online geld verdienen met ugc user generated content

Online geld verdienen met UGC (user-generated content) 💰Zónder duizenden volgers!

In Amerika wordt het al steeds populairder en ik vermoed dat het binnenkort ook deze kant op komt waaien: user-generated content. Content (in dit geval gaat het vooral om social posts en video’s) van mensen die producten of diensten gebruiken en hier iets over delen. Je hebt het vast al weleens voorbij zien komen bij de grotere Instagram accounts, maar ook zonder duizenden volgers kan het maken van user-generated content een leuk extra zakcentje opleveren. In dit artikel leg ik je er meer over uit.

Online geld verdienen met social media

Het is alom bekend dat je veel geld kunt verdienen op social media wanneer je veel volgers hebt. Merken betalen jou dan om hun product of dienst te vermelden. Zo vergroot een merk zijn bereik en genereren ze meer verkopen. Dit verdienmodel is je vast al wel bekend, maar wist je dat je ook geld kunt verdienen zónder duizenden volgers te hebben? Je maakt dan dezelfde soort content, maar in plaats van dat je het zelf op social media plaatst, wordt het gebruikt door het merk in hun eigen online marketing. Bijvoorbeeld door het te plaatsen op hun eigen social media accounts of op hun website. Ik zie het vooral veel voorbijkomen in advertenties en op productpagina’s van webshops.

Voorbeelden van user-generated content

De naam ‘user-generated content’ beschrijft al wat het is: content gemaakt door gebruikers. Dat is natuurlijk heel breed. In theorie kan het allerlei content zijn: reviews op productpagina’s, een foto op Instagram, een unboxing video op YouTube, etc. In dit artikel bedoel ik vooral foto’s en video’s die gemaakt worden om (voornamelijk) op social media getoond te worden. Het hoeft niet per definitie over te komen als promotionele content, maar kan bijvoorbeeld ook zijn:

  • Een unboxing video.
  • Get ready with me video (beauty niche).
  • Sporten in kleding van een merk.
  • Bezienswaardigheden bezoeken.
  • Recepten uitproberen.

Op dit Engelstalige platform vind je allerlei voorbeelden van UGC. Helaas is dit platform alleen bestemd voor Amerika, dus wij kunnen ons niet aanmelden. Je vindt er echter wél een heleboel goede voorbeelden, vandaar dat ik het even deel.

Een Nederlands bedrijf dat regelmatig gebruik maakt van UGC is Dyme. Zie bijvoorbeeld deze Instagram Reel waarin iemand meer deelt over deze handige app. (Mocht je Dyme niet kennen, met deze Android en iOS app regel je makkelijk korting op je abonnementen en contracten, zeker een aanrader!).

Waarom user-generated content?

Bedrijven staan te springen om user-generated content. Waarom? Omdat het makkelijker verkoopt dan wanneer ze zélf hun producten promoten. UGC komt veel persoonlijker over en dat is nou precies wat lekker verkoopt. Daarnaast bespaart het bedrijven véél tijd en resources, want zo hoeven ze zelf minder content te maken. Een win-win voor beide partijen: zij leuke content en jij een extra zakcentje!

Via deze UCG platformen kun je geld verdienen

Er zijn al allerlei platformen waar je je kunt aanmelden als content creator. Veel daarvan richten zich vooral op de Europese of Amerikaanse markt, maar ik heb er een aantal gevonden die internationaal werken. Een uitsluitend Nederlands platform heb ik nog niet gevonden, maar ik vermoed dat dit spoedig zal veranderen. (Update: ik heb er inmiddels één gevonden: Hyred!)

Gratis masterclass over geld verdienen met UGC

Wil je meer leren over user-generated content (UGC) en hoe je hier geld mee kunt verdienen? Lisan Wagenaar is de Nederlandse (!) expert op het gebied van deze nieuwe sidehustle. In haar UGC Creator Academy leer je alles van A tot Z en in haar gratis masterclass ligt ze een tipje van de sluier. Oké, meer dan dat: ze deelt elke maand enorm nuttige tips over UGC. Aanrader!

Dit artikel is geschreven in samenwerking.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.