review Pinterest challenge en online geld verdienen

Review: Online geld verdienen met de Pinterest Challenge

Geld verdienen op Pinterest? Ik zag de advertentie voorbijkomen en die wekte gelijk mijn interesse. Pinterest zag ik niet als een medium waar ik online geld mee kan verdienen, dus hier wilde ik absoluut meer over weten! Hoe kun je geld verdienen op Pinterest? Dat vroeg ik mij gelijk af. Dit social media kanaal is zó anders dan bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Ik dacht dat hier niet echt een verdienmodel op toe te passen was, maar ik kwam er al snel echter dat ik het mis had. In dit blogartikel deel ik mijn ervaring met de Pinterest Challenge van Danique Bras.

De Pinterest Challenge van Danique Bras

De advertentie kwam van Danique Bras, een online marketeer in hart en nieren. Ze is niet alleen expert in geld verdienen met Pinterest, maar is ook zeer succesvol met affiliate marketing. Laat dat nou net een perfecte combinatie zijn, want op Pinterest kun je blijkbaar een leuk extra zakcentje verdienen met affiliate marketing. Dat is dan ook precies waar haar online cursus “Pinterest Challenge” over gaat.

Dit leer je in de Pinterest Challenge

In deze online cursus (of eigenlijk is het een 5-daagse challenge) over Pinterest legt Danique Bras alles uit over het starten van een sidehustle met Pinterest. De online cursus volg je in slechts 30 minuten en daarna:

  • Weet je precies hoe geld verdienen met Pinterest werkt.
  • Kun je een eigen account opzetten, op de goede manier (kom ik zo nog op terug)
  • Leer je hoe je goed vindbaar wordt op Pinterest, dankzij handige trucjes.
  • Weet je welke tools je kunt gebruiken om het te automatiseren.

Je ontvangt daarnaast ook 5 dagen mails met praktische informatie en tips. Ik kan je aanraden om die tips goed door te nemen, want ze zijn echt de moeite waard. Zo deelt Danique onder andere een lijst met interessante niches en laat ze een paar voorbeelden zien van producten die goed te promoten zijn.

Ik wil ook geld verdienen met Pinterest

Dat is het eerste wat ik dacht toen ik de informatie over de Pinterest Challenge las. Voor de prijs hoefde ik het sowieso niet te laten, want deze online cursus kost slechts €27 euro. 😱 Ik hoefde daar geen nachtje over te slapen, dus ik besloot mij gelijk aan te melden. Zo geschiedde, want nog geen 5 minuten later zat ik met een warme kop thee alle in’s en out’s te noteren die Danique deelde in haar cursus. Aan de hand van de stappen zette ik in no time een account op voor Jan Modaal. Je zou denken dat het niet zoveel voorstelt, maar ik was al snel een cruciale stap vergeten…

Ik realiseerde mij sowieso al snel dat ik het opzetten van een Pinterest kanaal heel anders zou hebben uitgevoerd, als ik niet de stappen uit de Pinterest Challenge had gevolgd. Soms vind ik het leuk om dingen zelf uit te vogelen, soms is het fijn als je “gewoon” de kennis van expert kunt gebruiken om het gelijk goed te doen. Zodat je niet met vallen en opstaan hoeft te leren…

Dit leerde ik van de Pinterest Challenge

Voordat ik de Pinterest Challenge tegenkwam wist ik überhaupt niet dat je geld kunt verdienen met Pinterest. Dus je snapt vast wel dat ik echt veel heb geleerd. Danique deelt precies de insider trucjes die je zelf niet zo snel zou bedenken, dus ik weet ook zeker dat ik haar zonder haar hulp veel minder succesvol zou zijn geworden. Zonder haar zou ik ook een aantal typische beginnersfouten hebben gemaakt:

❌ Ik was van plan om alleen maar eigen content te plaatsen.
❌ Had geen website verificatie gedaan (wist ook niet dat dit bestond).
❌ Ik had geen flauw benul dat (en hoe) ik SEO kon toepassen.

De cursus is best wel kort, maar het is ook zeker krachtig en het geeft je precies de benodigde informatie om een vliegende start te maken met jouw Pinterest sidehustle.

Mijn resultaten na het volgen van deze cursus

Ik kan wel blijven roepen hoe geweldig deze online cursus is (xx), maar ik kan het je natuurlijk ook gewoon laten zien. Bijvoorbeeld door mijn resultaten te delen. Ik startte op een willekeurige maandagavond, plaatst een paar pins en zag op woensdag dat ik deze pins mij al 8.783 impressies hadden opgeleverd. Wow, zo snel gaat dat bij Instagram en Facebook echt niet! Dit gaf mij in ieder geval genoeg vertrouwen om deze sidehustle voort te zetten. Ik plaatst elke dag een pin (of nou ja, ik plande ze vooraf in) en al snel bereikte ik 35-40k impressies per maand. Dit leidde dat aardig wat extra bezoekersaantallen op deze website. Dus ja: ik kan zeker aanraden om Pinterest in te zetten voor jouw sidehustle of online bedrijf!

geld verdienen op pinterest voorbeeld

Lees meer over geld verdienen met Pinterest

In mijn blogs komen soms affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47