Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
gratis activiteiten met je kinderen in de vakantie

Gratis leuke dingen doen met je kinderen? Deze 6 activiteiten kosten je helemaal niets!

25 december 2021
Lydia

Het is niet altijd makkelijk je kinderen bezig te houden. Er is natuurlijk genoeg leuks te bedenken, maar veel uitjes, zoals een dagje pretpark, een binnenspeeltuin of het zwembad zijn een flinke aanslag op je budget. Van deze zes gratis activiteiten worden zowel je kinderen als je portemonnee blij!

Tip 1: De kinderboerderij

Het is misschien een beetje cliché, maar absoluut waar, de kinderboerderij is vooral met jonge kinderen echt een leuk uitje dat niets hoeft te kosten. Zoek een kinderboerderij in de buurt met een leuke speeltuin erbij en je kids zijn zo een halve dag zoet. Veel kinderboerderijen hebben ook regelmatig activiteiten, houdt daarvoor hun website en socials in de gaten. Een gift wordt natuurlijk wel vaak op prijs gesteld, want die beestjes moeten toch eten en zo’n boerderij heeft ook onderhoud nodig.

Tip 2: Het tuincentrum

Zolang je alle leuke aanbiedingen kunt weerstaan hoeft een bezoekje aan het tuincentrum niets te kosten. Kinderen kijken er hun ogen uit. Er zijn vaak allerlei soorten dieren te zien en tegen het einde van het jaar is de ene kerstshow nog indrukwekkender dan de andere. Maar het mooiste is dat bepaalde tuincentra hele uitgebreide binnenspeeltuinen hebben. Vaak zijn deze geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. En een binnenspeeltuin is, zeker bij slecht weer, altijd een schot in de roos.

Tip 3: Klimbos

Overal in het land zijn klim- en speelbossen te vinden. Vaak worden ze onderhouden door vrijwilligers en is er vanalles aanwezig om te spelen, te klimmen en te klauteren. Goed voor de portemonnee en gezond voor je kinderen! Vergeet niet oude kleren aan te geven en eventueel een extra (droog) setje mee te nemen voor de terugreis…

Tip 4: Doe eens een rondje speeltuinen

Voor de grotere speeltuinen moet je vaak entree betalen. En het speeltuintje om de hoek kennen je kinderen waarschijnlijk al wel. Maar als je de fiets pakt zul je zien dat als je een rondje door je dorp/wijk fiets, je al snel verschillende speeltuintjes tegenkomt, waarvan je het bestaan niet afwist. De één heeft een gave familieschommel, de andere een klimwand en bij de volgende kunnen ze weer lekker met water kliederen. Zo ontdekken ze steeds wat nieuws en het kost je geen euro.

Gerelateerd:
Wat is de beste keuze: hypotheek extra aflossen, beleggen of investeren #2

Tip 5: Ga eens naar de bibliotheek

De bibliotheek biedt zoveel meer dan alleen boeken. Wist je bijvoorbeeld dat er ook vaak activiteiten zijn? Vaak in bepaalde thema’s die wisselen met de seizoenen. En voor de allerkleinsten zijn er vaak voorleesuurtjes. De kinderen gaan helemaal op in zo’n voorleesverhaal en ondertussen kun jij je terugtrekken met een boek voor jezelf. Dat is dus gratis vermaak voor je kids én een momentje voor jezelf.

Tip 6: Knutselen met afval

En als je dan toch bij de bibliotheek bent: er zijn genoeg boeken te vinden met knutselvoorbeelden met verpakkingsmateriaal en ander afval. Maak met je kinderen bijvoorbeeld een pennenbak van een pak melk of een schepje van een fles wasmiddel. Leuk voor een regenachtige woensdagmiddag en het kost je helemaal niets.

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal