Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
online geld verdienen met enquetes werkt dat echt

Geld verdienen met enquêtes • Mijn eerste indruk en alvast een paar tips

15 oktober 2020
Sandra Boon

Zoals sommige lezers misschien al wel weten, had ik eerder een bedrijf in webdesign en online marketing. Voor dat bedrijf schreef ik ook veel blogartikelen en één van de meest gelezen artikelen ging over hoe je online geld kunt verdienen. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je dit kunt, maar de meeste manieren vereisen investeringen, geduld en vaardigheden. Er is echter ook een manier waarbij dit allemaal niet vereist is: online geld verdienen met enquêtes.

En aangezien ik nu dus via deze website schrijf over persoonlijke financiën, sparen, besparen, investeren én over het hebben van een sidehustle; leek het mij een goed idee om dit eens uit te gaan proberen. Vanzelfsprekend deel ik graag mijn bevindingen met jullie. 😉 Tien dagen geleden heb ik mij aangemeld bij drie verschillende platformen (EuroClix, GfK Panel en OpinieLand). In een latere blog zal ik de eindresultaten publiceren en daarbij zal ik aangeven hoeveel enquêtes ik heb ingevuld (op het moment van schrijven zijn het er 58), hoeveel tijd mij dat heeft gekost én hoeveel ik daar mee heb verdiend. Maar voor nu bespreek ik graag mijn eerste indruk en geef ik jullie alvast een paar handige tips.

Eerste indruk van geld verdienen met enquêtes

Ik ga er niet om liegen: het is eigenlijk best wel geinig om te doen. Niet alle vragenlijsten zijn even interessant, maar er zitten best wel leuke enquêtes tussen. Zo heb ik bijvoorbeeld een “hoeveel vind ik dit waard” test gedaan, waarbij hetzelfde product werd aangeboden, maar met een andere begeleidende tekst. Ik had zelf eerst niet door dat het om exact hetzelfde product ging! Kun je nagaan; door de begeleidende teksten schatte ik de waarde van exact hetzelfde product anders in. 😳 Zo leer je nog eens wat.

Wat geld betreft (want daar gaat het uiteindelijk om) vind ik het zowel tegenvallen als meevallen. Wat ik vind tegenvallen is dat het relatief weinig betaald voor best wel veel uurtjes werk. Als extra zakcentje is het wel leuk, maar je zal er nooit een fatsoenlijk salaris aan kunnen overhouden. 😉 Daarnaast valt het ook tegen dat je bij de meeste platformen je alleen kunt laten uitbetalen via cadeaubonnen. En hoewel dit cadeaubonnen zijn van de bekendere en grotere webshops (en je er dus wel écht wat mee kunt), zou ik toch echt liever geld willen hebben. Ik let namelijk heel goed op mijn consumptie en wil geen geld uitgeven aan spullen die ik niet nodig heb. Wat mij echter wel meevalt, is het verdienen van (echt) geld bij EuroClix. Dat gaat makkelijker en sneller dan ik had verwacht.

Binnen 5 dagen heb ik er €10 euro mee verdiend

Binnen 5 dagen had ik 1.000 clix, precies genoeg om in te wisselen voor €10 euro (mocht ik dat willen). Mocht je op korte termijn, laten we zeggen binnen 1,5 week) geld nodig hebben, dan is Euroclix een prima optie. Houd er wel rekening mee dat het soms enkele werkdagen kan duren, voordat het bedrag is uitbetaald op jouw bankrekening. Je verdient het snelst geld bij EuroClix, maar je verdient het meeste geld wanneer je je aanmeld bij meerdere platforms. 😉

Voor wie het geschikt is om hier geld mee te verdienen

Wanneer je de opbrengsten wegstreept tegen de uren die ik er in heb moeten stoppen, zou ik absoluut zeggen: het invullen van online enquêtes en vragenlijsten loont niet. Je kunt namelijk veel meer verdienen bij een ‘gewone baan’. Maar wat nou als je geen baan kan of wil hebben? Dan is het op zich een prima manier om een extra zakcentje te verdienen. Bijvoorbeeld wanneer je;

  • Het huis niet of nauwelijks uit kunt (om welke reden dan ook).
  • Heel veel flexibiliteit nodig hebt in je werkuren.
  • Het moet (of wilt) combineren met een andere dingen (baan, gezin, kinderen).
  • Of simpelweg wanneer je je vaak verveelt.

Je kunt er wellicht niet bijzonder veel geld mee verdienen, maar het is zeker wel genoeg voor een extra zakcentje. En mocht je het niet zo breed hebben, dan kan zo’n zakcentje wél een wereld van verschil maken. Je kunt het bijvoorbeeld sparen voor een kerstdiner of voor de verjaardagen van jouw kinderen. Dan is dat kleine zakcentje opeens wel heel veel waard. 🙂

Gerelateerd:
Geld doneren? Jan Modaal is helemaal niet zo gierig

Extra tips: Geld verdienen met enquêtes

  • Wil je snel geld verdienen: begin dan vooral met EuroClix. Zoals je hierboven al kon lezen heb ik namelijk de eerste €10 euro al verdiend in de eerste week. Dat komt ook door de extra punten die je krijgt bij het aanmelden en bij het het invullen van jouw profiel, dus reken er niet op dat je élke week een tientje extra kunt verdienen. Maar het is zeker wel een goede start.
  • Wat mij trouwens opviel is dat er specifieke tijdstippen zijn waarop er meer/vaker enquetes beschikbaar zijn op de verschillende platforms. En dat is: ’s ochtends rond 8 uur en ’s avonds rond 8 uur.
  • Wacht niet totdat je een mail ontvangt: check regelmatig of er nieuwe enquêtes beschikbaar zijn. Er wordt namelijk niet bij elke enquête een mail naar iedereen verstuurt. Ik heb het vermoeden (maar dat weet ik dus niet zeker) dat er alleen een mail wordt verstuurd wanneer er niet binnen een specifieke tijd genoeg enquêtes zijn ingevuld. Check het regelmatig en dan is de kans véél groter dat er beschikbare enquêtes zijn.
  • Kijk goed naar beloningen, voordat je begint met invullen. Sommige platformen bieden alleen cadeaubonnen en/of uitbetaling via PayPal. De meest gunstige vind ik toch echt EuroClix, omdat zij het bedrag ‘gewoon’ uitbetalen op jouw bankrekening.
  • Registreer zelf ook jouw acties, want niet alles wordt goed bijgehouden. Bij EuroClix werd (tot zover bij mij) niet alles netjes geregistreerd, dus dat houd ik goed in de gaten en dan kan ik later een claim indienen.
  • Zoek altijd extra manieren om meer punten bij elkaar te scharrelen. Bijvoorbeeld door het invullen van jouw profiel, door het klikken op mails en/of door mee te doen aan de Loterij (bij EuroClix).

Let op! Geld verdienen en Belastingdienst

Houd er rekening mee dat je niet oneindig kunt bijverdienen, zónder dat de Belastingdienst daar ook een graantje van mee wilt pikken. 😉 Het is toegestaan om wat geld te verdienen uit overige werkzaamheden en je hier hoef je (tot een bepaald bedrag) geen belasting over af te dragen. Volgens de Belastingdienst is het niet verplicht om een administratie bij te houden, maar het kan wel zijn dat ze vragen gaan stellen. Het is dan handig om dus wél het een en ander bij te houden en te bewaren, zoals het aantal cadeaubonnen en/of de geldbedragen die je ontvangt. Bewaar bijvoorbeeld de mails waarin wordt bevestigd dat er iets wordt uitgekeerd. Aangezien de regels nog weleens veranderen van tijd tot tijd, heb ik besloten om geen specifieke bedragen te noemen hierboven. Onderaan dit artikel kun je echter wel links vinden naar pagina’s van Belastingdienst.nl, waarop je betreffende (en actuele) informatie kunt vinden.

Starten met EuroClix

Gerelateerd:
Online geld verdienen met enquêtes? Ik probeerde een maand lang 3 platformen uit
.

Meer over dit onderwerp


Bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal