geld tips gratis vakantie villa boeken

Gratis in een villa op vakantie? 😳 Zo regelt Patruschka dit

Op het moment dat ik (Patruschka) dit schrijf zit ik in de Thaise villa van Susanna, een Zweedse interieur designer die verschillende boeken heeft geschreven. Het is een prachtige villa met een zwembad voor de deur in een mooi, zeer goed onderhouden park. Kijk maar naar de foto’s onderaan dit artikel. Ik hoef niks te betalen voor mijn verblijf hier. Niet omdat ik Susanna nu zo goed ken, maar omdat ik lid ben van Home Exchange. Ik ga nu al jaren op vakantie waarbij ik verblijf in de meest geweldige huizen overal ter wereld. Gratis en voor niks. Nou ja, het lidmaatschap van Home Exchange moet ik wel betalen. Dit kost €160 euro per jaar – evenveel als twee hotelovernachtingen. Die investering heb ik er dus zo uit!

Zo werkt Home Exchange

Ik zal je in het kort uitleggen hoe dit werkt. Ik woon zelf in een rijtjeshuis in Meppel. Zo’n supernormaal doodgewoon Nederlands rijtjeshuis. Ik zelf zou mijn huis niet per sé kiezen om op vakantie te gaan, hoewel het er heerlijk is om te wonen. Toch zijn er mensen die in mijn huis willen verblijven voor hun vakantie. Ze willen graag naar Nederland, het huis is in Drenthe, slechts 1,5 uur rijden vanaf Amsterdam, vlakbij Giethoorn en omringd door natuur in de buurt. Ook mogen ze mijn fietsen lenen en ik heb drie slaapkamers ter beschikking. Het is een rustige wijk, waar de kinderen buiten kunnen spelen. Kortom, er zijn genoeg mensen die gratis in mijn huis vakantie willen vieren. Ik krijg vooral veel vraag van mensen uit Amsterdam. 

Zo regel je een gratis vakantie villa

Als ik nu op vakantie wil, kan ik via de website voor twee opties kiezen. Ik kan een gezin met een leuk huis op een leuke plek vragen met mij te ruilen OF ik maak gebruik van guest points. De eerste optie is altijd wat lastig, omdat het andere gezin maar net in mijn huis moet willen zitten. Ook moeten de data matchen. De tweede optie daarentegen is veel beter en makkelijker. Je krijgt gelijk bij de inschrijving zogenaamde guestpoints. Deze kun je gebruiken voor het ‘huren’ van andermans huizen. Daarnaast kun je je huis aanbieden aan anderen voor guest points. Je kunt zelf het aantal instellen. Als ik nu een week op vakantie ben en in die week laat ik anderen in mijn huis, dan ontvang ik daar 1400 guest points voor. Met deze 1400 guest points kan ik nu zeven dagen in deze villa in Thailand doorbrengen.

Het voordeel van Home Exchange

Het voordeel van Home Exchange is dat je in huizen verblijft in plaats van in onpersoonlijke hotels. Je voelt je veel meer een local, met echte buren. Het is zoals gezegd zeer goedkoop. Ik kan nu vaker, verder, luxer én langer op vakantie. Ik vind het ook fijn als mensen in mijn huis komen als ik weg ben, want ze geven de planten water en de poes eten. Het huis wordt altijd superschoon achter gelaten. Het enige nadeel is dat je voordat je weggaat, je zelf het huis superschoon moet maken voor je gasten. Dat is soms een opgave, maar ook een stok achter de deur om die achterstallige schoonmaakklussen eens aan te pakken.

Kortom, voor mij is het de ideale vakantie. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de website van Home Exchange. Je mag me een mailtje sturen (patruschka@yahoo.com) als je lid wil worden, dan krijgen we allebei extra guest points. Oftewel: een gratis villa 😉 Of wie weet, misschien kunnen we een keertje van huis ruilen? 

Meer over geld & vakantie

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.