Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
sidehustle geld verdienen als moeder met kinderen vanuit huis werken

Geld verdienen vanuit huis? 5x de beste sidehustles als je jonge kinderen hebt

16 december 2021
Lydia

Bij een sidehustle denk je misschien aan een bijbaantje waarvoor je de deur uit moet. Niet ideaal als je jonge kinderen thuis hebt. Er zijn echter ook een heleboel sidehustles te verzinnen die prima te combineren zijn met kinderen, dutjes en vroege bedtijden. Door voor een sidehustle te gaan die je kunt combineren met de opvoeding van je kinderen zorg je voor extra inkomen zonder dat je inlevert op tijd met en aandacht voor je kinderen.

01. Teksten transcriberen

Wist je dat er een hoop werk is in het omzetten van geluidsopnamen naar geschreven teksten? Bedrijven als Neevo zijn altijd op zoek naar mensen die dit kunnen doen (en eventueel ook in meerdere talen). Je kunt bijvoorbeeld denken aan telefoongesprekken van een klantenservice die zijn opgenomen en moeten worden uitgeschreven. Vaak gebeurd dit in opdracht van een buitenlands moederbedrijf en zijn ze daarom op zoek naar mensen die de lokale taal vloeiend beheersen. Toegegeven, enige rust om je heen is hiervoor wel zo prettig. Een ideale side hustle dus voor als je kinderen slapen of op school zijn.

02. Begin een beroep aan huis

Misschien heb je al bepaalde vaardigheden, uit een baan of hobby, waarmee je wat bij kunt verdienen. Of leer een skill waarmee je van thuis uit een sidehustle kunt beginnen. Ben je kapster? Ben je gek op fotografie? Altijd al als masseur aan de slag gewild? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van beroepen die gemakkelijk vanuit thuis uit te voeren zijn. Het enige wat je nodig hebt is een extra kamer. Je kunt mensen ontvangen op momenten dat je kinderen bijvoorbeeld slapen. Zo hoef je niet van huis en heb je geen oppas nodig, maar kun je wel wat bijverdienen tijdens middagdutjes of in de avonduren.

03. Word een pakket afhaalpunt

Met jonge kinderen ben je vaak veel thuis. Ideaal dus om pakketjes aan te nemen voor je buren. Bij diverse verspreiders kun je je inschrijven als pakketpunt. De bezorger brengt alle pakketjes die niet bezorgd konden worden bij jouw thuis, waarna mensen het bij je op komen halen. Je hoeft hier de deur dus niet voor uit, er zijn geen speciale vaardigheden voor vereist en je kunt tussendoor gewoon thuis je ding doen met je kinderen. Een ideale manier dus om een extra centje bij te verdienen.

Gerelateerd:
Sidehustle: Pakketjes aannemen voor de buren en daar extra geld mee verdienen

04. Word tekstschrijver

Er is veel vraag naar tekstschrijvers. Dit kan gaan om specifieke kennis, maar ook om algemene stukken tekst. Heb je een specialisme, dan kun je wellicht voor een blog, een website of een bedrijf gaan schrijven. Heb je veel algemene kennis en ben je goed met taal en geschrift? Dan kun je je ook inschrijven bij online bureaus die teksten schrijven voor andere bedrijven. Je krijgt dan te horen over welk onderwerp je moet schrijven en er zijn bepaalde regels waar je artikel aan moet voldoen. Minder vrijheid, maar zo kun je hele diverse opdrachten gaan doen, waar je ook nog wat van opsteekt. En het mooiste is natuurlijk dat je dit kunt doen waar en wanneer jij dat wilt. ‘s Avonds op de bank als je kinderen op bed liggen, tijdens het middagdutje en zelfs op vakantie.

05. Begin een webshop als sidehustle

Dit vergt even wat opstart werk, maar met een webshop kun je wel heel flexibel wat bijverdienen. Misschien ben je zelf heel handig en kun je je eigen producten verkopen. Of je importeert een product dat je vervolgens zelf aanbiedt. Dit kan via je eigen webshop, maar ook via partners als Bol.com of Amazon. En wil je er minder omkijken naar hebben? Dan kun je het verpakken en verzenden uit handen geven aan een fulfilment bedrijf. Want je bestellingen zullen uiteraard wel tijdig verstuurd moeten worden. Op deze manier wordt het al een stuk passiever en houd jij meer tijd over voor je kinderen.

Over sidehustles schreven we ook:

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal