geld verdienen met een drone manieren en tips

Geld verdienen met een drone: op welke manieren kun je dat doen?

Niet zo lang geleden heb ik een drone aangeschaft, zodat ik mooie beelden kon maken voor mijn Instagram account. Als fulltime reiziger kom ik op allerlei mooie plekken en het leek mij leuk om dit vast te kunnen leggen met een drone. Als ik eerder wist wat ik nu weet… Dan had ik al veel eerder een drone gekocht! Dit is verreweg één van de beste aankopen die ik ooit heb gedaan. Niet alleen maakt zo’n drone de allermooiste beelden, het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Ik heb er echt heel veel plezier van en vind het nu al het geld waard, ook al is een drone verre van goedkoop. Op Instagram deelde ik verschillende beelden van mijn recente campertrip naar Portugal en daar kreeg ik veel vragen over. In dit blogartikel zal ik vertellen welke drone ik heb gekocht, waarom ik deze ideaal vind voor beginners én ik deel verschillende manieren om geld te verdienen.

Welke drone heb ik gekocht?

Op Instagram werd deze vraag mij heel vaak gesteld, dus ik zal het maar gelijk met je delen: ik heb de DJI Mini 4 Pro Fly More Combo + Smart Controller. Ik heb deze besteld bij Coolblue, maar het is ook verkrijgbaar bij bol.com. Normaal gesproken zou ik voor een wat goedkoper instapmodel gaan, omdat ik immers nog geen ervaring heb met het vliegen van een drone en omdat ik nog helemaal niet weet of ik het wel leuk zou gaan vinden. Toch heb ik ervoor gekozen om de wat duurdere versie aan te schaffen. Na online uitgebreid onderzoek te hebben gedaan, kwam ik tot deze conclusie…

  • Deze duurdere drone is juist WEL heel erg geschikt voor beginners. Er zitten veel sensoren op en stopt automatisch wanneer je te dichtbij een obstakel komt, waardoor het bijna onmogelijk is om de drone kapot te laten vliegen.
  • Deze drone heeft een “fly home” stand, waardoor het uit zichzelf terug kan vliegen naar de plek waar het opsteeg. Dit gebeurt ook automatisch wanneer de batterij bijna leeg is. Heel fijn!
  • Er zitten allerlei automatische moves en standen op, waardoor de drone – zonder dat jij het bestuurt – ook de allermooiste beelden kan maken. Voor een beginner wel zo fijn dat je direct mooie beelden kunt maken en niet eerst heel veel vlieguren hoeft te maken (pun intended).
  • De Fly More Combo werd op allerlei websites aangeraden, omdat de batterijen van een drone heel snel leeg gaan. Super zonde als je ergens bent en je geen batterijen meer hebt!

Hoe kun je geld verdienen met een drone?

Dat is natuurlijk de hamvraag! Iedereen die mij al langer kent dan vandaag, weet wel dat ik geen nieuwe hobby kan starten, zonder een plannetje te bedenken om er geld mee te verdienen. Of om op zijn minst het aankoopbedrag terug te verdienen. Al voordat ik de drone had besteld, had ik allerlei ideeën genoteerd om er geld mee te kunnen verdienen. Hieronder zal ik deze ideeën met je delen. Een kleine kanttekening: als je hier echt serieus geld mee wil verdienen, heb je een vergunning nodig. Check de actuele wetgeving bij de overheid over dit onderwerp.

01. Online geld verdienen met stockfotografie

De eerste manier die in mij opkomt om geld te verdienen met een drone, is door het aanbieden van de foto’s en video’s op stockwebsites. Hier kunnen mensen een licentie kopen om jouw foto of video te mogen gebruiken, bijvoorbeeld op hun website of blog. Dit is een ideale manier om passief inkomen op te bouwen, want als de foto of video eenmaal wordt aangeboden op zo’n stockwebsite, hoef je er zelf niks meer voor te doen. Als je hele mooie shots maakt zou je het ook kunnen aanbieden op een canvas. In een eerder artikel deelde ik al meerdere manieren om geld te verdienen met fotografie en deze manieren zijn natuurlijk ook toe te passen bij dronefotografie.

02. Drone verhuren via Peerby

Een drone verhuren zou niet per se mijn voorkeur hebben, omdat het toch best wel een duur apparaat is en ik er zelf heel zuinig op ben. Als je wat minder emotioneel gehecht bent aan jouw drone, dan is dit echter wel een goede manier om in rap tempo de aanschafprijs van jouw drone terug te verdienen. Op Peerby worden ze momenteel aangeboden voor €50-€70 euro om een dagje te huren. Ook op Marktplaats worden ze te huur aangeboden, al vanaf €35 euro. Ik zou het toch liever via Peerby doen, omdat je dan bij schade gebruik kunt maken van de Peerby Garantie. Als je jouw drone voor €70 euro zou verhuren, zou je het na 16 keer verhuren helemaal terug hebben verdiend.

03. Met een drone filmen op locatie

In plaats van het verhuren van jouw drone, kun je natuurlijk ook “jezelf verhuren” om drone shots te maken op locatie. Bijvoorbeeld op een bruiloft, op evenementen of bij bedrijven. Op Peerby en Marktplaats zag ik hier ook advertenties over voorbijkomen en de prijzen die hiervoor worden gevraagd liggen rond de €200 euro. Niet gek voor een sidehustle! Professionele drone piloten kunnen zelfs rekenen op een uurtarief van € 75 tot € 110 euro. Op deze manier heb je zo het aankoopbedrag van jouw drone terugverdiend!

04. Drone shots maken voor makelaars

Makelaars zien absoluut de waarde in van goede foto’s en video’s van hun aanbod. Deze zorgen er namelijk voor dat mensen sneller geïnteresseerd zijn in een bepaalde woning. Drone shots zien er nou eenmaal heel vet uit en je kunt er totaal andere beelden mee maken dan met een gewone camera. Veel makelaars werken al samen met fotografen en een aantal daarvan maken ook al drone shots. Je kunt makelaars benaderen en hun een voorstel doen om in opdracht drone shots te maken, maar je zou het ook anders kunnen aanpakken.

Op Instagram zag ik deze video van de Amerikaanse Acrefly.com voorbijkomen die elk weekend tussen de $300 en $500 dollar bijverdient door op internet te kijken welke stukken land al lang te koop staan en waar nog geen mooie foto’s en video’s voor zijn gemaakt. Hij neemt vervolgens het initiatief om deze shots te maken en biedt ze daarna aan bij de makelaars. Door het eerst te maken neemt hij wel het risico dat hij het voor niks doet, maar door de drone shots al te kunnen tonen, kan ik mij voorstellen dat de makelaars eerder onder de indruk zijn en sneller akkoord gaan met de aankoop. Extra slim om stukken grond te zoeken die al lang te koop staan, want ik kan mij voorstellen dat de makelaars dan nog sneller bereid zijn om geld te investeren om de lappen grond te kunnen verkopen.

05. Social media account starten

Met een drone kun je natuurlijk de allermooiste beelden maken voor social media. Ik merk op mijn Instagram account ook dat deze posts en stories veel beter scoren. Het is dat ik eigenlijk al tijd tekort kom, maar stiekem zou ik een apart Instagram account willen starten, puur zodat ik mijn drone shots meer kan gebruiken, haha! Een reis account zou ik erg leuk vinden en drone shots passen daar natuurlijk heel goed bij. Maar natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en is het niet alleen geschikt voor reisfotografie. In een eerder artikel deelde ik al manieren om geld te verdienen met social media.

06. Online geld verdienen met YouTube

Je kunt natuurlijk ook jouw drone shots en met name de videobeelden gebruiken om geld te verdienen op YouTube. En nee, daar hoef je geen uitgebreide video’s voor te maken en je hoeft ook niet met je gezicht in beeld te komen. Je zou bijvoorbeeld heel makkelijk mooie drone shots kunnen inzetten met een achtergrondmuziekje (rechtenvrij via bijvoorbeeld Pixabay) en daar een compilatie van maken. Er zijn veel mensen die dit opzetten als achtergrondmuziek. Dit zorgt voor veel kijkuren, waardoor je sneller online geld gaat verdienen met jouw YouTube kanaal. Je creëert dan als het ware een soort YouTube Cash Cow kanaal, maar dan met je eigen content.

Meer over geld verdienen?

Op deze blog deel ik allerlei tips en ervaringen over het verdienen van geld. De drone is natuurlijk nieuw, maar eerder heb ik al aardig wat artikelen geschreven over onder andere online geld verdienen, sidehustles en passief inkomen. Wellicht vind je dit ook interessant:

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.