huis verkocht en permanent op reis

Mijn huis is verkocht en ik ga permanent op reis 🌴 Wat te doen met mijn poen?

Vorige week was de overdracht van mijn appartement en ik woon nu permanent in mijn geliefde bussie. Ik ben dus officieel hypotheekvrij (sort of). Dat scheelt mij niet alleen kosten van de hypotheek, maar ook een heleboel andere vaste lasten. Door de verkoop van mijn huis is er daarnaast ook een flink bedrag vrijgekomen. Een deel ga ik bewaren op een spaarrekening, de rest ga ik investeren. Wat mijn financiële plannen zijn?

Ik kan natuurlijk de komende jaren van dit geld gaan leven, zodat ik kan reizen en niet hoef te werken. Dan sta ik echter wel over een paar jaar met lege handen; geen huis, geen geld, geen vermogen. Dat is niet de bedoeling, hoe graag ik ook fulltime met vakantie zou willen. Het is juist mijn plan om mijn vermogen te laten groeien, terwijl ik rondreis en ‘gewoon’ mijn werk blijf doen. Hieronder vind je de plannen die ik tot zover heb gemaakt.

01. Pensioenachterstand inhalen

Vroeger – lang voordat ik deze blog had – dacht ik dat het regelen van je pensioen vet ingewikkeld was. Ik schoof het regelen steeds voor mij uit, want ‘ik moest eerst meer geld gaan verdienen’. Achteraf was dit gewoon een domme smoes, waardoor ik nu wel een dikke pensioenachterstand heb. Een paar jaar geleden ben ik begonnen dit in te halen. Een deel van de opbrengst van mijn appartement ga ik dus gebruiken om deze achterstand verder in te halen. Meer over dit onderwerp:

02. Geld beleggen in aandelen bij DEGIRO

Het grootste gedeelte van mijn vermogen had ik al belegd bij DEGIRO, vooral in verschillende ETF’s. Ik was daar niet heel erg actief meer mee, omdat mijn focus lag bij het ondernemen. Natuurlijk gebruikte ik wel het uitgekeerde dividend om nieuwe aandelen te kopen, maar omdat ik voor de lange termijn beleg, hoefde ik niet actief bezig te zijn met deze aandelen. De komende tijd ga ik weer meer tijd spenderen aan het beleggen in aandelen. Let op: Met Beleggen kunt u uw inleg verliezen! Meer over dit onderwerp:

03. Geld beleggen in edelmetalen zoals goud

Vanwege risicospreiding beleg ik niet alleen in aandelen, maar ook in goud. Via het platform van GoldRepublic kan ik gemakkelijk met iDEAL fysiek goud kopen, dat vervolgens wordt opgeslagen in een beveiligde kluis. Een kind kan de was doen! Ik schreef eerder al een artikel over goud kopen bij GoldRepublic.

gold republic

04. Veilig bewaren op een spaarrekening

Dit is natuurlijk niet zo ‘spannend’ als de dingen die ik hierboven heb genoemd. 😉 Het is echter wél belangrijk dat ik genoeg geld overhoud voor noodgevallen én voor wanneer ik weer een huis wil kopen. Ik geef bovendien ook altijd de tip om nooit geld te beleggen dat je niet kunt missen en om ALTIJD een flinke spaarbuffer aan te houden. Een deel van mijn vermogen blijft dus – doodsaai – op een spaarrekening staan. Ik ga dit uiteraard wel over verschillende rekeningen én verschillende spaarpotjes verdelen.

Wil je ook je spaargeld verdelen over verschillende potjes? Dan raad ik je Knab aan; daar kun je oneindig veel spaarrekeningen openen zónder extra kosten.

In mijn blogs komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47

.