extra geld verdienen met online producten verkopen

Geld verdienen met digitale producten: zo doet Tiffany dat

Geld verdienen met digitale producten is momenteel erg populair. Ik heb zelf al sinds mijn 14e allerlei sidehustles en momenteel horen daar ook digitale producten bij. Digitale producten zijn producten die digitaal geleverd kunnen worden en dus niet in fysieke vorm. Ideaal, want je maakt deze producten één keer en vervolgens kun je ze blijven verkopen. Het is dus enorm schaalbaar. Er zijn veel verschillende soorten digitale producten. In deze gastblog zal ik vertellen welke digitale producten er allemaal zijn en met welke producten ik geld verdien.

Met deze digitale producten kun je geld verdienen

Digitale producten vind je in veel vormen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan e-books, online cursussen, challenges, digitale kunst, apps, printables, digitale planners of trackers… de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo’n digitaal product is dus enorm schaalbaar, want je maakt dit product één keer en je kunt het vervolgens eindeloos blijven verkopen. Je kunt hiermee dus een semi-passief inkomen mee creëren. Helemaal passief is het natuurlijk nooit, want je moet het wel promoten. Je kunt het uiteraard wel zo passief mogelijk maken, door bijvoorbeeld advertenties in te zetten. Maar ook dan ben je er nog even mee bezig. Het grootste voordeel is dat je product staat. Je hoeft het alleen nog maar te verkopen.

Deze digitale producten verkoop ik

Het leukste aan ondernemen vind ik dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Mijn brein gaat namelijk altijd alle kanten op. Daardoor bedenk ik dagelijks zo 5 nieuwe sidehustle ideeën. Inmiddels heb ik al veel producten uitgetest. Sommige digitale producten sloegen goed aan, andere producten wat minder. Maar het spelletje is leuk om te spelen. Met deze digitale producten verdien ik momenteel geld:

  • E-books. Ik heb er inmiddels 3 geschreven: 50 sidehustle ideeën, hoe maak je een e-book en Financiële vrijheid binnen handbereik: stap voor stap naar een winstgevende sidehustle. Dit e-book is bijna een complete cursus, ik ben er erg trots op. Je shopt ‘m nu nog met €10 korting. 
  • Challenges: Ik heb inmiddels 2 challenges gegeven; de passief inkomen challenge en de 30 dagen challenge voor meer inkomsten.
  • Online cursussen: Ik ben begonnen met een mini cursus over sidehustles, wat later de Sidehustle Kickoff werd. En ik heb net mijn nieuwste cursus gelanceerd: de Sidehustle Mastery – in 6 weken naar een winstgevende sidehustle. 
  • Sidehustle Academie: Ik host de leukste academie over sidehustles en ondernemen. Sandra is één van mijn members. Dit is toch wel mijn grootste passie project. Ik drop hier al mijn probeersels zoals challenges en andere producten. Daarnaast worden er iedere maand 2 masterclasses gegeven door experts. Echt mega waardevol! En iedere maand hebben we een live online meeting om met elkaar te sparren. De investering is echt een mini bedrag, namelijk maar €27 ex btw per maand. Naast de sessies, heb je ook 24/7 toegang tot de leeromgeving waar je kunt sparren met de andere members. 

Hoeveel geld kun je verdienen met digitale producten?

Hoeveel geld je kunt verdienen met digitale producten is geen antwoord op te geven. Ik volg iemand die presets verkoopt voor €35 per stuk en hiermee €600.000 heeft verdiend. Dat is bizar en super lekker als je het verdient. Maar om het wat realistischer te houden zal ik hieronder wat resultaten van mezelf delen. Mijn e-book ’50 sidehustle ideeën’ heeft tot nu toe €356 opgeleverd. Deze heb ik een jaar geleden gemaakt, ik ben zeker blij met het resultaat. Daarna maakte ik ‘Hoe maak je een e-book’. Deze heeft tot nog toe €189 opgeleverd. Mijn nieuwste e-book ‘Financiële vrijheid binnen handbereik – stap voor stap naar een winstgevende sidehustle’ is sinds de zomer te koop. Hiermee heb ik tot nu toe €297 verdiend. Zoals je ziet zijn dat geen schokkende bedragen, maar wel lekkere bedragen om extra te verdienen. 

Welke digitale producten kun jij gaan maken?

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het is belangrijk om een product te kiezen die bij jou past. Heb jij ergens superveel kennis over? Overweeg dan eens om jouw kennis in een e-book te gieten. En als dit goed bevalt, kun je er later ook voor kiezen om een cursus te maken. Je kunt ook een aantal printables maken en dit bijvoorbeeld aanbieden in een Etsy shop. 

Deze blog is geschreven door Tiffany van Geldkwebbel.nl
Je kunt haar ook volgen op Instagram.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.