sidehustles online geld verdienen voor beginners

Geld verdienen? Deze sidehustles raad ik aan voor beginners

Dankzij de digitale wereld kan tegenwoordig iedereen wel geld verdienen. Ja, ook zonder opleiding, kennis en ervaring. Veel mensen zijn daar sceptisch over, maar het is toch echt waar. Natuurlijk zijn er ook sidehustles waarbij je juist wel kennis en ervaring nodig hebt, maar er zijn ook genoeg manieren om juist makkelijk een extra zakcentje te verdienen. Op deze website deel ik vooral sidehustles waar je pas op langere termijn geld mee verdient, omdat deze manieren passief inkomen opleveren óf op zijn minst schaalbaar zijn, zodat je er véél geld mee kunt verdienen. In dit artikel deel ik juist de sidehustles die laagdrempelig zijn en die ik daarom van harte kan aanraden voor beginners.

Dit wil jij weten over sidehustles

Wanneer ik het heb over (online) geld verdienen, dan merk ik in de praktijk vaak dat mensen verwachten dat dit makkelijk is, geen tijd kost en je er nauwelijks wat voor hoeft te doen. Gewoon lekker in je pyjama op de bank hangen en wachten tot het geld binnen komt rollen… Geen idee waar ze dat beeld vandaan halen, maar ik kan je verzekeren dat je écht niet online geld kunt verdienen zonder daar éérst wat voor te moeten doen. Verwacht je slapend rijk te gaan worden? Ik help je graag uit die droom. Een sidehustle kost tijd, energie en/of investeringen. Ben je bereid om wat tijd te steken in het starten van een leuke sidehustle? Dan vind je hieronder 8 sidehustles die ik aanraad voor beginners.

01. Online enquêtes invullen

Zou je mij vragen welke sidehustle echt IEDEREEN zou kunnen doen, dan zou mijn antwoord zijn: online enquêtes invullen. Het maakt niet uit wat je achtergrond, woonsituatie of werkervaring is: iedereen kan hier geld mee verdienen. Hoe dit precies werkt? Je meldt je aan bij één of meerdere enquête platformen (ik zal hieronder een lijstje plaatsen), je vult jouw kenmerken in (woonsituatie, loopbaan, etc.) en vervolgens word je gematched met lopende marktonderzoeken.

Deze onderzoeken gaan voornamelijk over jouw wensen, behoeften en koopgedrag. Bedrijven en fabrikanten zijn namelijk heel benieuwd hiernaar, zodat zij hierop kunnen inspelen bij het ontwikkelen van producten of diensten én zodat zij hier hun marketing op kunnen richten. Voor hun is dit dus hele waardevolle informatie en hier betalen ze graag voor!

Na het afronden van elk marktonderzoek ontvang je een klein bedrag. Dit moet je vaak opsparen totdat je genoeg hebt verdiend om uitbetaald te worden. Hoelang dit ongeveer duurt? Dat verschilt per platform en ook per persoon. Het hangt namelijk van jouw kenmerken af hoeveel enquêtes je krijgt aangeboden.

Online enquêtes invullen doe je bij:

02. Mysteryshopper worden

Veel mensen vinden mystershoppen verreweg de leukste sidehustle om te doen. Als mysteryshopper ga je naar een specifieke locatie (of surf je naar een specifieke webshop) om vervolgens bepaalde taken uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn het stellen van vragen aan personeel, een foto maken van een productschap of het laten knippen van je haren. Hier krijg je vervolgens voor betaald. Moet je een product kopen of bestellen, dan mag je dit vervolgens ook nog eens gratis houden. Een dubbele win! Zo zijn er mensen die gratis luiers mochten bestellen, gratis koffie en gebak krijgen bij een restaurant en die gratis boodschappen mochten halen bij een supermarkt.

Voor deze sidehustle heb je geen kennis of ervaring nodig. Wat je wel nodig hebt is tijd, want het kost natuurlijk wel tijd om naar locaties toe te gaan. Eigen vervoer (zoals een auto, fiets of benenwagen) is ook nodig om jou daar te krijgen. Kun je dit combineren met andere boodschappen, dan is het natuurlijk wel makkelijker verdiend!

Mysteryshoppen doe je bij:

03. Online geld verdienen met websites testen

In je pyjama op de bank hangen, een beetje op je laptop tikken en daar geld mee verdienen? Realistisch is het niet, maar deze sidehustle komt daar wel het dichtstbij in de buurt. Je kunt namelijk online geld verdienen met het testen van websites. Bedrijven zoals Starbucks, HelloFresh en AirBnB houden regelmatig online onderzoeken om bijvoorbeeld een nieuwe website pagina of een nieuw product te testen. Deze plaatsen ze nooit gelijk “live”, maar tonen ze eerst aan een testgroep. Zo komen ze er snel genoeg achter of er bugs zijn, dingen onduidelijk zijn, etc. Daar betalen ze graag geld voor, omdat het hun veel fouten (en geld) bespaart.

In de praktijk komt het er meestal op neer dat je naar een specifieke website of pagina moet gaan om bepaalde opdrachten uit te voeren. Bijvoorbeeld om een testbestelling te plaatsen of om een zoekopdracht te voltooien. Zij hechten veel waarde aan jouw gebruikerservaring en jij krijgt er leuk voor betaald: dus een echte win-win!

Websites testen doe je bij:

04. Geld verdienen met Pinterest

Vind je het leuk om online een beetje te knutselen met het gratis programma van Canva? Dan is deze sidehustle echt wat voor jou! Maak mooie Pinterest pins, combineer dit met affiliate links en voilà: je kunt online geld verdienen met Pinterest. In theorie is het heel simpel, maar in de praktijk komt er nog wel het e.e.a. bij kijken. Want hoe weet je nou welke niche je moet kiezen, welke vormgeving het beste gaat scoren én hoe je daar geld mee verdient? Dat leer je in de Pinterest Challenge of in de Pinterest Pro Guide. Wil je meer leren over affiliate marketing in het algemeen? Ik heb een hele pagina gemaakt over deze sidehustle, met uitleg wat het precies is en hoe je dat kunt toepassen. Ook deel ik daar mijn eigen tips, ervaring en blogartikelen over dit onderwerp.

Meer leren over geld verdienen met Pinterest

05. Spullen verhuren en geld verdienen

Die ene boormachine die in jouw schuur stof ligt te vangen, die kan ook geld opleveren! Datzelfde geldt voor die statafels die je één keer hebt gebruikt en nu op zolder liggen. En ook die bolderkar, ladder, slee en dakkoffer kunnen geld opleveren. Je kunt ongebruikte spullen namelijk verhuren via een platform als Peerby. Als iemand in jouw buurt dan één van jouw spullen komt lenen (huren), kun je daar een leuk bedrag voor krijgen. Ik ken mensen die heel bewust spullen kopen voor zichzelf, maar ook met de intentie om het te verhuren, zodat het hun uiteindelijk helemaal niks kost. Dat is toch mooi meegenomen?! Vooral als het toch maar ligt te verstoffen…

06. Word een UGC creator

Een wat?! Een UGC creator. Maker van user-generated content. Dat zijn van die video’s waarbij mensen laten zien hoe ze bepaalde producten gebruiken en wat ze daarvan vinden. Deze video’s worden dan NIET ingezet bij influencers (dat is “gewoon” ouderwetse influencer marketing), maar bij de kanalen van het merk zelf.

Een voorbeeld… Stel er is een merk dat bepaalde foundation verkoopt en die willen dit graag op social media promoten. Dan kunnen ze ervoor kiezen om influencers in te schakelen, maar ze kunnen er óók voor kiezen om “normale” gebruikers te betalen voor het maken van content. Zo zou ik (als niet-influencer) dan betaald kunnen worden om een video te maken waarin ik die foundation op doe. Vervolgens gebruikt het merk deze video voor hun promotie. Het verschil met influencer marketing is dan dus dat je géén volgers nodig hebt. Sterker nog: je hebt niet eens een social media kanaal nodig.

Waarom ik deze sidehustle aanraad? Omdat het leuk is om te doen, je geen volgers hoeft te hebben, je gratis producten ontvangt én hier ook nog een geld mee verdient. Tel uit je winst!

Meer informatie vind je hier:

07. Word een virtual assistent

Virtual Assistent als sidehustle of bijberoep is al jarenlang populair. In theorie is het ook heel simpel: je hoeft alleen maar ondernemers te ondersteunen bij taken als administratie verwerken, website bijhouden, nieuwsbrieven versturen, etc. Hier heb je geen opleiding voor nodig en de meeste taken kun je snel aanleren. Een sidehustle dat niet alleen geld oplevert, maar ook nog eens leuk is om te doen. Maar… In mijn jarenlange ervaring als webdesigner heb ik misschien wel honderden virtual assistents zien komen en gaan. Genoeg klanten krijgen is en blijkt nog steeds een uitdaging.

Daarom is het verstandig om je als VA te specialiseren. Zo val je niet alleen op tussen de andere VA’s, maar kun je ook veel meer geld vragen voor de taken die je doet. Een expert op dit gebied is Tiffany die elke maand duizenden euro’s verdient met haar Virtual Assistent sidehustle. Hoe ze dit precies doet? Dat leer je in haar online masterclass.

Klaar voor een “grotere” sidehustle?

Bovenstaande sidehustles zijn top voor iedereen die wil proeven van online geld verdienen, maar je zal er nooit rijk van worden. Toch kan het zeker de moeite waard zijn, want het levert je wél een leuk extra zakcentje op. Pak jij het liever grootser aan, ben je bereid om meer tijd en moeite in een sidehustle te steken en wil je graag meer geld verdienen? Dan heb ik ook nog 5 sidehustles voor je waarmee je juist wél veel geld kunt verdienen.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.