manieren om geld te verdienen aan crypto

Geld verdienen met crypto: dat is zeker mogelijk en kan op deze 5 manieren

Je kent vast de succesverhalen van mensen die bakken met geld hebben verdiend aan Bitcoin of andere crypto munten. Nou zijn dit natuurlijk alleen de grote succesverhalen én de uitzonderingen op de regel. Je kunt er niet vanuit gaan dat je simpelweg door wat crypto aan te kopen miljonair zult worden. Maar er zijn wel diverse manieren waarop je geld kunt verdienen aan crypto. In deze blog lees je daarom over 5 manieren waarop dat mogelijk is.

01. Handelen in crypto

Op één staat misschien wel de meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen aan crypto, namelijk door erin te handelen. Het idee is simpel: je koopt munten in voor een bepaalde prijs en verkoopt ze als de prijs is gestegen. Op deze manier houd je er natuurlijk geld aan over. Het lastige hieraan is echter dat de markt niet te voorspellen is en dat je dus nooit van te voren weet of je op het juiste moment verkoopt. Je zult je goed moeten verdiepen in de crypto markt om meer kennis op te doen en te weten waar je mee bezig bent. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een simpele strategie en verkopen op een moment dat je bijvoorbeeld 10% winst hebt gemaakt. Houdt er echter rekening mee dat je altijd je inleg kunt verliezen. Veelgebruikte platforms voor het handelen in crypto zijn Bitvavo en Coinbase.

02. Geld verdienen met staking

Staking (spreek uit als steeking, in het Engels dus) is een vergoeding die je krijgt door je cryptomunten langere tijd op een platform te laten staan. Je kunt het dus zien als een soort rente of dividend zoals je ook op een spaarrekening of aandelen krijgt. Je houdt je munten aan en als beloning daarvoor ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot zo’n 6%, maar de vergoeding wisselt per munt en per platform. Je krijgt de staking in de vorm van nog meer cryptomunten. Dit kunnen dezelfde munten zijn, maar het kan ook om zogenoemde altcoins gaan.

3. Geld verdienen aan crypto door te HODL’en

Door je crypto te HODL’en kun je op de langere termijn winst maken. HODL staat voor “hold on for dear life”. Je houdt je munten dus lang vast en verkoopt ze niet. Je rekent er daarmee op dat ze op de langere termijn meer waard zullen worden. Als je hodlt, zie je Bitcoin of andere munten dus echt als investering voor de toekomst. Garantie heb je echter wederom niet, een munt kan vele malen over de kop gaan en gigantisch stijgen, maar een munt kan ook zo goed als waardeloos worden. Het is daarom aan te raden om goed te spreiden en alleen geld te gebruiken dat je kunt missen, want je kunt je inleg verliezen.

4. Gratis crypto verdienen

Deze optie is erg laagdrempelig en vrijwel zonder risico. Je kunt via het platform Coinbase gratis crypto verdienen door regelmatig quizvragen over verschillende cryptomunten te beantwoorden. Voor elke juiste vraag krijg je dan een héél klein beetje crypto kado. Ook deze munten kunnen natuurlijk waardeloos worden, maar als je inleg gratis is, heb je in elk geval niets te verliezen. In een eerder artikel benoemden we al verschillende platforms waarbij je gratis aandelen en gratis crypto kunt verdienen.

5. NFT’s kopen

NFT’s zijn sterk in opkomst. NFT staat voor “non fungible token”. Het is een uniek eigendomsbewijs dat geregistreerd staat in een blockchain, net zoals cryptomunten. NFT’s bestaan uit digitale kunst, in-game items en bijvoorbeeld voetbalplaatjes. Het is momenteel populair om te handelen in NFT’s. Je koopt ze dus in en verkoopt ze weer voor een hogere prijs. Er valt veel geld mee te verdienen, maar het risico is ook hoog. NFT’s kunnen gigantisch in waarde stijgen, maar als niemand hem nog wil kopen, is hij waardeloos en ben je dus je inleg kwijt. Om te handelen in NFT’s is wat technische kennis vereist. Wil je hiermee beginnen, zorg dan dus dat je je er goed in verdiept.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.