Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
geldtest hoe ga jij met geld om

Hoe goed ben jij met geld? Doe een geldtest en kom erachter 😜

10 september 2020
Sandra

Ik geef het toe; ik kan niet genoeg krijgen van al die willekeurige testjes die je kunt doen op social media tegenwoordig. Welke kleur power ranger ben je, op welke leeftijd ga je trouwen, welk sausje past het beste bij jou en in welk land had je eigenlijk geboren moeten worden (geel, nooit, ketchup, Japan) – ik ken ze bijna allemaal. 😅 En als personal finance blogger mag een geldtest natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Vandaar dat ik er een paar heb uitgeprobeerd. De leukste geldtesten zal ik benoemen in dit artikel.

Kleine kanttekening: de meeste testen en quizzen zijn natuurlijk niet zo serieus. Veel van dit soort testen zijn natuurlijk pure entertainment. Maar wanneer het aankomt op geld, is het wél heel belangrijk om jezelf goed te leren kennen. Om te weten wat belangrijk voor je is, waar je prioriteiten liggen, maar ook om te weten wat jouw valkuilen zijn. Een geldtest kan daar inzicht in geven en je vervolgens helpen om bepaalde gewoontes af (of aan) te leren. In het boek De Financiële Detox worden bijvoorbeeld verschillende archetypes benoemt. Heel handig en interessant!

01. Geldtest: Goed Met Geld Test van Aegon

goed met geld geldtestIk begin het rijtje met de geldtest die ik zelf het allerleukst vond om te doen; de Goed Met Geld Test van Aegon. Je kunt de test doen via de website, waarna je direct de uitkomst te zien krijgt. Volgens de test van Aegon ben ik een financiele guru 💵 Wat ik natuurlijk helemaal leuk vind om te horen. Mijn ego is gestreeld, dus ik kan er weer even tegenaan. 😆 De uitkomst van de test was; “Volgens de Goed met Geld test ben jij een: Financiële Guru. Je denkt aan later. Pensioen is voor jou heel belangrijk. Je kijkt vooruit en houdt niet van verrassingen.” Ik denk dat dit wel redelijk klopt, ja. Vooruit kijken is iets wat ik heel belangrijk vind, vooral wanneer het geld en financiën betreft. Het is natuurlijk niet voor niks dat ik veel schrijf over pensioen en planning.

PS. Je kunt vervolgens een uitgebreidere uitslag vinden wanneer je op de tabjes klikt. Hoewel dit een geinige test is, geeft het vooral inzicht in wat je wél al goed doet. Of je van deze test veel kunt leren… Mwuah 😅

02. Geldtest: Hoe goed ben jij met geld?

quiz hoe goed ga jij om met geldOp de website van PorteRenee (Renée Lamboo) kun je een geinige geldtest doen: Hoe goed ben jij met geld? Ik heb deze natuurlijk even uitgeprobeerd 🤓 De test is iets lastiger om te doen, omdat je zelf moet bijhouden wat je hebt ingevuld en daarna zelf moet gaan optellen wat de juiste uitkomst is. Maar dat heb ik ervoor over, want ja… Zo nieuwsgierig ben ik nou eenmaal. De uitkomst van de test was: Ik had 11 punten, net één punt te veel om een super spaarder te zijn. Ik val dus in de categorie ‘Dat gaat de goede kant op’. Daar moet ik een beetje om lachen 🙂 Volgens mij is deze test gericht op het zo veel mogelijk (be)sparen. Daar sta ik niet helemaal achter, omdat je ook moet genieten van wat je verdiend, anders heeft het sparen ook weinig nut. “The goal is not to spend less, but to spend better.” Ondanks dat, heb ik toch wat leuke inzichten gekregen van deze test.

03. Welke geldtype ben jij? van Nationale-Nederlanden

welk geldtype ben jijOok Nationale-Nederlanden heeft een leuke geldtest opgezet. Aan de hand van een paar simpele vragen kun je achterhalen welk geldtype je bent. Eerlijk is eerlijk, het is een erg korte test en qua informatie/uitkomst had ik wel iets anders verwacht. Maar dat is op zich prima, goede entertainment 😉 Bij mij was de uitkomst dat ik een beetje tussen C en D in zit, vooral C. Volgens Nationale-Nederlanden betekent dit dat ik mij (financieel) verantwoordelijk voel voor het gezin, dat ik wel van het leven wil genieten mits dit binnen het budget past en dat ik milieubewust ben. Volgens mij is dit best wel accuraat… Zeker voor een test waarbij slechts vijf vragen werden gesteld. 😳

Gerelateerd:
Moeite met sparen? Met deze tips word je er een stuk beter in

Geldtesten voor jongeren en/of kinderen

Bovenstaande tests en quizzen zijn bedoeld voor volwassenen. Maar wist je dat er ook verschillende tests zijn voor kinderen en jongeren? Hieronder kun je er een paar vinden. Leuk voor (je) kinderen om ook al vroeg inzicht te krijgen in hoe goed ze met geld kunnen omgaan.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal