Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
sidehustles starten onderwerp voor blog of affiliate website

Eerste hulp bij sidehustles: hoe kies ik een onderwerp voor mijn blog of affiliate website?

11 januari 2022
Sandra Boon

‘Ik wil een blog of affiliate website starten, maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Hoe kies ik een leuk onderwerp?’ Toevallig werd mij dat in dezelfde week door twee verschillende mensen gevraagd. Nou heb ik zelf altijd ideeën in overvloed, maar in mijn omgeving merk ik dat deze vraag veel mensen tegenhoudt om een sidehustle te starten.

En dat is zonde, want sidehustles kunnen je niet alleen een leuk zakcentje opleveren, maar jou ook nog eens voorzien van een leuke hobby. 😄 Daarom deel ik in dit blogartikel drie handige tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van een leuk onderwerp voor jouw blog of affiliate website.

01. Kies een onderwerp waar jij zelf meer over wil leren

Je hoeft niet per sé een onderwerp te kiezen waar je al veel over weet. Je kunt namelijk ook een onderwerp kiezen waar je meer over wil leren en gaandeweg content maken. Zo is deze blog ook ontstaan. Ik begon met bloggen toen ik mijn reis naar financiële vrijheid startte en via deze blog wilde ik mijn ervaringen, inzichten en tips delen. Misschien zijn er dingen waar jij je al langere tijd in wil verdiepen. Bijvoorbeeld astrologie, cultuur of persoonlijke ontwikkeling. Dan is het nog een dubbele win ook, want eventuele cursussen en boeken die jij aanschaft, verdienen zich terug via de blog of affiliate website.

02. Laat je inspireren door affiliate platforms

Het is een prima idee om een onderwerp te kiezen en daarna pas uit te zoeken hoe je daar geld mee kunt verdienen. Maar je kunt het natuurlijk ook andersom doen: eerst uitzoeken wat affiliate platforms precies aanbieden en dan pas een onderwerp kiezen. Zo weet je zeker dat er überhaupt affiliate inkomsten te genereren zijn met het onderwerp dat jij kiest. Een paar platforms waarbij je zou kunnen kijken wat ze bieden:

onderwerp tradetracker blog of affiliate website daisycon affiliate website tips voor blogs

03. Kies eerst een doelgroep, dan pas een onderwerp

Veel ondernemers brengen een product uit en gaan daarna kijken hoe ze dat aan een doelgroep kunnen verkopen. Daar maak ik mij zelf overigens ook schuldig aan. Maar het kan veel makkelijker zijn als je het omkeert: kijk welke doelgroep je wil dienen, wat zij nodig hebben en waar zij interesse in hebben. En maak daar dan een blog of affiliate website voor. Misschien heb je wel affiniteit met moeders van jonge kinderen. Die hebben het vaak veel te druk, dus dan zou je content kunnen maken met tips hoe ze tijd kunnen besparen. En daarin kun je dan handige producten noemen, zoals een robotstofzuiger of een flessenwarmer.

PS. Wil je het écht gelijk goed aanpakken? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie misschien wel wat voor je.

Meer informatie

Meer lezen over sidehustles?

.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal