Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
inflatie geld besparen op uitgaven en boodschappen

Inflatie, dure boodschappen en hoge energieprijzen! Ik deel mijn 3 beste geldtips 💰

16 augustus 2022
Sandra Boon

De inflatie stijgt in rap tempo en het leven wordt steeds duurder. Ik kan tegenwoordig geen krant openen zonder treurige berichten te lezen over dure boodschappen, hoge energieprijzen en de groeiende armoede in Nederland. Het overkomt ons, maar dat betekent niet dat we geheel machteloos zijn. Daarom deel ik in dit artikel mijn 3 beste tips om met de inflatie om te gaan.

01. Maak je financiën op orde met een goed overzicht

Dat klinkt als een ingewikkelde en tijdrovende klus, maar dat hoeft het niet te zijn. Dat heb ik met de makkelijke Money Game methode natuurlijk al bewezen: daarmee regel je jouw financiën in slechts 5 minuten per maand. Dit overzicht is echt super belangrijk, want het beantwoord de volgende vragen:

  • Hoeveel geld heb ik nodig voor de vaste lasten?
  • Hoeveel geld heb ik nodig voor de variabele uitgaven?
  • Kom ik geld tekort? Zo ja, hoeveel kom ik te kort?
  • Waar zou ik geld op kunnen besparen?
  • En ook belangrijk: is het ĂŒberhaupt wel nodig om te besparen of kan ik de inflatie wel aan?

De nieuwsberichten klinken zĂł negatief dat het lijkt alsof er niks meer te redden valt. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Misschien verdien je nog steeds genoeg om de inflatie op te kunnen vangen. Misschien kun je makkelijk wat extra geld besparen om de inflatie te compenseren. Misschien moet je juist wel de teugels flink aantrekken en dan geldt: hoe eerder je begint, hoe beter!

02. Kies de makkelijke route om geld te besparen

Je kunt ingewikkelde spreadsheets opstellen, naar vijf verschillende supermarkten gaan om de beste deals te scoren en elk dubbeltje omdraaien. Je kunt er echter ook voor kiezen om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een systeem opzetten voor je bankrekeningen, waardoor je meer overzicht krijgt in je vaste uitgaven en variabele uitgaven. Je kunt zelfs op de automatische piloot een buffer bij elkaar sparen door een maandelijkse overboeking in te stellen naar een (verborgen) spaarrekening. Het regelen van je financiën hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog: hoe makkelijker je het voor jezelf maakt, hoe groter de kans dat je zal slagen! In mijn boek Money Game deel ik de makkelijke route om al je financiën te regelen (van je maandelijkse uitgaven tot het verhogen van je inkomsten). Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

03. Probeer ook vooral je inkomsten te verhogen

Natuurlijk helpt het als je geld bespaart, maar er zit een limiet op hoeveel geld je besparen kunt. Een extra zakcentje verdienen om de inflatie te compenseren is natuurlijk een heel goed idee. Als je mij al langer volgt, dan weet je waarschijnlijk al dat ik erg actief ben met onder andere e-commerce, affiliate marketing en enquĂȘte websites. Steeds meer mensen hebben een sidehustle: iets naast hun baan waar ze een extra zakcentje mee verdienen. Het verdient natuurlijk niet zoveel als een echte baan, maar het kan wel de inflatie (enigszins) compenseren. En stiekem is het ook leuk om te doen. 😉

Gerelateerd:
Met een modaal inkomen meer geld sparen? Met deze 5 tips moet dat lukken đŸ’Ș
.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hey pssst...

In het boek 'Money Game' deel ik de methode waarmee ik in 2 jaar tijd van een lege bankrekening naar financieel succes & geluk ging. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal