heel veel geld boekreview door jan modaal

Boekreview: Heel veel geld door Sam Wilkin

Het is alweer even geleden dat ik een boekreview heb geplaatst op deze website. Ik ben niet gestopt met lezen, maar ik was begonnen aan meerdere boeken waar ik niet doorheen kon komen. Ook dit boek ‘Heel veel geld’ van Sam Wilkin las ik niet snel weg, maar was desondanks wel interessant om te lezen. 💰

heel veel goed boekreview van jan modaal

De titel trok mijn aandacht. Heel veel geld. Tja, dat maakt mij toch wel een beetje nieuwsgierig haha. Niet zozeer omdat ik zelf heel veel geld zou willen hebben, maar omdat het heel erg niet-Nederlands klinkt. In ons nuchtere landje zijn we nog altijd een beetje vies van geld.

Beschrijving van het boek

In dit boek beschrijft Sam Wilkin een aantal van de rijkste mensen die er ooit zijn geweest op deze planeet en hoe deze rijke mensen aan hun fortuin zijn gekomen. Het gaat grotendeels over geschiedenis, over hoe onder andere de Romeinen omgingen met geld en hoe de robber barons aan hun fortuin kwamen. Heel interessant, vond ik zelf. Op internet lees ik hier juist slechte opmerkingen over; dat men helemaal niet zo zit te wachten op geschiedenislessen. Daar ben ik het niet mee eens, want de geschiedenis kan ons heel veel leren. Dus ja, ik vond het erg interessant om te leren hoe dat er ‘vroeger’ aan toeging. Daarnaast legt het ook veel uit over onder andere ons huidige monetair systeem en hoe banken te werk gaan. Dit sluit mooi aan bij mijn recent opgewekte interesse in cryptovaluta.

Volgens de kaft benoemt Sam Wilkin in het boek 7 verschillende verdienmodellen. En volgens de inleiding zal hij aan het einde van het boek de geheimen van rijkdom verklappen én verklapt hij hoe je dit zelf kun toepassen. Eerlijk gezegd vind ik dat altijd een behoorlijk risicovolle belofte. Ik twijfel er niet zozeer aan of hij die beloftes nakomt, maar ik weet hoe mensen dit soort beloftes opvatten. Mensen verwachten na het lezen van het boek opeens op magische wijze ‘heel veel geld’ te kunnen hebben/krijgen. Alsof dat ineens op je bankrekening wordt gestort. 😆 En ja hoor, zo luidt één van de reviews op dit boek: “Het boek gaat over hoe de superrijken hun kapitaal verzamelden, maar zoiets nadoen is onbegonnen werk voor de gewone man.” Wat eigenlijk heel ironisch is, want de rijkdomsgeheimen die de auteur bespreekt, hebben niks te maken met de ondernemers zelf. Deze mensen hebben geen superkrachten en zijn niet anders dan de “gewone man”.

Wat vindt Jan Modaal van Heel veel geld?

Ik vond het een heel interessant boek, maar ik denk dat dit niet per sé een boek voor ‘iedereen’ is. Het verteld veel over geschiedenis en gaat tot in de detail hoe zeer vermogende mensen (zoals Rockefeller en J.P. Morgan) hun fortuin bij elkaar hebben gescharreld. Het heeft mij een aantal inzichten gegeven, maar ik kan niet zeggen dat ik nu ‘weet’ hoe ik heel veel geld zou kunnen verdienen. Maar dan moet ik ook eerlijk toegeven dat al het werk dat deze mensen hebben verricht, niks voor mij is. En dat is prima.

Het is niet een boek dat per sé interessant is voor mensen die zich bezighouden met persoonlijke financiën. De andere boeken die ik heb gelezen, sluiten daar veel beter bij aan. Het leest ook niet zo makkelijk weg, maar ik vond het absoluut interessant wanneer je echt verdiepende informatie zoekt. En daar wil ik ook nog aan toevoegen: de manieren waarop deze vermogende mensen rijk zijn geworden, passen ook niet helemaal bij mijn visie. Dus ik denk dat ik het ‘heel veel geld’ hebben maar oversla. 😅

Wat kun je leren van Heel veel geld?

  • Verdiepende informatie over rijkdom in de geschiedenis.
  • Uitgebreide informatie over hoe een aantal zeer vermogende mensen hun rijkdom hebben verworven.
  • Inzichten in zakendoen en hoe je ervoor zorgt dat je heel veel geld kunt verdienen.
  • Wat ik ook erg interessant vond: hoe de banken werken.

Kort samengevat: ik heb er wél veel van geleerd, maar het is niet echt leesvoer voor op een zonnige zondagmiddag.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.