Jessy zegde haar baan en huurhuis op, zodat ze haar droomleven kon creëren

Financieel expert en vermogensadviseur in opleiding Jessy (bekend van Happy Rich Millennial) zette in 2021 een bijzonder gewaagde stap. Ze nam afscheid van alle stabiliteit die ze had opgebouwd en waagde de sprong naar een vrijer leven. Ze leeft nu als huizenoppasser terwijl ze haar online business verder opbouwt. Met Jan Modaal deelt ze haar verhaal, haar visie en haar tips.

Hoe ben je in dit vak beland?

Een paar jaar geleden liep ik stage in New York als event manager. Daar werd gerust 1 of 2 ton uitgegeven aan een bruiloft die hooguit 4 uur duurde. Tegelijkertijd verdiende het personeel zo weinig dat ze vaak wel 3 of 4 baantjes hadden. In de metro keek ik dan om mij heen en zag ik alleen maar vermoeide mensen. Toen wist ik al: zó wil ik niet leven. Toen ik terugkwam in Nederland ging ik in loondienst, maar ik besloot op de eerste werkdag al dat dit niks voor mij was. Ik spaarde voor mooie reizen, maar bij terugkomst moest ik altijd weer opnieuw sparen om weg te kunnen. Ik wilde een vrijer leven en kunnen reizen, en niet vastzitten aan werktijden en het vragen van toestemming om vrij te krijgen.

Dus toen begon je de blog The Happy Rich Millennial?

Ja, ik wilde graag online ondernemen, zodat ik meer vrijheid heb. Geld, beleggen en sparen vond ik altijd al interessant dus ik besloot daarover te bloggen. Toen ik begon wist ik nog helemaal niet waar ik mee bezig was. Ik keek een aantal YouTube video’s en dacht “Ik begin gewoon en ik zie het wel”. Inmiddels groeit de blog, heb ik een column geschreven voor een krant én ben ik bezig met het opzetten van online producten, waaronder een online cursus beleggen voor beginners. Nee, niet alles ging gelijk perfect en als ik mijn eerste blogs nu teruglees merk ik pas hoeveel ik daarin gegroeid ben. Als je van jezelf eist dat alles direct perfect moet zijn, dan begin je niet en kom je ook nergens.

Welke misvatting hebben mensen vaak over jouw vak?

Mensen denken vaak dat geld vooral heel veel te maken heeft met cijfertjes, terwijl het juist meer te maken heeft met gedrag en emotie. Ik coach regelmatig mensen en dan gaat het vooral om de achterliggende reden. Wat wil je doen, wat wil je bereiken? Hoeveel risico ben je bereid te nemen? Daar zit veel meer achter dan een paar cijfers. De coaching daarin vind ik ook het leukste om te doen.

Wat is de beste Money Move die je hebt gemaakt?

Het plan was om The Rich Happy Millennial te laten groeien naast mijn baan in loondienst. Maar na 1,5 jaar in loondienst besloot ik het anders aan te pakken en mijn leven heel anders in te delen. Ik heb mijn baan en mijn huurhuis opgezegd en ik werk nu fulltime aan mijn online business. Doordat ik op huizen pas heb ik minder kosten én minder verantwoordelijkheden, waardoor ik veel vrijer ben. Nu heb ik ook meer tijd om systemen op te zetten en mijn bedrijf te laten groeien. Mijn affiliate inkomsten groeien bijvoorbeeld al elke maand. De baan en het huis opzeggen klinkt als een stap terug, maar het biedt ook juist weer mogelijkheden. Voor veel mensen klinkt dit als een groot risico, maar ik stelde mijzelf de vragen: hoe erg is het als het niet lukt? Wat heb ik ervoor over om dit te bereiken? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Ik besloot de stap gewoon te wagen.

Van welk advies gaan jouw nekharen overeind staan?

Het advies om een flinke spaarrekening te hebben. Het hebben van een buffer is belangrijk, maar te veel spaargeld hebben is zonde. Je ontvangt er geen rente op en door de inflatie wordt het geld steeds minder waard. Toen ik nog in loondienst werkte hield ik een buffer aan van €2500 euro. Nu ik ondernemer ben wil ik wel meer buffer gaan aanhouden, circa €10.000 euro. Door op huizen te passen heb ik weinig woonlasten én ik ben veel flexibeler. Ik zou bijvoorbeeld kunnen overwinteren in een gebied waar het veel goedkoper is. Volgende winter hoop ik in Portugal te kunnen verblijven.

Vind je geld belangrijk en waarom wel/niet?

Ik vind geld heel belangrijk! Geld is het middel om je droomleven te realiseren en een leven zonder stress te creëren. Voor bepaalde ervaringen zoals reizen heb je geld nodig. Het is daarbij wel belangrijk dat je hele kritische keuzes maakt in waar je wel of niet geld aan wil uitgeven. Denk dan voordat je een aankoop doet: als ik dit geld nu kan besteden, waar wil ik dat dan aan besteden? Je kunt immers niet ALLES hebben. Kies daarom wat je het liefst doet of hebt. Zo geef ik zelf graag geld uit aan reizen, maar bespaar ik op duur eten en kleding. Ik geef ook geen geld uit aan gemaksproducten, zoals eten bestellen of een Uber.

Meer over Jessy en The Happy Rich Millennial

Op haar blog de The Happy Rich Millenial deelt Jessy meer over het beleggen van geld, het opbouwen van passieve inkomsten en over haar eigen ondernemersreis. Binnenkort vind je op haar website ook verschillende digitale producten, zoals een online cursus beleggen voor beginners.

In dit artikel komen affiliate links voor. Dit houdt in dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via die link. Jij betaalt hier niks extra voor.

Verkopen op bol.com
E-book

Verkopen op bol.com

Sidehustle Toolkit
Online geld verdienen

Sidehustle Toolkit

.