investeren in vastgoed zonder geld

Investeren in vastgoed zonder eigen middelen: 6 manieren die wél mogelijk zijn

Een beleggingspand kost een behoorlijke smak geld. Wat als je graag wilt beginnen met beleggen in vastgoed, maar nog niet zoveel eigen vermogen hebt? Er zijn manieren om met een beperkt eigen vermogen toch te investeren in vastgoed. En zelfs als je helemaal geen spaargeld hebt om in te leggen zijn er toch altijd mogelijkheden om te starten als vastgoedbelegger.

01. Een verhuur- of beleggingshypotheek

Het is mogelijk om een hypotheek te nemen om een woning die je speciaal koopt om te verhuren. Bij een normale hypotheek is dit meestal niet toegestaan, maar een speciale verhuur- of beleggingshypotheek (het verschil zit hem in de voorwaarden) laat dit wel toe. Een goede hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de mogelijkheden en bekijken of je in aanmerking komt voor een verhuurhypotheek.

Er zijn verschillende banken die deze hypotheken aanbieden en het aantal aanbieders is de afgelopen periode flink gegroeid. Met een verhuur- of beleggingshypotheek kun je tot wel 90% van de marktwaarde financieren. Dit geldt wel slechts voor een beperkt aantal aanbieders. De meeste aanbieders financieren zo’n 60-80% van de marktwaarde. Je hoeft dus niet de volledige aankoopsom (plus kosten koper) op je bankrekening te hebben staan.

02. Overwaarde uit eigen woning

De huizenprijzen zijn de laatste jaren natuurlijk behoorlijk gestegen. Hierdoor is misschien wel een leuke overwaarde ontstaan op je eigen woning. Wist je dat je deze overwaarde op kunt nemen? Je verhoogt als het ware gewoon je hypotheek, waardoor je maandlast zal stijgen. Vervolgens krijg je het bedrag van deze verhoging gewoon op je rekening gestort. Hier kun je bijvoorbeeld een beleggingspand van kopen, of het bijleggen bij een verhuurhypotheek om zo aan het volledige bedrag te komen. Ook in dit geval geldt natuurlijk dat een goede hypotheekadviseur je hierbij kan helpen.

03. Think out of the box

Is de aankoopprijs van een woning of appartement nog steeds te hoog voor je budget? Denk ook eens aan een loods, een garagebox of een parkeerplaats om mee te starten. Dit gaat om heel andere bedragen dan woningen, waardoor het wellicht eerder haalbaar is. Vaak zijn dit soort objecten wel lastiger te financieren, vraag hiernaar bij je adviseur.

04. Een privélening

Misschien heb je een familielid of ken je iemand die het interessant vindt om jou, uiteraard tegen een passend rentepercentage, een bedrag te lenen. Dit is een win-win situatie. Die persoon ontvangt een rendement op het uitgeleende bedrag en jij kunt een pand aankopen.

05. Crowdfunding

Als je niemand kent kun je wellicht ook een bedrag lenen via crowdfunding. Er zijn verschillende platforms waar grote en kleine beleggers hun geld uitlenen aan ondernemers en vastgoedinvesteerders. Het principe is heel simpel: je pitcht je plannen op het platform en de crowd beslist zelf óf en welk bedrag ze je willen lenen. Zij ontvangen weer een rentepercentage op hun uitgeleende geld en jij kunt zo een bedrag bij elkaar sprokkelen om zelf weer te investeren.

06. Beleggen in vastgoedfondsen

Heb je helemaal geen eigen geld en ook geen (overwaarde op) eigen woning, en wil je ook liever geen leningen aangaan? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden om te beleggen in vastgoed. Er zijn verschillende vastgoedfondsen in binnen- en buitenland waarin je kunt investeren. Dit kan al vanaf zo’n 5 dollar en hiervoor is dus zo goed als geen eigen geld nodig. Deze fondsen keren dividend uit, waardoor je een leuk rendemente kunt behalen.

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden en is het voor ieder budget mogelijk om te beleggen in vastgoed. En wanneer het balletje eenmaal gaat rollen… 🏠 

Minicursus investeren in vastgoed voor €7

Weet je nog niet zeker of investeren in vastgoed wel wat voor jou is, maar wil je er wel graag meer over leren? Check dan deze minicursus investeren in vastgoed, waarin je een compacte introductie krijgt en alles leert over o.a. de voordelen, uitdagingen én kansen van het investeren in vastgoed.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.