Zo kun je geld verdienen met Pinterest

Geld verdienen met Pinterest 💰 Zo werkt dat!

Met Pinterest?! Ja, met Pinterest. Je weet ongetwijfeld al wel dat je met Instagram en Facebook op allerlei manieren geld kunt verdienen. Betaalde samenwerkingen, affiliate linkjes delen, etc. Maar de mogelijkheden om geld te verdienen op Pinterest zijn nog helemaal niet zo bekend. En juist dáár zie ik dan weer een kans in. Ik besloot het uit te proberen en deel in dit artikel mijn bevindingen en tips. Wil je op de hoogte blijven van mijn resultaten? Volg mij dan op Instagram.

Zo werkt Pinterest

Mocht je nog niet erg bekend zijn met het Pinterest platform: het is een Social media kanaal waarop je borden kunt maken met pins. Pins zijn stukjes content: afbeeldingen met een beetje tekst en een link. Zo kun je dingen bij elkaar verzamelen (pinnen). Dit is super handig wanneer je bijvoorbeeld een babykamer wil decoreren, een feestje wil organiseren of een webshop wil opzetten. De bedoeling is dat je je eigen content plaatst én content van anderen pint. Een combinatie, dus.

Geld verdienen met Pinterest

Hoe je geld kunt verdienen met Pinterest? Dat is eigenlijk heel simpel: plaats affiliate links bij jouw pins. Een affiliate link is een link naar een webshop, waarbij jij een vergoeding krijgt als mensen via die link iets aanschaffen. Dat kan een product zijn, maar ook een online cursus of een digitaal product. Normaal wordt dit gedaan vanaf een website, maar als je het via Pinterest doet heb je eigenlijk helemaal geen website nodig! Dat maakt dit een ideale sidehustle voor mensen die geen KvK nummer hebben, maar wél een extra zakcentje willen verdienen.

Een voorbeeld

Je zou een account kunnen maken met het thema “Kinderkamer”. Je kunt daar allerlei verschillende ideeën, foto’s en blogs op pinnen. Deze hoeven NIET door jezelf te zijn gemaakt. Je kunt content van andere websites gebruiken (let wel op copyright enzo), pins van andere Pinterest accounts herpinnen én je kunt natuurlijk zelf content toevoegen. Laten we zeggen dat je allerlei inspirerende content hebt toegevoegd. Daar kun je vervolgens zelf een paar leuke producten tussen plaatsen, mét affiliate link. Mensen kunnen dan jouw borden bekijken, geïnspireerd raken door de ideeën en vervolgens via die link producten aanschaffen. Je krijgt dan een vergoeding per verkoop.

De voordelen

Ik dacht zelf dat Pinterest nooit echt van de grond was gekomen, maar het tegendeel is waar. Pinterest wordt nog steeds erg veel gebruikt, vooral in Amerika (hier zie ik een kans!). Werken met Pinterest kent vele voordelen, waardoor ik ervan overtuigd ben dat je hier echt geld mee kunt verdienen. Een paar van deze voordelen samengevat:

  • Het kost je niks om op te zetten, want zelfs een zakelijk account is gratis.
  • Het kost je weinig tijd, want je kunt gebruikmaken van de pins van anderen. Hierdoor hoef je zelf véél minder tijd te besteden aan het maken van content, ten opzichte van een affiliate website of een eigen blog.
  • Daarnaast kun je nóg meer tijd besparen door ook gebruik te maken van Artificial intelligence. Bijvoorbeeld door captions te laten schrijven.
  • Pinterest is als platform nog onderbelicht, waardoor adverteren goedkoper is én je veel minder concurrentie hebt (ik zie hier weer een kans!).

Mini-cursus: Geld verdienen met Pinterest

Ik startte vol goede moed een Pinterest account, flansde snel wat afbeeldingen elkaar met Canva, downloadde er nog een paar via online stockwebsites en knalde ze de wereld in. Ziet er helemaal gelikt uit, maar er gebeurde nog niet veel. Ik had eerlijk gezegd ook geen idee of ik het wel goed deed, want ik deed maar wat.

Op social media zag ik een online mini-cursus voorbijkomen over Geld verdienen met Pinterest: De Pinterest Challenge. Het sloot precies aan op wat ik wilde doen, dus ik besloot de cursus van €27 euro (koopje!) aan te schaffen.

En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan…
Want ik bleek echt grove beginnersfouten te hebben gemaakt. 😱

❌ Ik was van plan om alleen maar eigen content te plaatsen.
❌ Had geen website verificatie gedaan (wist ook niet dat dit bestond).
❌ Ik had geen flauw benul dat (en hoe) ik SEO kon toepassen.

Lijkt het je leuk om deze sidehustle te starten? Dan raad ik het je zeker aan om deze online mini-cursus te doen. Het kost je slechts 30 minuten om te volgen en dan heb je zo binnen een paar uur je Pinterest account klaarstaan. Kun je gelijk beginnen met geld verdienen! Extra bonus: in de online cursus leer je ook meer over affiliate marketing zelf.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.