Gratis   |   Jan Modaal   |   Favorieten
geld investeren bij lender en spender ervaring en resultaat

Tien maanden geld investeren bij Lender & Spender: mijn ervaringen en het resultaat

Mijn geld zet ik graag aan het werk, zodat het meer geld gaat opleveren. Dit doe ik onder andere door te ondernemen, door te beleggen en door te investeren. Als financiële blogger probeer ik graag verschillende platformen uit en al snel kwam Lender & Spender op mijn pad. Circa tien maanden geleden begon ik met geld investeren bij Lender & Spender en daarom lijkt het mij een goed plan om jullie te vertellen wat mijn ervaring is én wat het resultaat tot zover is.

In eerdere blogs vertelde ik al wat dit platform precies doet en vertelde ik enthousiast over de voordelen van geld investeren bij Lender & Spender. Om het nog even kort samen te vatten: bij dit platform kun je geld uitlenen aan consumenten die bijvoorbeeld een auto willen kopen of een verbouwing willen financieren. Het is geen een-op-een lening, maar je deelt de leningen met alle andere investeerders. Hierdoor wordt het risico veel kleiner. In het ergste geval deel je het verlies met de andere (bijna 3.000!) investeerders.

Resultaat na 10 maanden investeren bij Lender & Spender

Tien maanden geleden begon ik met een investering van €500 euro, zodat ik het platform even op mijn gemak kon uitproberen. Later in het jaar heb ik nog eens in totaal €2.000 euro geïnvesteerd. Mijn totale investering bij Lender & Spender is dus €2.500 euro. Het is eventueel mogelijk om maandelijkse investeringen te doen, zodat je volledig passief kunt investeren. Dat doe ik zelf echter niet, omdat ik meerdere platforms gebruik en omdat ik mij op dit moment vooral richt op het ondernemen en het beleggen. Dat neemt niet weg dat ik enthousiast ben over Lender & Spender, want ik heb toch wel een aardig rendement behaald in slechts 10 maanden tijd.

blog jan modaal lender en spender

Zoals je kunt zien is dat een relatief goede nettowinst van 8,52%. Over het algemeen levert het minder op dan bijvoorbeeld het beleggen in aandelen of vastgoed, maar het is wél een rentevaste optie. Hierdoor krijg je een vast percentage uitbetaald, ongeacht wat de markt doet en ongeacht of de koersen dalen/stijgen. Je kunt ook zien dat de nettowinst vooral komt door bonussen. Ik heb een bonus ontvangen, omdat ik mij via iemand anders had aangemeld. Daarnaast heb ik verschillende bonussen ontvangen, doordat anderen zich via mij hebben aangemeld. Daardoor oogt de winst hoger. Kijk dus zelf vooral naar het percentage netto: 3,9% want dit bedrag geeft een betere schatting van het rendement dat je kunt verwachten. Dit bedrag is overigens na aftrek van de kosten.

Lender & Spender tijdens coronacrisis

Achteraf gezien vind ik het best een groot risico dat ik juist tijdens de coronacrisis ervoor heb gekozen om geld te investeren in leningen aan consumenten. Ik had namelijk verwacht dat er meer financiële problemen zouden ontstaan. In dit soort gevallen zijn de mensen die leningen aangaan juist extra kwetsbaar. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik het nog vind meevallen hoeveel betalingsachterstanden er zijn. Op het moment van schrijven zijn er 2.333 lopende leningen, waarvan bij 10 leningen een betalingsachterstand is ontstaan. Dat is natuurlijk alsnog balen, maar ik had het erger verwacht. Doordat ik de leningen deel met alle andere investeerders, is de schade niet zo groot: op dit moment €3,35 euro.

geld investeren bij lender spender nederland

De hamvraag: is het de moeite waard om te investeren?

Voor mij persoonlijk was dit zeker de moeite waard om te investeren bij Lender & Spender. Dankzij de extra bonussen kom ik namelijk uit op een rendement van 8,52% in slechts 10 maanden tijd. Zoals aangegeven komt dit echter voornamelijk door de bonussen, want zonder de bonussen kom ik uit op een rendement van 3,9%. Dat is beduidend lager dan bijvoorbeeld het beleggen van geld in aandelen of vastgoed, maar het heeft ook veel minder risico. Ik kom tot de conclusie dat het investeren bij Lender & Spender vooral interessant is voor mensen die wél de inflatie tegen willen gaan, maar die niet te veel risico willen lopen. Daarmee is het bovendien ook een relatief veilige manier om voor een passief inkomen in te zorgen.

Meer informatie


Disclaimer

Ik ben géén financieel expert en ik deel slechts mijn meningen en ervaringen met jou. Deze meningen en ervaringen kun je niet als adviezen opvatten en kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ikbenjanmodaal.nl is niet aansprakelijk voor acties die jij onderneemt na het lezen van de blogs. Investeer nooit je buffer of geld dat je nog nodig zal hebben. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het vrijwel altijd te mooi om waar te zijn! Laat je goed informeren over de mogelijkheden en neem nooit klakkeloos advies over.

.

Meer over dit onderwerp

Een reactie op dit artikel

  1. Daniël schreef:

    Zeer duidelijk blog, bedankt voor de informatie en ervaringen. Ik ga het ook proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (de Money Game) gratis kunt lezen? In deze hoofdstukken deel ik onder andere 8 belangrijke lessen over geld.

Hey pssst...

Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken van mijn boek (Money Game) gratis kunt lezen?

Jan Modaal