100 sidehustle ideeen om geld te verdienen naast je baan

Extra geld verdienen met 100 sidehustle ideeën

Een sidehustle is anno 2024 niet meer weg te denken. Het is de ideale manier om een extra zakcentje te verdienen én om de inflatie te compenseren. Daarnaast worden sidehustles steeds vaker gebruikt als opstapje naar een eigen bedrijf. Je kunt het namelijk prima naast je huidige baan doen en zo kun je in je eigen tempo een onderneming opbouwen, zónder je hele inkomen te verliezen.

100 Sidehustle ideeën

Op deze blog deel ik vooral de sidehustles die ik zelf uitprobeer (je leest er alles over in de Sidehustle Dossiers), maar daarnaast zijn er nog honderden andere sidehustles die je zou kunnen doen. Op mijn Instagram account deel ik nu een reeks van 100 verschillende sidehustle ideeën. In het artikel hieronder zal ik aan aantal populaire sidehustles delen.

01. Geld verdienen met Netflix kijken

Het is niet zo gek dat juist deze sidehustle erg populair blijkt te zijn. We kijken bijna allemaal wel Netflix, dus waarom zouden we er NIET geld mee willen verdienen? Netflix Nederland & Vlaanderen is regelmatig op zoek naar ‘taggers‘. Je wordt dan betaald om bepaalde films & series te kijken en om vervolgens te beoordelen in welke categorieën en genres te horen. Daarnaast kun je bij marktonderzoek websites zoals EduBirdie, Swagbucks, InboxDollars betaald worden om films & series te bekijken en/of te beoordelen. Makkelijk verdiend op je vrijdagavond, toch?!

02. Pakketjes aannemen voor de buurt

Deze sidehustle komt met verplichtingen, maar als je toch al veel thuis bent (bijvoorbeeld omdat je thuis werkt of thuis blijft voor de kinderen) dan is dit een ideale sidehustle om een extra zakcentje te verdienen. Meld je aan aan bij ViaTim.nl en neem pakketjes aan voor de buren. Je krijgt betaald per pakket. Dus als jouw buurvrouw een ijverige online shopper is, kun je daar leuk extra geld mee verdienen. Lees meer →

03. Meld je aan als huisdierenoppas

Ben je gek op honden en katten? Meld je dan aan als huisdierenoppas! Misschien wel de leukste manier om een extra zakcentje te verdienen, als je het mij vraagt. Dit is vooral ideaal wanneer je toch al veel thuis bent OF wanneer je thuis werkt. Vooral katten hebben niet veel aandacht en verzorging nodig, waardoor je deze sidehustle makkelijk kunt combineren met andere sidehustles. Online zijn er verschillende platformen waar jij je (vaak gratis) kunt aanmelden als huisdierenoppas.

04. Geld verdienen met een Spotify lijst

Luister je graag naar muziek, heb je een unieke smaak en vind je het leuk om lijsten samen te stellen? Dan is deze sidehustle misschien wel wat voor jou! Je kunt namelijk geld verdienen met goede speellijsten met veel volgers. Via websites als PlaylistPush.com word je betaald om naar muziek te luisteren en/of deze toe te voegen aan je lijst. Voor muzikanten is dit een ideale manier om hun muziek te promoten, voor jou een ideale manier om een extra zakcentje te verdienen. Dit is niet een sidehustle waarmee je snel geld verdient, want je kunt hier pas geld mee verdienen als jij een groot bereik (veel luisteraars) hebt. Maar als je eenmaal een populaire lijst hebt samengesteld… Is dit een ideale manier om online geld te verdienen.

05. Start een affiliate website

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Als promoter krijg je een vergoeding voor elke verkoop. Ik ben zelf een groot fan van dit verdienmodel, omdat je dan zelf geen producten of diensten hoeft aan te bieden. Daarnaast kun je affiliate marketing ook op verschillende manieren toepassen. Zo zet ik het zelf niet alleen in op mijn website, maar ook in mijn nieuwsbrieven en op mijn social media accounts. De blogartikelen op deze website leveren ook affiliate inkomsten op. Dat is echt ideaal, want ik schrijf zo’n artikel eenmalig, maar vervolgens kan het nog jarenlang passief inkomen opleveren.

06. Verhuur je huis voor film & photoshoots

Heb je een ruimere woning met een mooi interieur? Woon je op een unieke locatie? Dan kun je jouw woning verhuren als filmlocatie of photoshoot locatie. Google even op “huis verhuren voor photoshoots en video” en je vindt genoeg plekken waar je jouw woning kunt aanmelden. En wie weet… Misschien wordt er bij jou thuis wel een nieuwe videoclip opgenomen voor een BN’er. Er zijn allerlei websites waar jij jouw locatie kunt aanmelden, zoals LoesopLocatie.nl, MuckingAfazing.nl en GraceLocations.com.

07. Online geld verdienen met transcriberen

Transcriberen is het uitwerken van gesproken opnamen, zoals een interview. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei online ondernemers die video interviews en/of podcasts doen en hier een geschreven versie van willen hebben. Ze gebruiken dit dan bijvoorbeeld voor hun blog, een e-book of nieuwsbrief. Deze sidehustle is makkelijk te doen vanuit huis, op de bank, in je pyjama. Online kun je allerlei websites vinden waarbij je je kunt aanmelden om te transcriberen. Er zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige websites te vinden. Enige voorwaarde is dan je de Nederlandse en/of Engelse taal goed beheerst.

08. Digitale producten verkopen op Etsy

Etsy is een Amerikaans platform waar je online en offline producten kunt kopen en verkopen. Denk bijvoorbeeld aan digitale planners en Excel bestanden. Je kunt deze heel makkelijk maken in een online gratis programma zoals Canva en vervolgens aanbieden op een platform zoals Etsy. Het kan even duren voordat je producten gaan lopen, maar als het eenmaal loopt… Kun je hier echt goed geld aan verdienen. Over deze sidehustle en het verdienen van een passief inkomen heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Hierin leg ik uit hoe het werkt en hoe je er geld mee kunt verdienen. Daarnaast geef ik ook nog wat extra tips. Lees meer →

Ps. Wil je ook een Etsy webshop starten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink, zodat wij allebei 40 gratis listings krijgen. Dat is toch mooi meegenomen, want dan kun je zónder investering een Etsy webshop starten.

09. Goedkoop producten inkopen en doorverkopen

We hebben allemaal wel een buurman / tante / vriend van een vriend / verre neef die een beetje handelt in spulletjes. Toch lijkt deze sidehustle steeds minder populair te worden. Misschien omdat we liever online geld verdienen, zonder van de bank af te moeten komen? 🤔 Toch kan het een erg leuke sidehustle zijn. En ja, geld kun je er zeker mee verdienen!

10. Een webshop op bol.com

Deze sidehustle zag ik op social vaak voorbijkomen en ik was er erg sceptisch over. Juist daarom wilde ik het graag zelf uitproberen. Het concept is heel simpel: je koopt producten in en/of laat producten zelf ontwikkelen. Deze bied je vervolgens aan op bol.com platform. Zo kun je gebruik maken van het gigantische bereik dat bol.com heeft. Zelf vond ik een paar goedlopende producten en het verzenden ervan heb ik inmiddels uitbesteed, waardoor ik een leuk passief inkomen verdien aan deze sidehustle. Lees meer →

11. Geld verdienen met verhuur van spullen

Makkelijk geld verdienen met de spullen die stof staan te vangen in jouw kelder, garage of zolder? Dat kan bij Peerby. Bij de online platform kun je spullen verhuren, zoals gereedschap en huishoudelijke apparaten. Ook populair zijn partytenten, statafels, hogedrukreinigers, dakkoffers, ladders, biertafels en klusgereedschap. Deze sidehustle is niet geheel online, maar je kunt er wél makkelijk een extra zakcentje mee verdienen. Zo ken ik ook mensen die juist heel bewust specifieke spullen kopen en dit verhuren, zodat ze hun aankoopbedrag in een mum van tijd terugverdienen. Heel slim! Lees meer →

12. Routes uitstippelen voor toeristen

Ken jij jouw omgeving als geen ander? Reis je veel en vind je het leuk om steden te ontdekken? Of ben je een travelblogger en wil je meer inkomsten genereren? Op het (Engelstalige) platform van Questo kan men tours aanschaffen, waarbij je een stad leert kennen middels een spel en verhaallijn. Ze zoeken nog Creators: mensen die deze routes willen opzetten. Als fulltime reiziger kan ik mij voorstellen dat dit een super leuke sidehustle is om te doen! Je bent lekker actief bezig, ontdekt een stad op een hele andere manier én je bouwt er ook nog eens een passief inkomen mee op.

13. Extra zakcentje verdienen als proefkonijn

De meningen over deze sidehustles waren op Instagram nogal verdeeld. Een deel van de mensen vond dit een bizarre sidehustle, maar andere mensen gaven juist aan dat het veilig is, een groter doel dient én je er leuk mee kunt verdienen. Dat laatste is zeker waar, want je er zo een paar duizend euro mee verdienen. Zoek je via Google even op ‘proefpersoon worden’, dan vind je allerlei websites waar je je kunt aanmelden voor medisch onderzoek.

14. Geld verdienen met content maken

Je hebt geen duizenden volgers nodig om geld te verdienen op Social media. Bedrijven zijn tegenwoordig steeds meer geïnteresseerd in user-generated content: video’s die door klanten zelf gemaakt worden. Weg met de gladde reclames; we kijken liever content van “echte” mensen. En daar wordt leuk voor betaald… Lees meer →

15. Geld verdienen op Pinterest

Met Pinterest?! Ja, met Pinterest. Je weet ongetwijfeld al wel dat je met Instagram en Facebook op allerlei manieren geld kunt verdienen. Betaalde samenwerkingen, affiliate linkjes delen, etc. Maar de mogelijkheden om geld te verdienen op Pinterest zijn nog helemaal niet zo bekend. En juist dáár zie ik dan weer een kans in. Ik besloot het uit te proberen en deel in dit artikel mijn bevindingen en tips… Lees meer →

16. Geld verdienen met dropshipping

Ik heb altijd al een webshop willen runnen en ik zie continue mooie berichten voorbijkomen over mensen die veel geld hebben verdiend met dropshopping. Voor mij een goede reden om een poging te wagen! Helaas heb ik deze sidehustle nooit echt doorgezet, omdat het niet bij mij paste. Ik deel natuurlijk wél graag mijn ervaringen met jullie. Onderstaande blogs heb ik geschreven over geld verdienen met dropshipping:

17. Verkoop je foto’s op stockwebsites

Is fotografie je hobby? Dan kun je een leuk passief inkomen genereren door jouw foto’s aan te bieden op stockwebsites. Dit zijn websites waar je foto’s voor een relatief laag bedrag kunt kopen. Zelf heb ik er ook behoorlijk wat gekocht voor deze blog, want al de mooie afbeeldingen die je ziet, die heb ik echt niet zelf gemaakt. Als fotograaf maak je jouw foto’s en die bied je vervolgens aan bij één of meerdere stockwebsites. Je hoeft er daarna niks meer voor te doen, maar je krijgt wél betaald. Goede deal, toch? Lees meer →

18. Geld verdienen met shoppen

Ik vind shoppen verschrikkelijk, al zou ik er geld op toe krijgen… 😆 Het is voor veel andere mensen juist een hele leuke sidehustle om te doen. Daarom vermeld ik deze graag in het lijstje van 100 sidehustle ideeën. Als mystershopper voer je bepaalde taken uit bij winkels, kappers en/of horecagelegenheden. Je kunt bijvoorbeeld de opdracht krijgen om naar een winkel te gaan en een foto te maken van een winkelschap. Je kunt ook de opdracht krijgen om ergens te tanken, een hapje te bestellen of een specifiek product te kopen. Je wordt dan niet alleen betaald voor het uitvoeren van de opdracht, maar je krijgt ook nog eens gratis producten. Mooi meegenomen, toch? In een ander artikel deelde Lydia haar ervaring als mystershopper.

19. Canva sjablonen verkopen

Deze sidehustle stond al lange tijd op mijn lijstje om te proberen. Kelly benoemde deze sidehustle eerder al in haar gastblog, waardoor mijn interesse was gewekt. Het is eigenlijk heel simpel: ontwerp mooie dingen in Canva en bied deze aan als Canva Creator. Je krijgt dan betaald wanneer mensen jouw ontwerp gebruiken. Een leuke sidehustle, die weinig tijd kost én een passief inkomen oplevert. Deze sidehustle ben ik gestart in augustus 2023. Benieuwd hoe dit gaat verlopen? Volg mij dan op Instagram, daar deel ik al mijn tips en ervaringen.

20. Cash Cow kanaal op YouTube

Je weet waarschijnlijk al dat je bij YouTube geld kunt verdienen aan de video’s die je plaatst. YouTube plaatst namelijk advertenties in, onder en naast jouw video’s en jij deelt mee in de opbrengsten daarvan. Maar wist je dat je helemaal niet zelf video’s hoeft te maken? Sterker nog: je kunt volledig anoniem blijven! Het idee is simpel: je laat voor een habbekrats video’s maken en zelf profiteer je van de advertentie-inkomsten. Lees meer →

21. Extra geld verdienen met vastgoed

Een extra zakcentje verdienen met vastgoed: dat klinkt als een lucratieve sidehustle, waar je wél eerst flink moet investeren. Toch hoeft dat niet zo te zijn, want je kunt ook investeren in vastgoed zonder eigen middelen. Bijvoorbeeld crowdfunding of door beleggingsfondsen. In een eerder artikel deelden we al meerdere manieren. Misschien zit er wel wat leuks voor je tussen. Lees meer →

22. Geld verdienen met online enquêtes

Het invullen van online enquêtes is een makkelijke en snelle manier om geld te verdienen. Het is simpel: je meldt je aan bij één of meerdere enquête websites, je vult enquêtes in en vervolgens word je uitbetaald. Bij sommige platformen word je uitbetaald in geld, bij andere platformen krijg je cadeaubonnen of spullen uitgekeerd. Je hebt geen opstartkosten en je hebt ook geen kennis of ervaring nodig. Dat maakt dit een ideale sidehustle voor beginners! Lees meer →

23. Online geld verdienen met websites testen

Wist je dat je online geld kunt verdienen met het testen van websites? Bedrijven zoals AirBnB, Canva, HelloFresh en Subway betalen je maar al te graag om hun websites en webshops te testen. Jouw feedback is heel waardevol voor ze en daarom kun je hier een leuk extra zakcentje mee verdienen. Online kun je allerlei platformen vinden waarbij je je kunt aanmelden, zoals UserTesting.com, UTest.com en EnrollApp.com. Lees meer →

24. Boekreviews schrijven als sidehustle

Ben je een echte boekenwurm en vind je het leuk om boekreviews te schrijven? Dit kan je al snel $15 tot $75 dollar opleveren per review! Via Google kun je allerlei boekreview websites vinden waar je je kunt aanmelden, zoals Booklistonline.com en Onlinebookclub.org. Het werkt heel simpel: meld je aan via de website, wacht op goedkeuring, krijg een opdracht toegewezen, lees het boek binnen (meestal) 2 weken en schrijf daar een review over van circa 350 woorden. Easy peasy en mooi meegenomen als je toch al veel leest!

25. Passief inkomen met PLR (Private Label Rights)

Private Label Rights zijn rechten die je kunt kopen op een digitaal product, waarna je het kunt aanpassen naar eigen wens en vervolgens kunt doorverkopen. Normaal gesproken mag je digitale producten niet zomaar kopiëren: dat is copyright schending en dit kan je heel erg duur komen te staan! Met PLR mag het wél en op deze manier kun je zelf makkelijk een sidehustle starten in het verkopen van digitale producten OF je kunt geld verdienen door zelf PLR aan te bieden. Lees meer →

26. UGC (user-generated content)

User-Generated Content (UGC) verwijst naar alle vormen van content, zoals tekst, afbeeldingen, video’s, reviews en meer, die door gebruikers zelf worden gemaakt en gedeeld op verschillende online platforms. Denk hierbij aan posts op sociale media, recensies op websites, blogs, en zelfs in fora en online communities. In de praktijk gaat het vooral om het maken van productvideo’s en productafbeeldingen, waarbij je laat zien hoe je het product gebruikt. Deze content hoef je niet op je eigen kanalen te plaatsen (en daarom heb je ook geen duizenden volgers nodig), maar wordt door het bedrijf vaak gebruikt in zijn eigen marketing. Lees meer →

27. Online geld verdienen met video’s ondertitelen

Wil je online geld verdienen en vanuit huis een extra zakcentje verdienen? Spreek je goed (genoeg) Engels? Dan is het ondertitelen van video’s misschien wel een leuke sidehustle voor je. Je kunt dit doen waar en wanneer het je uitkomt. Volgens een platform als Rev.com levert dit gemiddeld $240 dollar per maand op. Dat lijkt mij nog best de moeite!

28. Huis verhuren op AirBnB

Je huis verhuren via Airbnb is één van de meest lucratieve sidehustles die ik ken. Je kunt dit doen tijdens vakanties, maar natuurlijk ook als je in de gelegenheid bent om bij iemand anders te logeren terwijl je geld verdient met het verhuren van je woning. Zelf heb ik geen huis om te verhuren, maar Sabine van Financequeen.nl heeft hier wél ervaring mee. In dit blogartikel beantwoordt zij de meest gestelde vragen voor je. Lees meer

29. Online cursussen verkopen Soofos

In eerdere artikelen deelde ik meer informatie over het verkopen van online cursussen. Daar gaf ik regelmatig de tip om niet alleen online cursussen aan te bieden op je eigen website, maar ook op externe verkoopkanalen. Er zijn aardig wat Engelstalige platformen, zoals Etsy en Creative Market. In Nederland is er nog niet heel veel beschikbaar, maar ik vond wel één heel handig platform: Soofos. In december 2023 startte ik met het aanbieden van online cursussen op dit platform en in dit blogartikel deel ik mijn ervaring. Lees meer →

30. Geld verdienen met AI

De meningen over artificial intelligence zijn heel erg verdeeld. Ik snap de zorgen, maar tegelijkertijd zie ik ook juist heel veel kansen. Zo gebruik ik zelf AI vooral om heel veel tijd te besparen bij mijn sidehustles. Kleine taken, zoals het optimaliseren van webteksten, kun ik nu gratis “uitbesteden” aan artificial intelligence. Naast het helpen bij dagelijkse taken kan AI juist ook worden ingezet om een geheel nieuwe sidehustle op te zetten. In dit blogartikel noem ik 4 manieren om geld te verdienen met AI. Lees meer →

31. Geld verdienen met blikjes inzamelen

Deze sidehustle is echt niet sexy! Maar wel heel lucratief… Vorig jaar stond er al een artikel in de Telegraaf over iemand die samen met haar vader genoeg blikjes had ingezameld om een vakantie te bekostigen. Ook nu heeft de media het over de mensen die hier flink wat geld mee binnenharken. Zo had Robert meer dan €400 euro verdiend bij een race event in Zandvoort. Eerlijk gezegd vind ik het zo gek nog niet… Het levert geld op, is goed voor het milieu, je bent lekker buiten bezig (ideale sidehustle voor in de zomer!) en je krijgt ook nog eens genoeg beweging.

32. Geld verdienen met een drone

Niet zo lang geleden heb ik een drone aangeschaft, zodat ik mooie beelden kon maken voor mijn Instagram account. Als fulltime reiziger kom ik op allerlei mooie plekken en het leek mij leuk om dit vast te kunnen leggen met een drone. Als ik eerder wist wat ik nu weet… Dan had ik al veel eerder een drone gekocht! Want wist je dat je hier op allerlei manieren geld mee kunt verdienen? Lees meer →

33. Bijles of huiswerkbegeleiding geven

Via een platform zoals Superprof kun je jezelf aanbieden als tutor. Bijles geven en jouw kennis delen is een ideale manier om op korte termijn geld te verdienen. Je kunt zelf je eigen agenda bepalen en je kunt zelf kiezen of je deze sidehustle op locatie wilt doen of juist online. En het mooie is dat je er ook nog eens iemand heel erg mee helpt!

34. Werken op festivals

Nog een leuk sidehustle idee: ga werken op een festival! Er zijn er weer genoeg deze zomer. Zo kun je een leuk extra zakcentje verdienen als barvrouw of -man, ticketscanner of muntverkoper. Een fijne bijkomstigheid is dat je de hele dag muziek en gezelligheid om je heen hebt. En ja, zo kun je ook gratis genieten van de vetste artiesten op festivals als Loveland, Tiktak, ADE en Masters of Hardcore.

35. Schoonmaker worden

Dit is waarschijnlijk één van de meest uitgevoerde sidehustles van Nederland en toch heeft geen enkele geldblogger het hierover. Schoonmaken is een prima sidehustle wanneer je een regelmatig terugkerend extra inkomen zoekt. Het is niet het meest spannende werk dat je in dit lijstje van 100 sidehustles zal tegenkomen, maar misschien klinkt het al een stuk interessanter wanneer ik je vertel dat mensen hier al snel €300 euro per maand mee verdienen. Volgens Google rekent een gemiddelde schoonmaker circa €25 euro per uur en is dan maximaal 3 uur bezig om een gemiddeld huis goed schoon te maken. Dat is €75 euro per week = €300 euro per maand als je één schoonmaakadres hebt. Je kunt je aanmelden bij verschillende online platformen om schoonmaakwerk te vinden, maar je kunt ook een oproepje plaatsen op Facebook of Marktplaats.

36. Online geld verdienen met teksten schrijven

Ben je goed met woorden? Dan is online geld verdienen met teksten schrijven misschien wel de juiste sidehustle voor jou. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen door te schrijven. Een paar voorbeelden zijn:

37. Grasmaaien voor de buurt

In Amerika is dit een heel populaire sidehustle, maar in Nederland hoor ik er niemand over. Nou zijn de grastuinen in Amerika ook wel een stuk groter dan in Nederland. Toch denk ik dat je hier best een leuk inkomen uit kunt halen. Stel dat je 5 adres vindt in jouw buurt waar je in het weekend (of op een vrije dag of avond) het gras maait. Dat levert jou een regelmatig extra inkomen op, je bent lekker actief bezig en jouw buren zullen je nog dankbaar zijn ook, want er zijn genoeg mensen waarbij dit klusje niet de favoriet is.

38. Bezorger worden

Ben je graag op pad en wil je daar een extra zakcentje mee verdienen? Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met bezorgen. Bijvoorbeeld door je aan te melden als UberEats bezorger, als bezorger bij een specifiek restaurant of snackbar of als koerier van post of pakketjes. En ja, je kunt natuurlijk ook een Uber worden, als je liever mensen “bezorgt” in plaats van spullen. 😉

39. Reserveringen doorverkopen

Deze sidehustle zag ik laatst voorbijkomen in de media. Een man in New York maakt reserveringen bij allerlei populaire restaurants (meestal maanden van tevoren al) en verkoopt deze in de dagen voorafgaande de reservering. Mensen hebben er blijkbaar veel geld voor over om een last minute reservering te krijgen bij hun favoriete restaurants, want dit leverde hem €65.000 euro op. Nou verwacht ik dat de gemiddelde Nederlander te gierig is om te betalen voor een reservering – het restaurant zelf is immers al duur zat. Maar wie weet, misschien is er wel een niche en doelgroep die het er wél voor overheeft. Of dit helemaal ethisch verantwoord is? Daar doe ik geen uitspraken over. 😉

40. Video sjablonen maken

Is het je weleens opgevallen dat veel mensen op Instagram en TikTok dezelfde formats gebruiken voor hun video’s? Dat ze dezelfde nummers gebruiken en op dezelfde manier (hun eigen) video’s editen? Dat is geen toeval: als social media creator kun je veel tijd besparen door gebruik te maken van video sjablonen. Je hoeft dan alleen een paar van je eigen video’s te selecteren en dan wordt er automatisch een video bewerkt met precies de juiste lengte en op precies de juiste seconden een overgang. Zelf gebruik ik de CapCut app om mijn video’s te bewerken en ook hier kun je sjablonen gebruiken. Maar je kunt ook zelf sjablonen maken en aanbieden. Hier krijg je vervolgens geldbeloningen voor, aldus CapCut.

41. Geld verdienen met ‘ghost commerce’

Ghost commerce: een begrip waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Bij deze vorm van e-commerce verkoop je producten online, zonder een eigen winkel of webshop te hebben waar mensen jouw aanbod kunnen bekijken. De spullen verkoop je dan via andere kanalen, zoals verkopen op Bol.com en Amazon, maar ook influencer marketing kan daar onder vallen.

42. Digital marketing & Master Resell Rights

Om het kort samen te vatten koop je bij deze sidehustle een online cursus over digitale marketing mét het recht om dit vervolgens gelijk door te mogen verkopen aan anderen. Je verkoopt het dan met 100% winst. Dus stel, je zou zo’n cursus kopen voor €466 (Engelstalig) en je zou het voor dezelfde prijs aanbieden, dan heb je na slechts één verkoop de investering al terugverdiend en is de rest pure winst. Er is ook een Nederlandse starterscursus met MRR, waarin voor €48 euro uitgelegd wordt hoe deze sidehustle werkt.

43. Print on demand

Bij een print on demand sidehustle verkoop je producten die pas worden gemaakt (geprint of gedrukt) zodra er een bestelling binnenkomt. Denk hierbij aan kleding zoals t-shirts, mokken of kussentjes. Het voordeel van deze sidehustle is dat je geen voorraad hoeft te hebben, geen grote investering hoeft te doen en niet zelf naar het postkantoor hoeft te gaan om producten te versturen. Er zijn verschillende online platforms waar je print on demand producten kunt laten drukken, zoals Promio en Gelato. Wil je internationaal verkopen, dan zijn platforms zoals Printify en Printful ook een optie. 

Meer sidehustles

Deze lijst wordt regelmatig uitgebreid met met meer sidehustles. Op de hoogte blijven? Volg mij dan op Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief door mijn gratis e-book te downloaden.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.