goede voornemens voor geldzaken en financien

5 Manieren om het jaar goed te beginnen én jouw geldzaken te verbeteren 💪

Elk jaar neem je je weer voor om nu écht aan de slag te gaan met jouw geldzaken. En zoals elk jaar kabbelen de dagen weer voorbij, waarin je geen tijd hebt om bezig te zijn met jouw goede voornemens. Maar dit jaar is anders. Dit jaar word jij de beste versie van jezelf en gaat nu echt aan de slag om een goede basis te leggen voor de rest van het jaar. Want dat ben je waard!

Administratie ordenen

Dit is echt geen leuke klus. Sommige mensen hebben een chaos in hun administratie en dit kan een enorme drempel zijn om eraan te beginnen. Toch is dit de eerste en meest belangrijke stap van allemaal. Een opgeruimde administratie zorgt voor een opgeruimd hoofd, meer inzicht en rust. Pak al die papieren maar eens bij elkaar en ga beginnen met sorteren. Misschien heb je wel papieren van 10 jaar geleden (guilty), die kun je weggooien. Als je de belangrijke papieren hebt geordend in een map, voel je je trots en erg volwassen. Been there, done that.

Inkomsten en uitgaven op een rij

Vervolgens ga je kijken naar al jouw inkomsten en uitgaven. Wat zijn jouw vaste lasten? En nog belangrijker… Waar geef je buiten je vaste lasten jouw geld aan uit? Grote kans dat je afschrijvingen op je rekening vindt, waarvan je niet eens meer weet wat het is. Breng deze uitgaven in kaart. Hoe je het snelst én makkelijkst een overzicht maakt van jouw financiën? Met de Lazy Money Manager, natuurlijk!

Maak verschillende potjes voor de geldzaken

Werken met een potjes systeem is geen straf. Met een potjes systeem maak jij duidelijk waar jij graag geld aan uitgeeft. Wat vind jij belangrijk? Als jij maandelijks geld in jouw belangrijke potjes stort, maak je van deze uitgaven een prioriteit. Jij kiest waarvoor dat geld is. Wij hebben bijvoorbeeld een apart potje voor cadeaus, omdat wij een hele grote familie hebben. Zo weet ik zeker dat er altijd geld is voor een cadeau en ervaar ik geen stress. Daarnaast heb ik nog potjes voor onder andere investeringen en zelfontwikkeling. Deze 2 dingen zijn heel erg belangrijk voor mij, dus ik zorg dat ik daar geld voor apart zet. Zo doet het geen ‘pijn’ als ik een grote uitgave doe, want die potjes zijn daarvoor bedoeld.

Begin een sidehustle

Wil je dit jaar extra geld verdienen? Start dan een sidehustle. Hiermee zorg je voor een tweede of derde inkomstenstroom, waardoor je meer geld te besteden hebt. Daarnaast is het een fijn idee dat je niet afhankelijk bent van één inkomen, omdat je daarnaast nog extra verdiensten hebt. Wat jij kunt gaan doen, is afhankelijk van jouw interesses. Misschien vind je het net als ik leuk om te schrijven en kun je gastblogger worden. Of vind jij het heel leuk om mysteryshopper te worden. Je kunt natuurlijk ook vanuit je luie stoel enquêtes invullen.

Meer leren over sidehustles?

masterclass sidehustle starten

Koop Money Game

Een andere leuke manier om met je financiën aan de slag te gaan is natuurlijk de Money Game van Sandra! Hierin beschrijft zij 8 belangrijke lessen over geld, de route van een lege bankrekening naar financieel succes en een bulletproof methode voor de maandelijkse financiën. De bovenstaande tips (administratie op orde brengen, overzicht maken van je financiën en systeem opzetten met bankrekeningen en spaarpotjes) komen daar ook allemaal aan bod. Dus als je niet weet waar je moet beginnen: Money Game wijst je de weg. 🚀

In mijn blogs komen soms affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Masterclass voor €17
Volg de online

Masterclass voor €17

Masterclass voor €47
Volg de online

Masterclass voor €47