Gratis   |   Sandra Boon   |   Favorieten
investid review dashboard met overzicht van investeringen en beleggingen

Dankzij het dashboard van investID heb ik een overzicht van mijn investeringen en beleggingen

15 februari 2021
Sandra Boon

Leg nooit al je eieren in één mandje, wordt regelmatig geroepen. Dat geldt natuurlijk ook voor je investeringen en je beleggingen. Daarom beleg en investeer ik via verschillende platformen. Per broker/platform heb ik een ander doel en de betreffende platformen heb ik dan ook bewust uitgekozen voor die specifieke doelen. Dat wordt al snel onoverzichtelijk, maar met het dashboard van investID heb ik hier nu een goed overzicht van. 💰

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Ik beleg zelf onder andere passief via ASN Bank voor de lange termijn. En ik gebruik DEGIRO voor enkele specifieke ETF’s en vooral voor losse/individuele aandelen. Daarnaast bouw ik ook nog pensioen op als ondernemer én investeer ik ook nog in P2P-leningen. Oja, en ik handel af en toe ook een beetje in crypto. Kortom: mijn geld vliegt alle kanten op (grapje). Let op: beleggen en investeren is niet zonder risico. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen.

Bij meerdere platformen investeren en beleggen

Ik vind het een fijn idee dat mijn beleggingen en investeringen goed gespreid zijn. Niet alleen over verschillende platformen, maar onder andere ook in verschillende branches en in verschillende werelddelen. P2P-leningen zijn – naar mijn mening – ook een prima optie als rentevast alternatief. Lang verhaal kort: ik vind het fijn om meerdere platformen te gebruiken, maar dat heeft ook een nadeel: ik raak regelmatig het overzicht kwijt van al mijn investeringen en beleggingen.

Overzicht kwijt van je investeringen en beleggingen

Zou je mij een maand geleden vragen hoeveel geld ik precies heb geïnvesteerd en belegt, dan zou ik een gokje moeten wagen. Hier had ik namelijk helemaal geen goed overzicht van. Ik had wel een Excel-bestand, maar pfff… Ik kan daar gewoon niet zo goed mee overweg. Dan lijkt alles goed te werken, open ik het bestand een maand later opnieuw en poef… Al mijn mooie grafiekjes zijn weg. 😭 Zonder gekheid: ik vind Excel afschuwelijk om mee te werken. Wat natuurlijk ook erg onhandig is, is dat de waarde van de aandelen en investeringen continue verandert. Dat maakt het nog lastiger om even “uit het hoofd” te bedenken om hoeveel geld het nou gaat.

Het dashboard van investID biedt de oplossing

investID is een nieuw concept van Nederlandse bodem. Het is ontwikkelt door twee mensen die zelf ook beleggen en investeren en die hier een goed overzicht van wilden hebben. Et voilà: zo is investID ontstaan. Je kunt hiermee (online) een overzicht bijhouden van de verschillende platformen die je gebruikt. Alle bekende platforms zijn inmiddels al toegevoegd: DEGIRO, Lender & Spender, Bitvavo, Mintos, Bitmymoney, Brand New Day, Meesman, etc. Staat het platform dat jij gebruikt er nog niet tussen? Stuur de helpdesk van investID dan even een berichtje en dan voegen ze het zo snel mogelijk voor je toe. Kort samengevat kun je de volgende dingen toevoegen:

 • Je beleggingen in aandelen.
 • Beleggingen bij pensioenaanbieders.
 • Je investeringen in bijvoorbeeld vastgoed en P2P.
 • En ook je crypto beleggingen.

investid overzicht van mijn beleggingen en investeringen

Het werkt eigenlijk heel simpel: je upload een Excelbestand met jouw investeringen, koppelt je bank OF je upload al jouw banktransacties. Het systeem vist vervolgens alle beleggingen en investeringen ertussenuit. Het gaat daarbij dus om alle ingelegde bedragen en alle opgenomen bedragen. Deze worden vervolgens automatisch in het dashboard getoond. In het dashboard vul je daarna zelf handmatig de huidige waarde in van de investeringen en dan wordt berekend hoeveel rendement je hebt.

LET OP: De eerste 500 aanmelders kunnen een jaar lang gratis gebruikmaken van het dashboard! Als het dashboard je interessant lijkt: wees er dan als de kippen bij. 🐥

Bekijk de website


[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

De voordelen

 • Overzichtelijk, vooral wanneer je allerlei verschillende beleggingen en investeringen hebt bij verschillende platforms.
 • Laagdrempelig en makkelijk te onderhouden: 1x per maand of per kwartaal even updaten.
 • Geen geknoei met akelige Excel-bestandjes.
 • Lage investeringen (€10 of €25 euro per jaar).
 • Razendsnelle helpdesk.

[/lgc_column]

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]

Nadelen

 • Je moet zelf handmatig de huidige waarde updaten (gaat dus niet automatisch).
 • Het is nog nieuw en er zullen ongetwijfeld enkele foutjes in zitten.
 • De data en statistieken zijn nog erg beperkt.

[/lgc_column]


Wat vindt Jan Modaal van investID?

Ik vind het een ideale optie voor mensen zoals ikzelf: die beleggen niet per sé als dagelijkse hobby of werk zien, maar die “gewoon” wat extra verdienen met hun spaargeld. Voor zeer actieve beleggers is het platform (nog) te beperkt. Het houdt immers alleen bij wat je ingelegd hebt, wat je hebt opgenomen en hoeveel je investeringen nu waard zijn. Een gespecialiseerde belegger zal echter meer informatie willen zien: verdeling van assets, kosten van de investeringen, dividenduitbetalingen, etc. Daarom zou ik ook niet zeggen dat het voor iedereen het beste platform is. Maar voorlopig biedt het voor mij een fijn overzicht! 😍

Bekijk de website

.

Meer over dit onderwerp

Een reactie op dit artikel

 1. mark schreef:

  Beste janmodaal, bij lage investeringen (€10 of €25 euro per jaar). moet ook nog de €100 ! als je wat meer doet of je doet al langer mee dan zijn de kosten €100 per jaar verder ben ik zelf veel meer van [svp geen linkjes plaatsen] heb graag alles zelf in de hand.

  Verder een mooi verhaal!

Je kunt geen reactie plaatsen op deze blog.

In 5 minuten per maand al jouw geldzaken regelen...

Met mijn unieke Money Game methode leer ik jou hoe je jouw geldzaken kunt automatiseren. Heb je al gezien dat je de eerste hoofdstukken gratis kunt lezen? 

Jan Modaal