gratis cv boosten met nieuwe vaardigheden

5 gratis manieren om jouw CV een boost te geven met nieuwe vaardigheden

Zie jij een carrièreswitch wel zitten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je voor je huidige baan nieuwe vaardigheden aanleren, maar heb je geen zin om hier onnodig geld aan uit te geven? In dit artikel vertel ik je 5 manieren waarop jij gratis vaardigheden kunt aanleren om jouw CV te boosten.

01. Gratis cursussen

Er zijn tal van websites waar je gratis basis cursussen kunt volgen. Deze staan mooi op jouw CV, want vaak kun je bij een bedrijf wel extra verdiepende cursussen en trainingen volgen. Een paar van deze websites:

  • Soofos: Bij Soofos kun je 30 gratis cursussen volgen. Van photoshop tot marketing tot fotograferen… Ze hebben voor iedere interesse wel een cursus.
  • Udemy: Bij Udemy worden ook heel veel cursussen aangeboden. Voor de meeste moet je betalen, al is het een kleine prijs. Maar ook bij Udemy worden ook een aantal gratis cursussen aangeboden.
  • Springest: Bij Springest kun je ook tal van gratis cursussen volgen. Ze bieden zelfs meer dan 5000 cursussen gratis aan… Als hier niks voor je bij zit, dan weet ik het ook niet meer. 😉

02. Stage lopen

Als jij een baan hebt gevonden wat jou erg aanspreekt, maar waar je totaal geen ervaring in hebt, dan kun je misschien een soort stage lopen. Neem gewoon eens contact op en vraag of je een bepaalde tijd mee mag lopen om zo de kneepjes van het vak te leren. Dat kost je wel wat van jouw tijd, maar naast de nieuwe vaardigheden die je allemaal leert, bouw je ook nog eens een netwerk op. En een goed netwerk is echt onbetaalbaar. En wie weet bieden ze je wel een baan aan na jouw stage.

03. Vrijwilligerswerk

Ook vrijwilligerswerk is een goede optie om ergens tussen te komen. Naast dat je natuurlijk nieuwe vaardigheden op doet, bouw je ook weer aan een nieuw netwerk. En daarbij staat vrijwilligerswerk ook erg goed op jouw CV, want het betekent dat je sociaal bent ingesteld en iets voor een ander over hebt. Toen ik vroeger nog te jong was om echt te werken, heb ik vrijwilligerswerk gedaan in de voetbal kantine bij ons in het dorp. Ik was toen 14 jaar en ik heb toen geleerd om patat te bakken, bestellingen klaar te maken, af te rekenen… Allemaal vaardigheden die ik bij mijn eerste betaalde baantjes kon aanprijzen. Ik ben vroeger dan ook nooit afgewezen voor een baan en ik ben ervan overtuigd dat dit komt door mijn leergierigheid en interesse. Jij kunt dus ook heel strategisch bepalen waar jij vrijwilligerswerk gaat doen en vervolgens jouw nieuwe vaardigheden aanprijzen bij sollicitaties!

04. YouTube is je vriend

Tegenwoordig hebben we natuurlijk YouTube, wat heel fijn is om gratis nieuwe dingen te leren. Je kunt van alles vinden. Zo heb ik regelmatig filmpjes op YouTube gekeken over hoe ik mijn website moest bouwen met WordPress. Echt, er staat zoveel op YouTube. Typ iets in en het is er. Probeer het maar.

05. Google is natuurlijk ook je vriend

Naast YouTube verslind ik Google. Ik zoek dagelijks op Google en ik lees veel blogs die mijn interesse hebben. Naast de filmpjes over WordPress, heb ik ook in Google menig vragen getikt, om te leren hoe ik bepaalde dingen moest toepassen. Ik zou niet weten wat ik zonder Google moest beginnen… We hebben tegenwoordig al deze media, doe er je voordeel mee!

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.