoniem blijft en dat het hotelpersoneel niet doorheeft dat jij stiekem een hotel tester bent. Eigenlijk ben je dus een soort mysteryshopper, maar dan voor hotels!

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.