geld verdienen met blog

Geld verdienen met jouw blog: 3 tips van een expert

Geld verdienen met een blog is nog helemaal niet zo makkelijk en dat is de waarheid. Het klinkt allemaal zo leuk en zoetsappig: een beetje verhaaltjes tikken in je pyjama op de bank en vervolgens stroomt het geld binnen. In de praktijk ziet het er iets minder rooskleurig uit, want de meeste blogs komen helemaal niet van de grond. Als je écht geld wil verdienen met een blog… Dan zijn er een paar dingen die je moet weten. In dit blogartikel deel ik 3 belangrijke tips voor bloggers die van hun blog een geldmachine willen maken.

Dit is waarom jouw blog geen geld oplevert

  • Je hebt nog niet genoeg bezoekers en je rankt nog niet goed in zoekmachines.
  • De onderwerpen zijn te willekeurig en/of versterken elkaar niet.
  • Je snapt nog niet wat opdrachtgevers zoeken.

Hieronder zal ik per reden uitgebreid uitleggen waarom dit ervoor zorgt dat jouw blog geen geld oplevert. En ja, natuurlijk zal ik ook uitleggen wat je moet doen om dit te verbeteren.

01. Focus op bezoekers en rankings

Het is natuurlijk meer dan logisch dat het belangrijk is om meer bezoekers naar jouw blog te trekken en om goed te scoren in zoekmachines. Dus je gaat aan de slag, strooit weer wat content op social media en je wacht tot de bezoekers komen… Dat werkt niet natuurlijk. Eigenlijk is die hele aanpak vanaf het begin al verkeerd. Je moet niet schrijven en hopen dat het mensen aantrekt, je moet erachter zien te komen wat mensen aantrekt en dáár over schrijven. Dat is makkelijker dan je zou denken. Online kun je namelijk allerlei tools vinden waarmee je kunt zien waar mensen naar zoeken (letterlijk zoeken, via Google bijvoorbeeld). Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat mensen heel veel zoeken naar manieren om goedkoper boodschappen te doen. Ik zou daar dan een paar artikelen over kunnen schrijven, zodat ik op die zoekopdrachten goed kan scoren.

Lang verhaal kort: stop met het schrijven van willekeurige blogs waarvan jij denkt dat mensen het interessant vinden. Doe je research en wéét wat mensen zoeken, ga daar content voor maken.

02. Maximaal 3 onderwerpen en creëer volume

Een beginnersfout die iedereen maakt: overal over willen schrijven. Want ja, het is nou eenmaal leuk. Toch kan dit er juist voor zorgen dat jouw blog geen geld oplevert en dat heeft vooral te maken met zoekmachines. Het is belangrijk om zoveel mogelijk content te creëren over dezelfde onderwerpen, zodat zoekmachines jou eerder zullen “herkennen” als expert. Hoe meer ik over beleggen schrijf, hoe waardevoller zij denken dat mijn content over beleggen is. Even een voorbeeldje. Stel dat iemand de zoekopdracht “starten met een sidehustle” intypt bij Google. Google wil dan natuurlijk die persoon zo snel mogelijk voorzien van de informatie die de persoon zoekt. Stel nou dat er twee websites zijn waarop wordt verteld over sidehustles: een met 100 artikelen over sidehustles en een website met slechts 1 artikel. Welke denk jij dat bovenaan komt te staan? Juist, de website met veel volume over dit onderwerp. Nou is dit niet per definitie een feit, maar het volume speelt wél mee in het algoritme.

03. Snap wat opdrachtgevers zoeken

Het is belangrijk om ook heel goed te snappen wat potentiële opdrachtgevers zoeken. En nee, dat is meestal niet (alleen) het aantal websitebezoekers. De meeste opdrachtgevers hebben één van de twee onderstaande doelen:

  • Snel meer verkeer genereren. Zij willen dan graag jouw bereik gebruiken om meer mensen naar hun website of webshop te krijgen.
  • Hun eigen positie in zoekmachines verbeteren middels linkbuilding. Zij willen dan graag linkjes verwerkt hebben in jouw blog(s), maar het gaat niet per se om het bereik.

Bij de tweede manier is het belangrijk dat jij zelf een goede domeinwaarde hebt en goede rankings op bepaalde onderwerpen. Niet alleen de domeinwaarde zelf is belangrijk, maar het onderwerp van jouw blog. Het is te gecompliceerd om zo even uit te leggen in een blogartikel, maar ik wil je in ieder geval meegeven dat het loont om je te verdiepen in deze onderwerpen. Als jij weet wat potentiële opdrachtgevers zoeken, wordt het veel makkelijker om opdrachten binnen te slepen.

Maak van jouw blog een echte geldmachine

In de Sidehustle Toolkit leg ik je alles van A tot Z uit over het bouwen van een winstgevende website. Ik leer je hoe je research doet, hoe je contentpilaren gebruikt, hoe je een goed volume creëert en hoe je jouw domeinwaarde verhoogt. Daarnaast leer ik je ook alles over scoren in zoekmachines én het toevoegen van verschillende verdienmodellen aan jouw blog. Zo maak jij van jouw blog een echte geldmachine.

Eigen geldmachine bouwen?

sidehustle toolkit online geld verdienen

In mijn blogs komen soms affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47